GameStop Mulls NFT-expansion medan marknaden fortfarande saktar ner

Av | april 12, 2021


GameStop Mulls NFT-expansion medan marknaden fortfarande bromsar 101
Källa: Adobe / wolterke

Mitt i tecken på att det icke-fungibla token (NFT) sågtåget börjar ta slut, kan det finnas hjälp från en bekant mästare – med den amerikanska spelhandlaren GameStop vilket indikerar att det kan vara redo att ta NFT-steget.

Företaget publicerade i slutet av förra veckan ett nytt ledigt jobb på sin karriärsida för en Texas-baserad säkerhetsanalytiker.

Även om inlägget specificerade att programmeringskunskaper, appsäkerhetstest och incidentsvar var de viktigaste föredragna färdigheterna för rollen, specificerade HR-cheferna att “ytterligare färdigheter och erfarenhet” inom “blockchain, kryptovaluta eller icke-fungibla tokens” skulle fördelaktig.

Anställningsdriften fullbordar en massiv vändning för GameStop (GME), som för bara några månader sedan var avsedd för undergång innan en stor grupp detaljhandelsinvesterare konvergerade på Reddits r / WallStreetBets-sub och samtyckte gemensamt till att köpa upp aktier, vilket drev priserna uppåt – sett som stor kupp för detaljhandeln över större institutionella rivaler.

Uppköpet såg GME-aktien stiga från dubbla siffror till $ 400. Och för GameStop, som såg ut att gå under, har återvänt med hausseartad iver, eftersom dess möjliga NFT-affärsutvidgning tycks indikera.

GME-pristabell:

GameStop Mulls NFT-expansion medan marknaden fortfarande saktar ner 102
Källa: Google

Men NFT-vurm verkar ha flaggat de senaste dagarna.

Efter de oroliga dagarna med Elon Musk-godkännanden, rekordbrytande konstförsäljning och SNL-temaskisser är NFT-marknaden nu i lugn och ro, med den dagliga försäljningen från en rekordhög nivå på knappt 180 000 den 25 mars krymper till knappt 150 000 under de senaste dagarna, per NonFungible.com-data.

Marknadens värde har också sjunkit. Samma uppgifter visar att NFT-marknaden sålde mer än 255 miljoner USD i försäljning den 18 mars. Den 10 april drog försäljningsvolymerna tillbaka till under 200 miljoner USD.

GameStop Mulls NFT-expansion medan marknaden fortfarande saktar ner 103
Källa: NonFungible.com

___

GameStop Mulls NFT-expansion medan marknaden fortfarande saktar ner 104
Källa: NonFungible.com

Google Tends-data indikerade också att NFT-relaterade Google-sökfrågor var nere från en topp 12 mars, och att en kort 28-väckelse visade sig vara kortlivad.

___
Läs mer:
– Crypto-handlare kan hitta bekant spelbok i GameStop-hörsel
– Christie säljer 9 CryptoPunks, medan 6,3 miljoner USD placeras på 16 punks
– Vad har Coinbase VD, Paris Hilton och McDonald’s gemensamt? NFT
– Denna spanska AR NFT-kampanj ger dig Pokémon Go Flashbacks
– Atari satsar på NFT, Blockchain för att öka sina intäkter
– Mark Cuban, Snoop Dogg, Metakovan & More för att bedöma NFT Funding ContestSource link