Goldman Sachs vill bli digital + fler nyheter

Av | april 14, 2021


Goldman Sachs vill bli digital + fler nyheter 101
Källa: Adobe / pvl

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn av dagens krypto nyheter.

Banknyheter

 • USA-baserade investeringsjätten Goldman Sachs planerar att bygga en digital bank, men för närvarande är den inte inriktad på att tillhandahålla en kryptoplånbok, rapporterade Bloombergs Sonali Basak, citerar VD David Solomon. Förra veckan berättade han för CNBC att banken fortsätter “att hitta sätt” för att stödja sina kunder som vill vara inblandade i kryptorummet, trots “det finns betydande regleringsbegränsningar.”

Investeringar nyheter

 • Internationell investeringsjätte WisdomTree, en börshandlad fond (ETF) och en börshandlad produkt (ETP) sponsor, har meddelat att dess fysiskt stödda Bitcoin ETP har listats på Tysklands Börse Xetra. Det följer godkännande från den svenska tillsynsmyndigheten att distribuera denna ETP över hela Europeiska unionen.
 • Crypto plånbok leverantör Exodus sa att den har samlat in mer än 59 miljoner USD mellan 8 april och 12 april från över 4 000 investerare i sitt reglerade offentliga krypto-erbjudande. Cirka 92% av de erhållna investeringsåtagandena kommer från icke-ackrediterade investerare. Försäljningen förblir öppen tills det maximala erbjudande beloppet på 75 miljoner USD har uppnåtts, tillade de.
 • De Stacks Foundation lanserade deras Stacks Accelerator, ett mentorskap-driven program med stöd av Hiro Systems, Daemon Technologiesoch Frigående, som kommer att investera i nystartade företag som bygger på Bitcoin (BTC) via Stacks (STX) blockchain. Det kommer att pågå i tre månader, maj till juli. Acceleratorn har samlat in en initial fond på 4 miljoner USD för att stödja över 100 startteam i tidigt skede, sa de. Programmet sträcker sig upp till 50 000 USD i finansiering till deltagande satsningar, med ytterligare finansiering och mentorskap för startups fortsätter på obestämd tid därefter.
 • Enso Finance, en strategi för att skapa strategier som arbetar för att möjliggöra sammansättningsbara och tillståndsfria handelsstrategier, sa att den har samlat in 5 miljoner USD i sin privata insamlingsrunda, ledd av Polychain Capital och Dfinity Beacon Fund, med deltagande från Multicoin Capital, P2P Capital, Spartansk grupp, Zola Globaloch LAO, tillsammans med andra investerare. Pengarna kommer att användas för att finansiera plattformsutveckling, samhällsexpansion och en lansering under andra kvartalet 2021, säger plattformen.

CBDCs nyheter

 • De Europeiska centralbanken (ECB) meddelat att den mottog 2221 svar på deras offentliga samråd om en digital euro, mestadels från medborgare och resten från företag och yrkesverksamma inom betalningssektorn. Per rapporten:
  – Integritet betraktas som det viktigaste inslaget i en digital euro, samtidigt som den också bör vara säker, billig och enkel att använda i hela euroområdet.
  – Licensierade mellanhänder bör spela en roll i tillhandahållandet av digitala eurotjänster av både medborgare och yrkesverksamma, eftersom de skulle vara bäst lämpade för att tillhandahålla innovativa och effektiva tjänster och integrera dem i befintliga bank- och betalningssystem.
  – alla nuvarande hårdvaru- och programvarulösningar kan anpassas för att använda en digital euro och göra betalningar som liknar kontanta transaktioner, så länge de fortsätter att göra det säkert och säkert.
  Dessa resultat kommer att ge viktiga bidrag för ECB-rådets beslut i mitten av 2021 om “huruvida man ska starta ett digitalt euro-projekt för att formellt undersöka dess möjliga design och användning.”
 • Fler delar av Kina har lagts till landets snabbt växande digitala yuanpilot. Per Xinhua, regeringen och centralen Folkets Bank of China (PBoC) har upprepade påståenden om att ”inget officiellt datum ännu har fastställts” för den digitala CNY: s officiella debut, även om Peking tidigare har uttalat att man hoppas kunna få lanseringen till början av vinter-OS i februari nästa år. Piloten sträcker sig för närvarande till Shenzhen, Suzhou, Xiong’an New District, Chengdu och vinter-OS-platser i huvudstaden. I oktober 2020 kommer PBoC också att lägga till Shanghai och Hainan till piloten, liksom Changsha, Xi’an, Qingdao och Dalian.

NFTs nyheter

 • Den sydkoreanska spelregulatorn måste motivera sitt vägrade förra året att utfärda ålderscertifiering till ett blockkedjedrivet spel från utvecklaren SkyPeople i domstol. Tillsynsmyndigheten har tagit undantag från det faktum att titeln använder sig av icke-fungibla tokens (NFT) och flytten blockerade effektivt spelets släpp i nationen. Spelmakaren vägrar dock att låta ärendet ligga och förbereder sig nu för att överklaga domen. Enligt iNews24, det reglerande Spelbetyg och administrationskommitté (GRAC) har hävdat att NFT: er som används i spelet “kan uppmuntra spekulation.” Men SkyPeople har nu använt tjänsterna från ett av landets största juridiska företag – Kim & Chang – i ett försök att upphäva GRAC-beslutet.

Utbyter nyheter

 • Det japanska kryptobörsen BitBank har publicerat en ny post för det samlade beloppet av kundtillgångar som den har under sin förvar, rapporterade Hedge Guide. Handelsplattformen hade cirka 2,66 miljarder USD i token i kundplånböcker den 7 april, per data som sammanställts av det självreglerande växelorganet, Japans Cryptoasset Trading Association. Och det verkar som att BitBank-kunder är altcoin-fans – 55% av totalen består av andra mynt än bitcoin.

Sportnyheter

 • Engelska Premier League fotbollsklubben Southampton FC sa att det har förnyat sitt partnerskap med Coingaming Group som Main Club-partner i ytterligare tre år, med deras varumärke, Bitcoin sportsbettingfirma Sportsbet.iofortsätter som klubbens främre skjortesponsor. Affären är det största sponsoravtalet i klubbens historia och inkluderar också möjligheten för klubben att få betalt vissa prestationsbaserade bonusar i BTC i slutet av varje säsong.

Source link