Guggenheim dubblar ner på sina Bitcoin-planer

Av | juni 2, 2021


Guggenheim dubblar ner på sina Bitcoin-planer 101
Scott Minerd, chef för Guggenheim Partners. Källa: En videoskärmdump, Youtube / Bloomberg Markets och Finance

Guggenheim Active Allocation Fund, kontrolleras av globalt investerings- och rådgivningsföretag Guggenheim Partners, har meddelat planer på att starta en ny fond som kan söka investeringsexponering för kryptovalutor, med tonvikt på bitcoin (BTC).

Fonden avslöjade sitt projekt i en ansökan till US Securities and Exchange Commission (SEC) och säger att dess potentiella investeringar kan komma genom “kontantavvecklade derivatinstrument, såsom kontantavvecklade börshandlade terminer, eller genom investeringsmedel som erbjuder exponering för Bitcoin eller andra kryptovalutor genom direktinvesteringar eller indirekt exponering som derivatkontrakt.”

Med detta sagt erkänner Guggenheim Funds Trust att många ”betydelsefulla aspekter av skattehanteringen av investeringar i kryptovaluta är osäkra, och en direkt eller indirekt investering i kryptovaluta kan ge icke-kvalificerad inkomst.

Inlämningen beskrev krypto som en ny teknisk innovation med en begränsad historik, liksom en mycket spekulativ tillgång, där det framgår att framtida regleringsåtgärder eller policyer “kan begränsa, kanske i väsentligt negativ utsträckning, värdet av fondens indirekta investering i kryptovaluta möjligheten att utbyta en kryptovaluta eller använda den för betalningar. “

Scott Minerd, Global Chief Investment Officer (CIO) vid Guggenheim Partners, med tre andra, kommer att ansvara för den dagliga förvaltningen av fondens portfölj.

Minerd är också känt för sina tidigare varningar om utsikterna till en BTC-rally.

I januari förra året sa han att bitcoins “paraboliska uppgång är ohållbar på kort sikt”, utsatt för ett bakslag, och att “den tekniska målsidan på 35 000 USD har överskridits.”

Detta uttalande gjordes särskilt eftersom företaget själv väntade på tillstånd att reservera sig rätten att investera så mycket som 10% av sina 5,3 miljarder USD Makromöjlighetsfonden i Gråskala Bitcoin Trust.

I en intervju med Bloomberg samma månad sa Minerd att kryptovalutaprissteget flyttade marknaderna “till spekulerande frenesi”, men föreslog också att Guggenheim Partners på grund av efterfrågan från några av sina kunder redan hade gått ombord på bitcoin-tåget.

Denna typ av motsägelsefulla åtgärder från detta och andra företag utlöste kommentarer om att Guggenheims BTC-relaterade drag kan vara en del av ett Wall Street-driven ‘make-bitcoin-billigare’ spel.

CIO hade också en varning förra veckan.

____

Läs mer:
Crypto-handlare luktar Bitcoin-prismanipulation av institutionell kvalitet
– Spelar Wall Street Giants igen spelet ‘Make-Bitcoin-billigare’?

– Institutioner och detaljhandeln konkurrerar om Bitcoin – Vems händer är starkare?
– Amerikanska finansiella rådgivare ökar krypto-rekommendationer när intresset ökar

Source link