Guld har sin månad medan Bitcoin har fastnat i en “Digital koppar” -fas

Av | juni 2, 2021


Guld har sin månad medan Bitcoin har fastnat i en 'Digital koppar' fas 101
Källa: Adobe / andreyphoto63

När bitcoin (BTC) kraschade från sin högsta tid ser guld ett rally, med traditionella investerare som återvänder till denna metall och borta från BTC – vilket, enligt en bankir, nu liknar koppar mer än guld.

Klockan 7:16 UTC har guldpriset ökat med nästan 7% under de senaste 30 dagarna. Det handlas till nästan 1 900 USD per uns och har återhämtat de flesta av sina förluster 2021.

Guld har sin månad medan Bitcoin har fastnat i en 'Digital koppar' fas 102
Källa: gold.org

Samtidigt byter BTC händer till 37109 USD, efter att den sjönk med 35% under den senaste månaden. Medan det också började starkt i april och slog sitt nya rekordhöga fjorton dagar på 64 804 USD (per Coingecko) såg bitcoin sedan en kraftig nedgång som började med andra veckan i maj, som varade i cirka två veckor innan den konsoliderades. i intervallet 32 ​​000 USD – 40 000 USD.

Baserat på detta har guld överträffat bitcoin i maj bara. Under tiden, för att hålla saker i perspektiv, när vi zoomar ut ser vi en särskilt annorlunda bild.

Under det senaste året har guld ökat nästan 12% och 53% under de senaste 5 åren. Under samma tidsperioder ökade BTC med 264% respektive 6787%.

Men Jeff Currie, chef för råvaror på investmentbankjätten Goldman Sachs, påståenden att BTC är mycket mer lik koppar än guld.

“Digitala valutor, de ersätter inte guld. Om något, skulle de ersätta koppar, och anledningen till att jag hävdar är att de är för risker, de är riskfyllda tillgångar. […] Om något, skulle du argumentera för att bitcoin ersätter mot riskbaserade inflationssäkringar, inte riskbaserade inflationssäkringar, säger han till CNBC.

Currie fortsatte med att säga att guld häckar “dålig” inflation, medan bitcoin och koppar häckar “bra” inflation.

Tom Jessop, president för Fidelity Digital Assets, påminde om att bom- och bystcyklerna är en del av bitcoins mognad som en tillgångsklass.

Per Jessop är den dominerande berättelsen bland företagets kunder när det gäller BTC fortfarande den digitala guldberättelsen. Det började driva marknaden högre efter covid-19 pandemi, med ett antal kunder som oroar sig för den finanspolitiska och monetära stimulansen och den monetära inflationen.

Ett mindre antal investerare börjar titta på BTC ur synvinkel för tillgångstilldelning, sade han, medan vissa ser det som en möjlighet till nätverkseffekt.

I båda fallen per investeringsföretag för digitala tillgångar CoinShares 1 juni rapport om digitala tillgångsflöden, utflöden förblir fokuserade på bitcoin-investeringsprodukter, med mindre utflöden på 4 miljoner USD förra veckan, vilket innebär att det totala utflödet under den senaste 3-veckorsperioden uppgick till 246 miljoner USD, eller 0,8% av tillgångarna under förvaltning. Inflödet till dessa produkter är dock fortsatt positivt under året och uppgick till 4,4 miljarder USD. Samtidigt återupptog eterum (ETH) inflöden på totalt 46 MUSD förra veckan och ETH uppnådde sin högsta marknadsandel och toppade nästan 27% av alla investeringsprodukter förra året. ETH-inflödet nådde USD 973 miljoner i år.
____
Läs mer:
– Från spekulation till tilldelning: kryptomarknader som ser en paradigmskifte
– BlackRock säger att Gold Bites the Dust as it Eyes Bitcoin

– Kunskap om Crypto on the Rise, uppmuntrande investeringar – undersökning
– Varför Bitcoin gillar en svår miljö

Source link