Goldman Executive slutar efter att ha gjort ‘Millions’ off Dogecoin

Av | maj 11, 2021


Goldman Executive slutar efter att ha gjort 'Millions' Off Dogecoin 101
Källa: Adobe / Alexey Novikov

Aziz McMahon, VD för försäljning av tillväxtmarknader i London Goldman Sachs, har enligt uppgift avslutat investeringsbanken där han arbetade i mer än 14 år efter att ha tjänat “miljoner” på sin investering i dogecoin (DOGE).

Medan varken Goldman Sachs eller McMahon har bekräftat eller förnekat nyheterna, berättade icke avslöjade källor nyhetswebbplatsen efinancialcareers.com att han kanske startar en hedgefond med de vinster som han gjorde av kryptovalutan.

I skrivande stund förblir McMahons LinkedIn-profil oförändrad och noterar Goldman Sachs som sin nuvarande arbetsgivare. Goldman bekräftade McMahons avgång till Markets Insider men lämnade ingen anledning, medan McMahon inte svarade på en begäran om kommentar.

På Reddit blev ett antal användare imponerade av vad de beskrev som ett djärvt beslut av McMahon och försökte uppskatta hur mycket han måste ha gjort av sina kryptovalutahandelaktiviteter för att besluta att sluta med ett välbetalt jobb.

“Nyckeln här är” GS Managing Director “. Beroende på avdelningen tog han in $ 400 000 per år min före bonus. Att kasta ett par tusen dollar i Doge är inte en stor sak, och det gör det mycket lättare att ha bollar av stål när du inte behöver pengarna, ”skrev en kommentator som går under namnet Sweaty-Rope7141.

Den senaste utvecklingen kommer strax efter att dogecoin sjönk den senaste helgen efter Tesla och SpaceX supremo Elon Musk kallar token en “hustle” på live komedi show Saturday Night Live.

”Jag känner att institutionerna hade rätt att dra nytta av DOGE. Marknaden var helt irrationell och de identifierade den, säger en annan Redditor.

11:45 UTC handlar DOGE, rankad 5 efter marknadsvärde, till 0,51 USD och ned med nästan 1% på en dag. Priset stiger med nästan 700% på en månad och 20 893% på ett år.

McMahon skulle inte vara den enda ekonomichefen som lämnar ett jobb inom äldre finansiering på grund av krypto. Luyi Zhang, en tidigare senior kvantitativ analytiker vid amerikanska banken, Anslöt sig Coinbase som senior programvaruutvecklare och Jesse Bornstein, som lanserades Nomuras affärsfinansieringsverksamhet i New York lämnade nyligen sitt jobb för att gå med Stakehound, ett företag som utfärdar tokens som tillåter sina ägare att få tillgång till decentraliserade finansiella tjänster, som vice vd för institutionell försäljning, enligt nyhetssidan.
___
Läs mer:
– Samsung, Shinhan Card Workers slutar jobb efter att ha gjort Crypto Fortunes ‘
– ‘DOGE Killer’ Shiba Inu täpper Ethereum medan muskelen lyfter Dogecoin igen

– Dogecoin behöver 3 villkor uppfyllda för att gå längre än 1 USD
– Citigroup Ready to Go Crypto som Goldman Sachs ‘Wades Deeper into’ BitcoinSource link