Giant Rakuten som låter kunder debitera E-Pay-konton med BTC, ETH, BCH

Av | februari 26, 2021


Giant Rakuten för att låta kunder debitera e-betalkonton med BTC, ETH, BCH 101
Rakutens VD Hiroshi Mikitani. Källa: Rakuten

Den japanska e-handels- och affärsgiganten Rakuten har tagit ytterligare ett viktigt steg in i kryptovärlden – genom att länka sin kryptoplattform med dess e-betalningsverksamhet.

I ett officiellt meddelande meddelade företaget att det skulle tillåta sina kunder Rakuten plånbok kryptoplånbok och utbytesplattform för att fylla på sina e-betalkonton med bitcoin (BTC), ethereum (ETH) och bitcoin cash (BCH), i vad det hävdade var en japansk först: Företaget uppgav att inga andra företag tillät “avgifts- gratis ”krypto-till-e-betaltransaktioner.

Företaget driver sina egna Rakuten Cash och Rakuten Pay ekosystem, som tillåter kunder att spendera sina pengar via smartphone-appar på deltagande försäljningsställen, inklusive närbutikskedjorna Lawson och 7 Elva, så väl som Seiyu stormarknadsgrupp.

Rakuten Cash kan också bytas mot Rakuten Points, som kan användas för att betala hos partnerföretag som McDonald’s i Japan samt detaljhandelskedjan FamilyMart.

Gatewayen kommer att innebära att kryptokunder också kommer att kunna spendera sina tokens på en rad Rakutens egna produkter och tjänster, inklusive dess mobila verksamhet, resor, streamingtjänster samt dess Kobo e-böcker och ljudböcker detaljhandel plattform.

Företaget noterade att endast kunder i sin standardkryptoplånbok skulle kunna få tillgång till Rakuten Cash-köpfunktionen, och inte användare av sin kryptomarginalhandelsapp – Wallet Pro.

För att trumma upp stöd för sitt nya erbjudande meddelade företaget att det skulle kreditera alla som vill fylla på sina Rakuten Cash-plånböcker med krypto skulle få ytterligare poäng – som en del av en kampanj som kommer att pågå till 24 mars.

I ytterligare en boost för kryptoanvändare kommer företaget att lägga till en flik i sin e-pay-app som navigerar användare direkt till ett Rakuten Wallet-värd krypteringsgränssnitt.

Företaget uppgav att tjänsten skulle lanseras under våren i år och kryptotransaktioner skulle begränsas till minst 9,50 USD, med en högsta månadsgräns på 950 000 USD.
___
Läs mer:
– Business Heavyweight Rakuten erbjuder Bitcoin ‘Cashback’ vid leverans av pizza
– BIS och SWIFT intensifierar ras med krypto för gränsöverskridande betalningar
– Bill Gates kämpar för sina egna “digitala pengar” – men vad är det?
– PayPal Touts Crypto för sin ‘Super App’, men det kommer inte att köpa Bitcoin ännu
– Digital Yuan måste avmontera Alipay, WeChat Pay innan vi tar USD – ForskareSource link