Gråskala lanserar Chainlink, Filecoin, BAT Trust när Bitcoin Trust stängt

Av | mars 17, 2021


Grayscale lanserar Chainlink, Filecoin, BAT Trust som Bitcoin Trust Closed 101
Källa: Adobe / Ascannio

USA-baserade stora kryptoasset-investeringsföretag Gråskala lanserade fem nya trusts, medan dess största, bitcoin (BTC) förtroende inte är tillgänglig för investeringar igen.

Grayscale-familjen har fått sällskap av chainlink (LINK), basic attention token (BAT), decentraland (MANA), filecoin (FIL), livepeer (LPT) trust.

Efter nyheten hoppade LINK med 8% under den senaste timmen, BAT ökade med 12%, MANA – 21%, FIL – 6,5%, och LPT, rankad 170: e efter börsvärde, höjde sig med 106%.

Minsta investering i dessa truster är 25 000 USD och det finns en årlig avgift på 2,5%. Som jämförelse är det 50 000 USD för Gråskala Bitcoin Trust (GBTC), som för närvarande inte är tillgänglig. “Alla Grayscales medel stängs regelbundet för administrativa ändamål”, sa en talsperson för Grayscale tidigare Cryptonews.com. GBTC, som nu innehar 655 140 BTC (36 miljarder USD), öppnades på nytt i januari.

Som rapporterats bekräftade företaget i februari att det undersöker minst 23 olika digitala tillgångar “för potentiella nya produktserbjudanden” eftersom Bitcoin-börshandlade fonder (ETF: er) får fart i Kanada och nya konkurrenter för Grayscale dyker upp.

Under tiden, Digital valutagrupp, moderbolaget till Grayscale, sa i mars att man planerar att köpa upp till 250 miljoner USD i GBTC-aktier.

Medan andra litar på, till exempel Bitvis, BlockFi, Osprey Bitcoin Trust, och kanadensiska Bitcoin-ETF: er, har Grayscale-trust hittills varit ett dominerande sätt för institutionella investerare att komma in i kryptoverse.

Fonderna är strukturerade för att hålla den underliggande krypton, medan värdet på varje aktie beror på mängden krypto som förvaltas. De ger också en välkänd struktur för redovisning och beskattning. Det finns dock inget sätt att lösa in den underliggande krypton.

Grayscale lanserar Chainlink, Filecoin, BAT Trust som Bitcoin Trust Closed 102
Källa: bybt.com

___
Läs mer:
– Bitcoin, Ethereum-rally trots inflöden till gråskalens förtroende saktar ner
– Ark’s Cathie Wood & Grayscale’s Michael Sonnenshein Talk Bitcoin
– Gråskala Ethereum flödar upp igen, företaget kallar ETH-värderingsmetoder “ogenomskinlig”

___

(Uppdaterad 13:37 UTC med marknadsreaktionen. Uppdaterad kl 13:45 UTC med data om Grayscales trust. Uppdaterad kl 13:48 UTC med information om en årlig avgift.)Source link