Gamemaker köper andel i Coinone Exchange när spelavgifterna sjönk

Av | april 20, 2021


Gamemaker köper andel i Coinone Exchange när spelavgifter tappade 101
Källa: Adobe / o_du_van

Den sydkoreanska kryptobörsen Coinone har blivit en dubbel storm – med en speljätte som snappade upp en minoritetsandel i företaget och en rättslig boost som lämnade sin VD i det tydliga över anklagelser om spel.

Medan tre inhemska spelföretag har kopplats olika till erbjudanden för att ta över Coinone-rivalen Bithumb, Gamevil – en topp-300 KODAQ-listad mobil spelmakare – har stulit en marsch mot sina egna rivaler genom att komma överens om en affär som innebär att den tar kontroll över 13% av kryptobörsens aktier. Affären är värt över USD 28 miljoner.

I ett dokument som lämnats in till den finansiella tillsynsmyndigheten skrev Gamevil att affären skulle slutföras den 11 juni.

Per pengar idag förklarade Coinone att affären inte var en ”enkel investering” utan ett ”partnerskap som kommer att skapa olika affärsmöjligheter” för båda företagen.

Medietillägget Gamevil “planerar att öka sitt intresse för blockchain-teknik och kryptovalutaplattformar på företagsnivå” och kommer också att undersöka kryptorelaterade vägar genom sina Com2uS spel dotterbolag. Både Gamevil och Com2uS har affärsintressen i Europa och Nordamerika.

Fintech-acceleratorn Gowid är fortfarande den största enskilda Coinone-aktieägaren, med nästan 42%, medan TheOne Investment äger ytterligare 28,9%. Resten av aktierna ägs av företagets VD och mastermind Cha Myung-hoon.

Och i en vidareutveckling fick Cha och ett antal Coinone-anställda stöd av nyheten att potentiellt skadliga anklagelser mot dem för brott mot spel- och lånelagar har tappats.

Asia Kyungjae rapporterade att åklagare har beslutat att inte gå vidare med ett ärende som polisen sammanställt. Officers anklagade Cha och hans personal för att skapa en ”miljö som främjade olagligt spelande” genom att erbjuda tjänster för marginalhandel mellan november 2016 och december 2017.

Spel i nästan alla former är förbjudet i Sydkorea, men fram till mars i år var kryptobörsindustrin nästan helt oreglerad. Polisen hade misstänkt att praxis efterliknade kredithandelstjänster som erbjuds av värdepappershandelsplattformar utan att ha fått ett tidigare finansiellt tillstånd.

Polisen hänvisade ärendet till åtalet hela vägen tillbaka sommaren 2018, men åklagaren har för sent svarat med ett beslut om “inga anklagelser” och tillade att det inte skulle avslöja några ytterligare detaljer om ärendet.

Coinone grundades 2014 och är för närvarande den tredje största kryptohandelsplattformen i Sydkorea och har haft en stötfångare 2021 med handelsvolymer som skyrocketar i landet. Avgörande är att det är en av endast fyra börser som för närvarande har riktiga banktjänster och protokoll mot penningtvätt på plats som gör det möjligt för dem att fortsätta handla efter den 24 september, när en respitperiod för förra månads regler upphör.

Handelsvolym på Coinone:

Gamemaker köper andel i Coinone Exchange när spelavgifterna sjönk 102
Källa: coingecko.com

___
Läs mer:
– Gaming Giant WeMade vill köpa Bithumb – Rapport
– Krypto och traditionell ekonomi för att slå samman via M & As
– Crypto-utbyten för att spendera 2021 med fokus på DeFi, UX och nya tjänster
– Dunamu Nasdaq-listan ‘kunde höja 17,9 miljarder dollar’ – analytiker
– Mitsubishi, Banking & Telecom Giants investerar USD 62 miljoner i DeCurretSource link