Goldman Sachs DeFi ETF uppmanar förvirring om vad det verkligen är

Av | juli 27, 2021


Goldman Sachs DeFi ETF uppmanar förvirring om vad det verkligen är 101
Källa: iStock / Dan Totilca

Den ekonomiska tungvikten Goldman Sachs hoppas kunna starta en börshandlad fond (ETF) som spårar offentliga företag, på ett eller annat sätt som arbetar inom blockchain-relaterad sfär. ETF skulle spåra ett index men dess sammansättning (och företagets definition av DeFi) har sett mycket hån riktade sig, utan brist på förvirring.

Dramat började igår när Goldman Sachs lämnade in en ansökan till amerikanen säkerhet och utbytesprovision (SEC). Inlämningen gick inte in på detaljerna om vilken typ av företag den skulle spåra, utan angav istället att fondens förvaltare skulle investera minst 80% av dess tillgångar i företag som främjar blockchain-teknik och “digitalisering av finansiering”.

Det innehöll dock detaljer om hur ETF kommer att ”[seek] att tillhandahålla investeringsresultat som nära motsvarar, före avgifter och utgifter, resultatet av Solactive Decentraliserat finans- och blockchainindex. ”

Solactive är en Frankfurt-baserad leverantör av finansiella index.

Den föreslagna ETF, officiellt kallad Goldman Sachs Innovate DeFi och Blockchain Equity ETF är “sponsras inte, marknadsförs, säljs eller stöds på något annat sätt av Solactive,” noterade Goldman Sachs i ett ansvarsfriskrivningsavsnitt, där det också hänvisade till Solactive Decentralized Finance och Blockchain Index som “Solactive Index.”

Det verkar emellertid att i deras sökning efter det svårfångade indexet i fråga tog förvirring grepp bland kryptosamhällsmedlemmar som försökte ta reda på vad Solactive Decentralized Finance and Blockchain Index egentligen är. Så småningom började vissa misstänka att det vid första anblicken kan se ut som ett helt annat index – Solactive Blockchain Technology Performance Index.

Det senare verkar bestå av globala IT-företag som har spenderat pengar på blockchain-relaterad forskning – inklusive sådana som Accenture, Nokia, den Google operatör Alfabet, Mastercard och Sony.

Cryptonews.com kontaktade det tyska företaget för kommentar och fick följande svar:

“Det finns verkligen en förvirring här, indexet som Goldman Sachs hänvisade till är inte Solactive Decentralized Finance and Blockchain Index utan Solactive Blockchain Technology Performance Index.”

Solactive bekräftade att den 20-starka listan bestående av Nokia verkligen var korrekt. Cryptonews.com har också kontaktat Goldman Sachs för kommentarer.

Kanske är nyckeln här att DeFi kan betyda något annat för finansjätten: nämligen digital ekonomi. De viktigaste teman, skrev den i sin arkivering, är “implementeringen av blockchain-teknik och digitalisering av ekonomi.” Företaget tillade:

“[The] digitalisering av finansiering definieras som den digitala omvandlingen av traditionella finansiella tjänster, inklusive stöd och leverans av betalningar, transaktionstjänster, utlåning och försäkring. ”

På Twitter, Mark Jeffery, grundare av Guardian Circle, smartad:

”Naturligtvis är inget av de företag som Goldman listar för deras ‘DeFi ETF’ faktiskt ett DeFi-företag eller protokoll. Är detta bedrägeri? Det känns som bedrägeri. ”

Många svängde clownen emoji, med
@ 0x_Lucas anmärkning att ”inte ens Coinbase”Hade tagits med på Goldman Sachs” lista ”, och tillade:

“Hur i själva verket kvalificerar Nokia sig ens?”

Det fanns fler skämt på Nokia-fronten från andra framstående crypto community-medlemmar.

Cory Klippsten, VD för Swan Bitcoin, skrev att Goldman Sachs “ETF” var “inte ens nära” ett DeFi-index och att dess “plan” var “att efterlikna [an] index över stora offentliga företags tekniska aktier och tillade:

”Tyvärr DeFi-bedragare, ingen Goldman-fallskärm! Måste hålla fast vid att riva av kryptohandlare! ”

____
Läs mer:
– Goldman Sachs Ultra-Rich Clients skickar Bullish Crypto-signaler
– Lagra eller inte värdefullt? Tre rapporter väger in på Bitcoin

– Citigroup Ready to Go Crypto som Goldman Sachs ‘Wades Deeper into’ Bitcoin
– Bitcoin och Ethereum kan samexistera med DeFi som överbryggar de två

Source link