Gaming Giant WeMade vill köpa Bithumb – rapport

Av | april 16, 2021


Gaming Giant WeMade vill köpa Bithumb - Rapport 101
Källa: Adobe / William

En annan sydkoreansk speljätt har kopplats till en möjlig affär att ta över Bithumb, ett av landets största kryptobörser.

Enligt en rapport från Chosun, Vi gjorde, företaget bakom Legend of Mir är den senaste som uttrycker intresse för att köpa en andel i kryptohandelsplattformen, vars största aktieägare lade ut sina aktier för försäljning förra året, vilket bekräftades Cryptonews.com av mäklaren Samjong KPMG.

Chosun rapporterade att intresset från den konkurrerande spelmakaren Nexon ‘s holdingbolag NXC hade blivit “trögt”, liksom intresset från internet-tungvikt Naver och global kryptoutbytesledare Binance, men att WeMade hade “framträtt som en mörk häst” i loppet att köpa Bithumb.

Medieföret citerade en icke namngiven investeringsbankinsider som sa att “utländska finansiella företag som har försökt ta över har sedan dragit sig tillbaka från förhandlingstabellen.”

Tidningen hävdade att dess källor hade bekräftat att WeMade undersökte en rad alternativ, som skulle kunna innebära ett köp av huvudägare Lee Jung-hoons andel (mellan 60% och 70%) utöver en minoritetsandel på cirka 10% -12% ägda av återförsäljaren av videohårdvara Vidente.

Lee tros hålla ut med ett bud på 628 miljoner USD, även om intresserade endast verkar vara beredda att spendera i regionen 448 miljoner USD.

WeMade har sagt till flera sydkoreanska nyheter, inklusive Asia Kyungjae, att det inte hade någon kommentar om rapporterna, medan en talesman för WeMade Tree, spelföretagets blockchain-dotterbolag, vägrade också att kommentera när de ifrågasattes av saken Cryptonews.com.

En tidigare rapport som länkar samman en tredje inhemsk speljätt – NCSoft – till en affär för Bithumb visade sig vara vidsträckt.

WeMade, och särskilt dess WeMadeTree-dotterbolag, har dock förstärkt sin kryptoverksamhet under de senaste månaderna. Den senare driver en krytoasset som är noterad på flera börser både hemma och utomlands, och har talat om att lansera en kryptohandelsplattform. Företaget har också släppt blockchain-speltitlar som använder handelbara valutor.

WeMade Tree-handelsplattformen kommer, enligt företaget, att fungera som en marknadsplats där spelare kan köpa och sälja objekt i spelet, inklusive icke-fungibla tokens (NFT).

Chosun rapporterade att en hinder för affären kan vara det faktum att Lee vill göra en kontantförsäljning, medan WeMade inte har tillräckligt med likvida medel för att detta ska ske. En namnlös industrins insider uppgav att WeMade kunde försöka komma runt detta genom att försöka organisera ett köpkonsortium.
____
Läs mer:
– Försäljnings- och inkomstraket vid Sydkoreas största kryptobörser
– Morgan Stanley utesluter M & A-avtal för Bithumb, Binance är “alltid öppen”
– Bithumb Boss: Endast 4-7 koreanska kryptobörser kommer att överleva regler
– Börsintroduktioner, M & As och ny tokenförsäljning för att få ny kapital för krypto 2021
– Legend of Mir Developer spelar för framgång på Blockchain-spelmarknadenSource link