Ge oss information om kryptotransaktioner

Av | april 27, 2021


Argentinas centralbank säger till banker: Ge oss information om kryptotransaktioner 101
Källa: Adobe / Alexandr Vorobev

Den argentinska centralbanken har bett landets affärsbanker att överlämna uppgifter om transaktioner som utförs av kunder som de tror handlar med krypto – med ännu en global regering som tydligen är redo att reglera sina kryptoanvändare.

Per Infobae, den centrala Banco Central de la República Argentina (BCRA) har också bett fintech-relaterade företag att överlämna data, i ett drag som, enligt media, “många aktörer i det finansiella systemet” har tolkat som en föregångare till regler inom sektorn.

BCRA har bett bankerna och betalningsföretagen att förse den med uppgifter om “operationer som utförs med bitcoin (BTC) och andra kryptoassets.” Centralbanken var dock angelägen om att påpeka att den begärda informationen “i detta skede” inte handlar om köpare av kryptotillgångar, utan om de företag som säljer dem. “

Som rapporterats förra veckan tror experter nu att cirka 2 miljoner kryptoanvändare är aktiva i Argentina.

Men det verkar som att banken kanske tittar förbi BTC och stora altcoins och försöker rikta sig mot dollartäckta stablecoins. En ledande befattningshavare vid ett namnlöst argentinsk kryptobörs föreslog att BCRA kanske hoppades kunna rikta in sig på transaktioner gjorda i polletter som tether (USDT) eller dai (DAI), eftersom det misstänker att vissa individer använder stablecoins för att komma runt strikta gränser som det har satt på köp av dollar.

Regeringen och BCRA har kämpat en förlorande kamp mot hyperinflation under det senaste året, och ett tak har satts på mängden fiat peso till USD-börser som individer kan göra i banker och växelräknare. Som tidigare rapporterats verkar vissa ha vänt sig till krypto som ett sätt att komma runt dessa gränser.

BCRA har också begärt uppgifter från Argentinska Fintech-kammaren, som representerar ett antal kryptorelaterade och fintechföretag, och vill ha information om företag som tillhandahåller kryptoinnehav eller investeringstjänster, samt kryptogruvsrelaterade organisationer.
____
Läs mer:
– Turkiet förbereder Crypto-regler mitt i “störande” penningflöden
– Unga och arga väljare varnar politiker för Crypto Crackdown
– Som Bitcoins Taproot Nears väcker Ex-CIA-chefens papper integritetsproblem
– Ta inte din integritet för att beviljas eftersom tillsynsmyndigheter blir oroliga för krypto
– Kontantlös betalning blomstrar. Så är ekonomisk övervakningSource link