Fundstrats Tom Lee ökar Bitcoin-målet 25% trots Musks kritik

Av | maj 17, 2021


Fundstrats Tom Lee ökar Bitcoin-målet 25% trots Musks kritik 101
Tom Lee. Källa: en videoskärmbild, Youtube / Bloomberg.

Teslasenaste förklaring om att det inte längre skulle acceptera bitcoin (BTC), i kombination med baisse uttalanden av dess VD Elon Musk, har gjort lite för att skaka säkerheten hos investeringsforskningsföretaget Fundstrat Global Advisors. Den New York-baserade rådgivningsverksamheten har ökat bitcoins prismål 2021 till 125 000 USD, en ökning med 25%.

“Jag tror inte att det kommer att få människor negativa till bitcoin, men det kommer att få människor att fokusera på de problem som skapas av digitala tillgångar”, säger Tom Lee, vd för Fundstrat, till Business Insider. “Det är förmodligen bättre att se det som en uppmaning till handling för bitcoinindustrin att fokusera på förnybara energikällor eller mer effektiva sätt att ge bevis på arbetet.”

Några av hans tidigare prognoser var antingen för hausse eller för baisse.

I båda fallen, enligt honom, var det möjligt att Musk påverkades av människor inom hans organisation.

“Många människor kommer till Tesla för att det är ESG-vänligt,” sa Lee och hänvisade till kriterierna för miljö, socialt och styrande som vissa investerare har visat. “Jag tror att en del av samma människor kanske bara har ifrågasatt, ja, om du vill acceptera en digital valuta … det borde kanske inte vara bitcoin ”.

Tesla sa förra veckan att de är “oroliga för att snabbt öka användningen av fossila bränslen för Bitcoin-gruvdrift och transaktioner, särskilt kol, som var de värsta utsläppen av bränsle.” En dag innan rapporterade Reuters att Tesla försöker gå in på den amerikanska förnybara kreditmarknaden för flera miljarder dollar i hopp om att kunna dra nytta av Biden-administrationens marsch mot nya utsläppsfria mål.

Enligt Business Insider sa Lee också att han inte påverkas av bitcoins avtagande marknadsdominans, eller procentandelen av det totala marknadsvärdet, som för närvarande fluktuerar cirka 40%, enligt olika dataleverantörer. Det var cirka 70% i början av detta år.

“Bitcoin-dominans kommer faktiskt att växa under en björnmarknad”, citerades Lee.

I sin analys i april uppskattade Fundstrat att bitcoins prismål för detta år var 100 000 USD.

En av faktorerna bakom Fundstrats prognos var att företag skulle gå in på kryptomarknaden på ett större sätt 2021.

“Vi tror att detta börjar hända mer och kommer att bli en ny källa för kapitalflöden till kryptokonomin”, sa företaget. “Även om Facebook köpte inte bitcoin, företag kommer och det kanske inte återspeglas i resultatmeddelanden ännu. ”

Jack Dorsey-ledd Fyrkant bekräftad att deras BTC-strategi inte har förändrats och de är “djupt engagerade i denna gemenskap, inklusive att arbeta för en grönare framtid genom vårt Bitcoin Clean Energy Initiative.” Företaget sa att det fortsätter att utvärdera sin bitcoininvestering “fortlöpande.” I februari sa Square att de spenderade USD 170 miljoner på BTC.

Under tiden, enligt Justin Chuh, Senior Trader på digital asset investment manager Wave Financial, “gravitation och volatilitet” på kryptomarknaden finns fortfarande.

“När man kombinerar grundläggande faktorer som positivt nettoutflöde av BTC till börser, blandat med de tidigare nämnda teknikerna för lägre höga och lägre låga, kan vi ignorera vad stora egon och påverkare säger och se att en tillbakadragning skulle ske. Men vi att acceptera att de rösterna som kvittrar på sociala medier inte hjälper och faktiskt kan göra drag. Det här är hälsosamt, men jag tror att vi alla önskar att det inte hände, säger han i en e-postkommentar.

11:23 UTC handlar BTC till 44 610 USD och sjunker med 9% på en dag och 23% på en vecka.
____
Andra insikter:

____
Läs mer:
Bitcoin kan fördubblas i år trots energibekvämligheter – Panteras VD
– Handlare roterar från Bitcoin till Alts, medan JPMorgan ser eter som övervärderat

– Spelar Wall Street Giants spelet ‘Make-Bitcoin-Cheaper’ igen?
– Om historien rimmar kan ETH slå 19K USD; Nackdelen är starkare än BTC

Source link