FTX får 210 miljoner USD i e-sport, olympiska NFT + fler nyheter

Av | juni 4, 2021


FTX får 210 miljoner USD i e-sport, olympiska NFT + fler nyheter 101
Sam Bankman-Fried, VD för FTX. Källa: En videoskärmdump, Youtube / FTX Official

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn för dagens krypto nyheter.
_____

Utbyter nyheter

  • TSM, ett av USA: s mest värdefulla e-sportföretag, byter namn till TSM FTX – och få betalt 210 miljoner USD under 10 år i processen, rapporterade The New York Times och tillade att det populära kryptoderivatutbytet FTX, ledd av Sam Bankman-Fried, kommer att lägga räkningen. Den årliga betalningen på 21 miljoner USD är större än många affärer som företag har gjort med traditionella idrottslag de senaste decennierna för att få sina namn knutna till arenor och arenor, enligt rapporten.

NFTs nyheter

  • En ny OS-tema serie icke-fungibla tokens (NFT) lanseras den 17 juni 2021, Internationella olympiska kommittén (IOC) tillkännagavs. NFT: erna kommer att representera olympiska stift med alla samma funktioner i fysiska samlarobjekt, inklusive äkthet, knapphet och härkomst, och kommer att säljas på teknisk plattform nVäg, men också att fås via ett gratis on-line-spel som kommer att lanseras senare i år.

Ekonomiska nyheter

  • I USA ökade lönerna för icke-gårdar med 559 000 arbetstillfällen förra månaden, rapporterade Reuters och tillade att ekonomer som undersöktes av denna nyhetsbyrå hade förutspått 650 000 jobb skapade i maj. Arbetslösheten sjönk till 5,8% från 6,1% i april.

Regulationsnyheter

  • Indiens centralbank ändrar inte sin åsikt om kryptovalutor och säger att de har “stora bekymmer” angående denna tillgångsklass, enligt Bloomberg. Detta kommer några dagar efter att banken meddelade att deras 2018-cirkulär, som varnade för kryptovalutahandel, inte längre var giltigt och inte borde citeras.
  • Cirka 50 kryptoassetföretag kan tvingas stängas på grund av bristande efterlevnad av UK Financial Conduct Authority(FCA): s regler mot penningtvätt, enligt The Guardian. Företagen har dragit tillbaka ansökningar från ett tillfälligt tillståndssystem som skulle hålla dem i drift medan FCA granskar deras tjänster, för vilka myndigheten har förlängt tidsfristen till slutet av Q1 2022.

Investeringar nyheter

  • Plattform för finansiella tjänster Okedjad kapital sa att det har samlat in 25 miljoner dollar i en serie A-finansieringsrunda som leds av finansiella tjänster NYDIG och dess moderbolag Stone Ridge Holdings Group. NYDIG har nu åtagit sig totalt 150 miljoner USD till Unchained och medlen kommer att användas för att utveckla den senare bitcoin (BTC) -backade multisig-utlåningsplattformen.
  • Institutionella kunder kommer att ha tillgång till ethereum (ETH) -backade USD-lån tack vare ett partnerskap mellan digital tillgångsplattform Anchorage Digital och affärsbank BankProv. Detta innebär att krypto-native fonder med ETH-innehav som behöver kapital kommer att kunna få USD-lån utan att likvidera sina innehav, sa de.

Gruvnyheter

  • Företaget för datahanteringslösningar Sfär 3D sa att det går samman med Bitcoin-gruvföretaget Gryphon Digital Mining för att främja Gryphons mål att använda 100% förnybar energi. Fusionen bör avslutas under tredje kvartalet 2021. Sphere 3D kommer att emittera 111 miljoner stamaktier till Gryphon-aktieägare – Sphere 3D-aktieägare kommer att äga cirka 23% av bolaget och Gryphon-aktieägare resten.

Karriär nyheter

  • Crypto-företag Blockchain.com sa att det har flyttat sitt huvudkontor från New York till Miami. Flytten kommer att låta teamet utnyttja talangpoolen i området och anställa 100 heltidsanställda i slutet av detta år, med ytterligare 200 att följa 2022. De kommer också att lägga till pedagogisk programmering till South Florida STEM (science, teknik, teknik och matematik).Source link