Greenidge blir koldioxidneutral, DeFi-brott tar fart + fler nyheter

Av | maj 14, 2021


Greenidge blir koldioxidneutral, DeFi-brott tar fart + fler nyheter 101
Källa: Adobe / hlxandr

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

Gruvnyheter

 • Ägaren av den vertikalt integrerade Bitcoin (BTC) gruv- och kraftproduktionsanläggningen i Upstate New York, Greenidge Generation Holdings, sa att det kommer att driva en helt koldioxidneutral Bitcoin-gruvdrift vid denna anläggning, med start den 1 juni. Företaget sa att det kommer att köpa frivilliga koldioxidutjämningar från en portfölj av amerikanska projekt för minskning av växthusgaser och avser att investera en del av sina gruvvinster projekt för förnybar energi. “Vi visar att vi kan tillhandahålla samma kritiska transaktionsverifierings- och bearbetningstjänster för att säkra bitcoin-nätverket samtidigt som vi bibehåller ett helt koldioxidneutralt fotavtryck”, citerades Jeffrey Kirt, VD för GGH, i tillkännagivandet. Som rapporterat strävar företaget efter att bli offentligt.
 • Crypto gruvföretag Argo Blockchain och blockchain- och kryptoteknikföretag DMG Blockchain-lösningar har meddelat sitt partnerskap med Crypto Climate Accord som syftar till att avskalka kryptoindustrins koldioxidavtryck. De tre skapar en arbetsgrupp som ska ta itu med öppenhet i kryptogruv för förnybar energi och beskriva deras mål.

Brottsnyheter

 • DeFi-hack växer betydligt tillsammans med själva utrymmet, enligt Cryptocurrency Crime and Anti-White Laundering Report av blockchain analytics company CipherTrace. Från januari till slutet av april 2021 uppgick stora kryptostölder, hack och bedrägerier till 432 miljoner USD, med DeFi-relaterade incidenter som utgjorde 60% av detta antal. Detta är en ökning från endast 25% 2020; under 2019 var DeFi Hacks praktiskt taget obefintliga, tillade de. Med 156 miljoner dollar överstiger beloppet från DeFi-relaterade hack under de första fem månaderna 2021 redan USD 129 miljoner som stulits i DeFi-relaterade hack under hela 2020, enligt rapporten.

  Greenidge blir koldioxidneutral, DeFi-brott tar fart + fler nyheter 102
  Källa: CipherTrace
 • Tysk polis arresterade sex personer på grund av en krypto-bluff värt mer än 36 miljoner USD. Gruppen hade enligt uppgift skapat minst fyra online-handelsplattformar för kryptos och högriskalternativ och manipulerat offren till att tro att deras investeringar gav resultat, rapporterade National News.
 • Kolonial rörledning, det största rörledningssystemet för raffinerade oljeprodukter i USA, betalade 75 BTC (3,8 miljoner USD) till hackare när de blev offer för en ransomware-attack, som rapporterades av Bloomberg – men en företags talesman har vägrat att bekräfta eller förneka detta. Enligt uppgift var företaget tvungen att stänga av sitt nätverk för att förhindra att ransomware sprids, vilket orsakade utbredd panik, panikköp vid bensinpumpar och oljeprisstopp.

Investeringar nyheter

 • Förvaltningsföretag Punkt 72, som ägs av hedgefondförvaltaren Steve Cohen, undersöker att flytta in i kryptorummet, rapporterade Bloomberg. I ett investerarbrev förklarade företaget: “Vi skulle vara tveksamma till att ignorera en nu 2-dollar USD-kryptovalutamarknad.”
 • Huobi Group, operatör av större kryptobörser Huobi, sa att det lanserade ett helägt dotterbolag som heter Huobi Ventures som syftar till att distribuera 100 miljoner USD i blockchain- och kryptorelaterade projekt i sin linda under de närmaste tre åren. Företaget planerar också att etablera en NFT-fond på 10 miljoner USD samt göra ”strategiska förvärv för att diversifiera och utöka Huobis erbjudanden.”
 • Singapore-baserade DBS Private Bank har lanserat en tillitslösning för kryptoassets via sitt dotterbolag DBS förvaltare för att tillåta sina privata bankkunder att investera i kryptotillgångar, rapporterade The Business Times. De stöder endast BTC, ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) och XRP, som också finns på DBS Digital Exchange.
 • Förvaringsinstitut för digital tillgång Digivault sa att det är den första fristående leverantören av depåplånboken som får godkännande från UK Financial Conduct Authority att registrera sig som depåplånboksleverantör. Företaget strävar efter att tillhandahålla vårdtjänster till företags- och institutionella investerare.

CBDCs nyheter

 • Bank of England guvernör Andrew Bailey sa att centralbanken kommer att lansera sin egen digitala valuta de närmaste åren, och tillade att kryptopopularitet är ett “varningstecken” och att dessa tillgångar inte har något inneboende värde, rapporterade Bloomberg.
 • Den sydkoreanska internetjätten Naver, nationens svar på Google, kommer att lansera centralbankens digitala valutatjänster (CBDC) för den digitala vinnaren – även om den centrala Bank of Korea har ännu inte bekräftat att det faktiskt kommer att utfärda en token. Per Hanguk Kyungjae, Naver-dotterbolagen Naver Financial och Line Plus är inställda på att skapa en pilot för distribution, betalning och avveckling av CBDC för att säkerställa att den har en ram om banken beslutar att grönt tända ett tecken. Medieföretaget hävdade att Naver vill testa nyttan och stabiliteten i sin prototyp CBDC-relaterade ram. Centralbanken har fortfarande samtal med privata företag innan lanseringen av sitt eget pilotprogram de kommande månaderna.

Skattenyheter

 • Mer krypto har beslagtagits från skatteundandragare i Sydkorea, eftersom regionala skattemyndigheter från hela landet fortsätter att undersöka kryptobörsregister på jakt efter oegentligheter från det högsta gruppen skattebetalare. Per News1 genomfördes den senaste attacken i Gongju, i South Chungcheong-provinsen, där odeklarerade kryptoinnehav och andra tillgångar som bilar, värdepapper och mer från 28 individer och fem ”grupper” (i detta fall troliga företag) beslagtagits. Tidigare beslag i Seoul och på andra håll såg tokens beslagtagna och tvångslikviderade i vissa fall.

Utbyter nyheter

 • Sydkoreas Fair Trade Commission har genomfört en granskning av alla Sydkoreas största kryptobörser – från de ”stora fyra” handelsplattformarna till mindre och medelstora börser. Per Electronic Times undersöker den finansiella vakthunden möjliga juridiska överträdelser i plattformens villkor och kommer att undersöka historiska fall där utbyten inte har ersatt kunderna för kryptoförluster på grund av “server” och “säkerhetsrelaterade” problem. Granskningen är kommissionens första som genomförs på hela den inhemska industrin sedan 2017.Source link