GME hoppar på en annan berg-och dalbana

Av | februari 25, 2021


GameStop 'Round 2' börjar: GME hoppar på en annan berg-och dalbana 101
Källa: Adobe / asiraj

Den USA-baserade återförsäljaren av videospel GameStop (GME) saga som så småningom spillde in i cryptoverse startades om. Även om det kanske har varit relativt tyst på den fronten de senaste dagarna, har företagets aktier hoppat mer än 100% ännu en gång innan de sjönk kraftigt.

Priset fördubblades igår och efter att ha stigit högre idag, korrigerat ner och utlöst sitt tredje handelsstopp för volatilitet under det senaste dygnet. I skrivande stund (15:13 UTC) handlas det till cirka 92 USD, fallande från 175 USD, nått idag.

Även om detta hopp är stort, är det anmärkningsvärt att priset hade stigit så högt som 483 USD förra månaden.

“GameStops ökning av onsdagens kontantsession fördes av en sista timmars rally som gav sitt största framsteg sedan 29 januari, dagen Robinhood Markets begränsade handeln med det och 49 andra aktier på frenesens höjd, “enligt Bloomberg-uppgifter. Om varför rallyn inträffade finns det olika förklaringar, inklusive finansdirektör Jim Bell som” skjuts ut i en oenighet om strategi “, i Ryan Cohen, medgrundare av online-sällskapsdjurhandlare Chewy.com.

Andra föreslog att institutionella investerare skulle stå bakom prishoppet.

Även på onsdagen, när priset hoppade, gick Reddit ner för ett antal användare i ungefär en timme, med företaget som sa att det ospecificerade problemet har identifierats och fixats och händelsen rensad. Detta är relevant eftersom Reddit är hem för subreddit som startade sagan i första hand, WallStreetBets (WSB), men det är oklart om en trafikhastighet hade haft något att göra med Reddit kraschar.

WSB-medlemmarna, nu 9,3 miljoner starka, har skrivit en “väckelse” och vänt bord och uppgav att de tankas, redo för runda 2 och flyger till Pluto och berömmer hodlers och kräver fortsatt hodlingoch argumenterar för att det säkert kommer att bli stötar på vägen, och en säger att “om GameStop träffar 800 före 26/22 kommer vi att utlösa Mother of All Short Squeezes.”

“Det verkar som att Reddit-publiken fortfarande är aktiv och när du ser lite sådana nyheter trycker de igen”, säger Keith Gangl, portföljförvaltare på Gradientinvesteringar, sa till Bloomberg och tillade: “Även om jag inte är säker på hur det kommer att hålla.”

Under tiden CNBC TV-värd och Gatan grundare Jim Cramer föreslog till GameStop i en serie tweets för att köpa 1 miljard USD i bitcoin (BTC):

Detta kommer som ett antal företag, möjligen mest framträdande MicroStrategy, Fyrkantoch Tesla, har nyligen investerat i bitcoin som en säkring mot inflation.

Som rapporterades förra veckan vittnade ett antal av sagans nyckelaktörer inför det amerikanska representanthuset, inklusive Reddit VD Steve Huffman, underbranden Robin Hood VD Vlad Tenev och WSB-medlem, investerare och YouTuber Roaring Kitty (riktigt namn Keith Gill).

____

Läs mer:
– Crypto-handlare kan hitta bekant spelbok i GameStop-hörsel
– Att förbjuda störande onlinegrupper är ett spel Whac-a-Mole
– Skillnader i GameStop-stil i krypto från gamla pumpar och dumpar?
– WallStreetBets stör finansiella marknader – eventuellt permanent
– GameStop: I’m A WallStreetBets ‘Degenerate’ & It’s Just Getting Started
– GameStop och Dogecoin visar hur Memes kan flytta marknader
– En Reddit-armé suddar ut linjen mellan krypto och traditionell ekonomi

Source link