Galaxy Digital förvärvar BitGo i en 1,2 USD-affär

Av | maj 5, 2021


Galaxy Digital förvärvar BitGo i en affär på 1,2 miljarder USD 101
Mike Novogratz. Källa: en videoskärmdump.

Stora finansiella tjänster och kapitalförvaltningsföretag Galaxy Digital har gått med på att förvärva kryptotjänstleverantör BitGo.

“Förvärvet kommer att positionera Galaxy Digital som en ledande global fullserviceplattform för institutioner som söker tillgång till kryptoekonomin och erbjuder en oöverträffad bredd av branschledande produkter och tjänster i stor skala”, säger företaget i pressmeddelandet.

Enligt villkoren i avtalet kommer ersättningen till BitGo-aktieägare att bestå av 33,8 miljoner nyemitterade aktier i Galaxy Digital stamaktier och 265 miljoner USD kontant (med förbehåll för justeringar och uppskjutna överväganden), vilket tyder på ett sammanlagt transaktionsvärde på cirka 1,2 USD. bn baserat på Galaxy Digitals slutkurs den 4 maj.

Kontantvederlaget kommer att finansieras från företagets balansräkning, med “en betydande del” uppskjuten upp till 12 månader efter stängningen.

Galaxy Digital kommer att utfärda stegvisa andelar av sitt stamaktie till BitGos aktieägare i utbyte mot BitGos digitala nettotillgångar på nära håll, sa de. BitGo-aktieägare kommer att äga cirka 10% av proforma-företaget.

Förvärvet förväntas avslutas under fjärde kvartalet 2021, med förbehåll för godkännande av Galaxy Digitals aktieägare, myndighetsgodkännanden och andra överväganden.

Flyttet är tänkt att etablera företaget som “en enda butik för institutioner”, säger VD och grundare Mike Novogratz. Förvärvet kommer att ge Galaxy Digital kraften i tekniken, lösningarna och människorna som “kommer att låsa upp unikt värde för våra kunder och driva långsiktig tillväxt för vår kombinerade verksamhet”, tillade han.

De viktigaste fördelarna med affären inkluderar att lägga till över 400 globala nya nya kunder till Galaxy Digital, introducera flera nya affärsrörelser till företagen, till exempel en reglerad kundförvaringslösning från BitGo Trust Companies i South Dakota, New York, Schweiz och Tyskland, som samt utvidga företagets geografiska räckvidd.

“I stort sett alla nuvarande BitGo-anställda” kommer att behållas och nyckelmedlemmarna i ledningsgruppen kommer att erbjudas anställningsavtal. Mike Belshe, grundare och VD för BitGo, kommer att gå in som vice VD för Galaxy Digital och kommer att bli medlem i bolagets styrelse.

BitGo, som grundades 2013, har idag över 40 miljarder USD i tillgångar under förvar, som betjänar över 150 börser och över 400 institutionella kunder.

__

Läs mer:

– Krypto och traditionell ekonomi för att slå samman via M & As
– Sydkoreanska banken Shinhan förseglar Crypto Custody Deal med BitGo

– BNY Mellon fördubblas på sina Bitcoin-planer, investerar i eldblock
– PayPal förvärvar Bitcoin Custodian CurvSource link