Goldman Sachs ultrarika klienter skickar bullriga kryptosignaler

Av | juli 21, 2021


Goldman Sachs ultrarika klienter skickar Bullish Crypto-signaler 101
Källa: Adobe / piter2121

De företag vars jobb det är att hantera rikedomars rikedom och personliga angelägenheter ser nu alltmer krypto, enligt en ny undersökning.

Amerikansk finansjätt Goldman Sachs Group hävdar att nästan hälften av familjekontoren som det gör affärer med vill lägga till digitala valutor i sina investeringar, rapporterade Bloomberg.

Banken hade genomfört en undersökning som inkluderade svar från mer än 150 familjekontor världen över. Av de deltagande företagen hade 22% tillgångar under förvaltning på 5 miljarder USD eller mer, medan 45% övervakade 1 miljard USD – 4,9 miljarder USD.

Undersökningen visade att 15% av respondenterna redan är investerade i ospecificerade kryptovalutor.

Dessutom skulle 45% vara intresserade av att investera som en säkring för “högre inflation, långvariga låga räntor och annan makroekonomisk utveckling efter ett år av enastående global monetär och finansiell stimulans.”

Respondenterna angav också ett intresse av att investera i “ekosystemet för digitala tillgångar”.

Per Meena Flynn, som hjälper till att leda privat förmögenhetshantering för Goldman, vill majoriteten av familjer prata med dem “om blockchain och digital storboksteknik”, och det finns många som tror att “den här tekniken kommer att bli lika effektfull som internet har varit ur ett effektivitets- och produktivitetsperspektiv. “

Andra svarande sa emellertid att de fortfarande hade oro över det långsiktiga värdet av digitala valutor, trots finansbranschens senaste större antagande av krypto- och framväxande blockchain-teknik.

Under tiden VD för den schweiziska bankjätten UBS, Berättade Ralph Hamers, för Bloomberg TV att krypto är en “otestad tillgångskategori” och tillade att deras kunder har frågat om krypto. “Kunderna tittar på olika alternativ,” sa han. “De hör om krypto – och det finns också lite rädsla för att missa, de läser det i tidningarna – men de ser också volatiliteten. Så ärligt talat, vi rekommenderar med försiktighet, vi erbjuder det inte aktivt. ”

Vid 15:02 UTC, bitcoin (BTC) handlas till 31 879 USD och ökar med 7% på en dag. Ethereum (ETH) ökade med 9% och nådde 1 939 USD.

____

Läs mer:
– Lagra eller inte värdefullt? Tre rapporter väger in på Bitcoin
– Amerikaner investerar alltmer i krypto även under nedgången

– Undersökning före krasch: 70% av institutionella investerare som anses investera i krypto
– Bitcoin kan överstiga 66 000 USD 2021 och 400 000 USD fram till 2030 – ” Expertpanelen ”

– Vissa centralbanker visar intresse för Bitcoin; Inflation Fears Mount
– Kiwis Flock To Crypto, NFTs Trots Risk Appetite Wanes – Survey

– CFO: er och försäkringsbolag för hedgefonder visar en växande aptit för Crypto
– Amerikanska finansrådgivare ökar krypto-rekommendationer när intresset ökar

– Kunskap om Crypto on the Rise, uppmuntrande investeringar – undersökning
– Utvecklande ekonomier och bättre utbildade människor leder Crypto ‘Space Race’
___
(Uppdaterad 15:18 UTC med en video.)

Source link