FTX bekräftar sin Mega Raise som investerare satsar på Crypto Future

Av | juli 20, 2021


FTX bekräftar sin Mega Raise som investerare satsar på Crypto Future 101
Sam Bankman-Fried, VD för FTX. Källa: En videoskärmdump, Youtube / FTX Official

Som förväntat utbyter två år gamla stora kryptoderivat FTX värderades nästan 20 gånger mer i en ny investeringsrunda, en av de största höjningarna i kryptoindustrin.

Börsens operatör, FTX Trading Ltd., sade att det stängde insamlingen av serie B i USD 900 miljoner, med över 60 investerare som värderade företaget till 18 miljarder USD, eftersom det ser ut att öka sin globala närvaro och påskynda tillväxten. För ett år sedan värderades den till 1 miljard USD.

Listan över investerare inkluderar Paradigm, Sequoia Capital, SoftBank, Coinbase Ventures, Sino Global Capital, Multicoin, familjen Paul Tudor Jones, Alan Howard, VanEck, Cirkel, och andra.

I slutet av juni sa Sam Bankman-Fried (29), grundaren och VD för FTX, att FTX under en kommande omgång kommer att samla in “hundratals miljoner” och värderas till 20 miljarder USD. Då tillade han att börsen med det nya kapitalet också vill göra förvärv för att rikta sig till investerare och få licenser i andra jurisdiktioner.

Idag sa företaget också att det kommer att se till att ytterligare utvidga nätverket av partnerskap det har för sina FTX Pay, FTX Liquidity-program och FTX NFT-affärsområden.

“Vi började som ett nytt derivatutbyte för två år sedan, och den här rundan kommer att hjälpa oss att fortsätta bygga ut en större och bredare vision för vad FTX kan bli”, citerades Bankman-Fried i tillkännagivandet. Han berättade för Forbes att icke-krypto-inhemska företag, handelsbutiker och NFT-plattformar är bland deras potentiella förvärvsmål, medan företaget själv kommer att tänka “aktivt” om att bli offentligt, men det finns ingen “tickande klocka” på detta.

Enligt Nick Shalek, General Partner på Ribbit Capital, en av investerarna i FTX, har börsen möjlighet att bygga ett nästa generations varumärke för finansiella tjänster som spänner över börs, betalningar och många andra kategorier som kommer.

FTX hävdar att det har över 1 miljon användare och att dess intäkter (ospecificerat) har ökat mer än tiofaldigt i år och 75 gånger sedan dess serie A-finansieringsrunda stängdes i mitten av 2020.

Under tiden, Binance bekräftade för Forbes att denna stora börs sålde en ospecificerad andel i FTX, vilket helt lämnade denna investering som en del av “en normal investeringscykel.”
___
Läs mer:
– NBA, MLB, e-sport, och nu går Bündchen och Brady med i FTXs marknadsföringsteam
– FTX Boss Bankman-Fried säger att han är värt en “mest illikvid” USD 10 miljarder

– NFT Market får en boost på 100 MUSD när OpenSea förvandlas till enhörning
– Andreessen Horowitz säkrar USD 2,2B för dessa 5 kryptoområdenSource link