Google tillåter Crypto Exchange- och Wallet-annonser i USA igen + Fler nyheter

Av | juni 2, 2021


Google tillåter Crypto Exchange- och Wallet-annonser i USA igen + Fler nyheter 101
Källa: Adobe / grejak

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
____

Antagande nyheter

 • Börjar den 3 augusti Google annonsörer som erbjuder kryptobörser och plånböcker som riktar sig till USA får marknadsföra dessa produkter och tjänster när de uppfyller flera krav och är certifierade av Google, säger företaget i sin uppdaterade policy. Annonsörer måste:
  – vara vederbörligen registrerad hos (a) FinCEN som ett penningtjänstföretag och med minst en stat som en penningssändare; eller (b) en federal eller statlig chartrad bankenhet.
  – Följ relevanta juridiska krav, inklusive lokala rättsliga krav, vare sig på statlig eller federal nivå.
  – Se till att deras annonser och målsidor följer alla Google Ads-policyer
  Företaget noterade att annonser för initiala mynterbjudanden, DeFi-handelsprotokoll eller på annat sätt främjar köp, försäljning eller handel med kryptovalutor eller relaterade produkter inte är tillåtna. Annonsdestinationer som aggregerar eller jämför emittenter av kryptovalutor eller relaterade produkter är fortfarande förbjudna.
 • Internationellt auktionshus Phillips kommer att acceptera bitcoin (BTC) eller ethereum (ETH) för Banksys “Skratta nu panel A”, sa Asiens ordförande Jonathan Crockett till Bloomberg. Potentiella köpare har också möjlighet att betala i Hongkong dollar.
 • Perk Labs, moderbolaget för mobil handelsplattform Perk hjälte, har samarbetat med kryptobetalningstjänst BitPay att acceptera kryptovalutor som betalning. Företaget har redan en digital lojalitetsvaluta som heter Perk Coin, som används för att belöna användare för att göra inköp via plattformen, oavsett betalningsmetod.
 • Det Venezuela-baserade Bio Mercados stormarknadskedjan har börjat acceptera kryptolön i butiken rikstäckande efter att ha ingått ett partnerskap med bindestreck (DASH) -token Dashpay plattform och kryptoutbytesplattform Cryptobuyer, liksom den sistnämnda crypto pay-partner, den Caracas-baserade MegaSoft. Enligt en Dashpay-tweet kommer den nya affären att se försäljningsställen i Caracas och på andra håll i landet acceptera betalningar, vilket möjliggör kryptolön för “över 500 000 kunder” i landet. Per El Universal kommer kunder att kunna betala i bitcoin, DASH och Cryptobuyer’s egen token (XPT), samt “andra kryptoassets.”

Investeringar nyheter

 • Bank- och finansföretag Standard Chartered har samarbetat med holdingföretag för digitala tillgångar BC Group att lansera en digital förmedlings- och utbytesplattform för tillgångar för institutionella och företagskunder i Storbritannien och Europa. I det mejlade pressmeddelandet sägs att det gemensamma företaget är planerat för lansering under fjärde kvartalet i år, i avvaktan på godkännande från myndigheten.
 • Decentralized finance (DeFi) integritetslösning Panther Protocol sa att det har samlat in 8 miljoner USD i en privat försäljning där 140 investerare deltog. Ett av deras mål är att tillhandahålla efterlevnad utan att offra integriteten genom så kallade “selektiva privata utlämningar”, såsom information utan kunskap. Tidiga investerare inkluderar Rarestone Capital, Master Ventures, DeepVentures, Moonwhale, Alphabit Fund, Ex nätverk, och andra. Panther Protocol kommer att erbjuda en offentlig försäljning under tredje kvartalet.
 • Utfärdare av digitala investeringsprodukter Modiga strukturerade produkter har lanserat sin Polkadot (DOT) börshandlade produkt (ETP) på Nordisk tillväxtmarknad (NGM) börs. Detta gör det möjligt för investerare att få exponering för tillgången, medan Valor köper eller säljer motsvarande belopp av den handlade ETP, vilket gör att produkten alltid stöds fullt ut, hävdade de.
 • Atlanta-baserade Gränslös kapital tillkännager inrättandet av USD 25 miljoner Borderless. Miami fond, som kommer att använda miljontals för att sådd startups med Algorand (ALGO) blockchain, rapporterade Miami Herald. Det skapar också en Algorand Miami Accelerator i samarbete med Cirkel, tillade det.

Utbyter nyheter

 • Kryptoutbyte Luno kanske vill komma in på den sydostasiatiska marknaden, eventuellt genom Indonesien, rapporterade Nikkei Asia. Under tiden Indonesiens första reglerade kryptobörs, TokoCrypto, kommer att komma in på den offentliga marknaden genom en börsintroduktion (IPO) under de närmaste åren, när verksamheten anses vara tillräckligt lönsam.
 • Kraken tar sin mobilapp till USA (utom staten New York och Washington) som kommer att hjälpa sina kunder att handla mer än 50 kryptotillgångar från sina mobiltelefoner, rapporterade CNBC med hänvisning till Chief Product Officer Jeremy Welch. Appen tillåter ännu inte kredit- och betalkortsbetalningar, men företaget säger att det planerar att förbättra sina erbjudanden under de kommande veckorna och månaderna, enligt rapporten.

CBDCs nyheter

 • Konsumenter och företag i länder som inte har sin egen digitala valuta kan sluta vara beroende av ett litet antal dominerande betaltjänstleverantörer, inklusive utländska tekniska giganter, Europeiska centralbanken sa i en rapport idag. Det kan påverka centralbankens förmåga att fullgöra sitt mandat och fungera som en långivare i sista hand, enligt dem.

Gruvnyheter

 • Huvudproducent av Bitcoin gruvutrustning Kanaan rapporterade en total nettoomsättning på 61,5 MUSD under första kvartalet i år, något lägre än 68,3 MUSD under första kvartalet 2020, men betydligt högre än 38,2 MUSD under fjärde kvartalet 2020. Deras nettoresultat var 200 000 USD, medan företaget hade registrerade förluster både under Q1 och Q4 2020.
 • Tillverkaren av koldioxidsnål aluminium och oberoende vattenkraft En + Group sa i ett e-postmeddelande att de har utfärdat en miljon I-REC-certifikat (International Renewable Energy) till leverantören av samlokaliseringstjänster BitRiver. Den senare använder förnybar energi för att driva cirka 90% av sina samlokaliseringstjänster som ligger i Sibirien, medan En + Group tidigare sa att de avser att uppnå koldioxidutsläpp netto noll till 2050.
 • USA: s president Joe Biden har lanserat “en snabb strategisk granskning för att ta itu med det ökade hotet mot ransomware för att omfatta fyra ansträngningar: en, distribution av ransomware-infrastruktur och aktörer som arbetar nära den privata sektorn; två, bygga en internationell koalition för att hålla länder som hamnar lösenaktörer ansvariga, utökar kryptovalutaanalys för att hitta och bedriva brottslig transaktion och granska USG: s ransomwarepolicy, säger vice pressekreterare Karine Jean-Pierre.
 • Ryssen Centralbank har inkluderat flera kryptospelare på sin uppdaterade svartlista för “olagliga aktiviteter”. Den 1 820 organisationsstarka listan, bankanspråket, består av medlemmar som den misstänker för att ha genomfört “pyramidschema” -liknande och andra oregelbundna operationer, och innehåller ett antal möjliga krypto-bedrägerier. Per RBC innehåller listan ett falskt “utbyte” som verkar ha klonat mycket av sitt innehåll från andra webbplatser, liksom ett företag som hävdar att erbjuda kunder tillgång till “hemliga kryptoavtal.”
 • De Centrum för säkerhetsstudier i Bosnien och Hercegovina, i samarbete med Tjeckien AML Academy, kommer att hålla landets första specialiserade utbildning om kryptomissbruk och bedrägeri för representanter från säkerhets- och rättsliga institutioner. Enligt de lokala medierna är målet att utbilda deltagarna på ett professionellt och systematiskt sätt om möjligheterna att använda krypto för olagliga aktiviteter och hur man kan bekämpa detta missbruk.

Blockchain nyheter

 • Gazprom Neft, den ryska gasjättens oljearm Gazprom, kommer att utvidga omfattningen av sin blockchain-drivna flygbränsleplattform. Per Aviation Explorer hävdar masterminds på Smart Fuel-plattformen att de redan har tankat 300 schemalagda flygningar – luft – med den blockchain-drivna lösningen. Företaget sa att flygbolagen Utair och Smartavia använder plattformen vid Novosibirsk internationella flygplats (Tolmachevo), men företaget hoppas kunna lansera Smart Fuel vid ett antal andra ryska flygplatser före slutet av 2021. Projektet stöds också av två banker: Rysslands VTB och Österrikes Raiffeisenbank.

Source link