Grayscale Eyes Altcoins mitt i ökande konkurrens för Bitcoin-investeringar

Av | februari 26, 2021


Grayscale Eyes Altcoins mitt i ökande konkurrens för Bitcoin-investeringar 101
Källa: Adobe / Ascannio

Medan Bitcoin (BTC) börshandlade fonder (ETF) får fart i Kanada, kommer nya konkurrenter för Gråskala fram, ser företaget alltmer alltcoins.

Det största kryptoförvaltningsföretaget ägs av Digital Currency Group (DCG) har bekräftat att de undersöker minst 23 olika digitala tillgångar “för potentiella nya produktserbjudanden”, enligt pressmeddelandet.

Bland de namngivna tillgångarna som för närvarande övervägs är det börsnoterade Cardano (ADA), EOS (EOS), Basic Attention Token (BAT), MakerDao (MKR), Polkadot (DOT), Monero (XMR) och Tezos (XTZ) , liksom några populära decentraliserade finansieringsprojekt (DeFi) som Aave (AAVE), Uniswap (UNI), Yearn Finance (YFI) och Compound (COMP).

“Vi kanske inte förvandlar var och en av dessa tillgångar till en av våra landmärkesinvesteringsprodukter”, säger VD Michael Sonnenshein, och tillade att de “ser det som vårt ansvar att introducera investerare till mer mångfald i detta utrymme.”

Det finns ingen garanti för att tillgångar som nämns i listan ovan kommer att få en motsvarande investeringsprodukt, fortsatte pressmeddelandet. “Processen med att skapa en investeringsprodukt som är strukturerad på samma sätt som de Grayscale som redan erbjuds kräver betydande granskning och övervägande, och är föremål för omfattande interna kontroller, tillräckligt säkra förvaringsarrangemang och regleringshänsyn”, heter det.

Alla nyskapade produkter från Grayscale kommer att tillkännages separat vid lanseringen.

Som nyligen rapporterats, Ninepoint Partners, en kanadensisk fond som börsnoteras efter att ha skaffat 180 miljoner USD från privata investerare, noterade sina aktier på Torontobörsen, enligt exemplet på Grayscale, som var banbrytande för modellen att skapa ett förtroende som ägnas åt att köpa BTC och sedan sälja aktier i det förtroendet mot en provision.
___
Läs mer:
– Gråskala gör ytterligare ett rekord, köper 194% mer Bitcoin än gruvarbetare genererade
– Gråskala Ethereum flödar upp igen, företaget kallar ETH-värderingsmetoder “ogenomskinlig”
– Gråskala gör ett stort Bitcoin-köp, men BTC går ‘Meh’Source link