Från Corn & Wildlife till Hollywood

Av | april 23, 2021


Genetik, Crop Startups använder NFT: från majs & djurliv till Hollywood 101
Källa: AdobeStock / vchalup

Med vissa branschkällor som uppskattade marknadsvärdet för icke-fungibelt token (NFT) översteg USD 2 miljarder förra kvartalet, syftar ett antal pågående projekt till att utvidga NFT till genetik, främja icke-svampar i Hollywood och använda tekniken för att underlätta spannmålshandel, bland andra.

Bana väg för teknikens ökade användning inom genetik, Harvard Medical School genetikprofessorn George Church kommer att auktionera ut sitt genom som NFT i den första händelsen. Church, som lyckades utveckla det första systemet för direkt genomisk sekvensering 1984, kommer att sätta upp en av de första genomerna som sekvenseras. Auktionen kommer att hållas genom Nebula Genomics, ett företag som han var med och grundade, berättade Church för The Scientist. Auktionsdatumet avslöjas den 25 april, den nationella DNA-dagen.

Ytterligare utvidgning av teknikens användning, schweizisk start av grödahandel Cerealia testar användningen av tekniken som möjliggör handel med spannmål med användning av icke-fungibles. Företaget har skapat en token som stöds av 30 000 ton majs, i syfte att minska kostnaderna och förbättra transparensen i försörjningskedjan, enligt den information som erhållits av Bloomberg.

Inför de kommande Academy Awards, aka Oscars, som är planerad till 26 april, ett annat projekt av online marknadsplats Sällsynt, Metaversaloch AdVenture Media kommer att sträva efter att marknadsföra NFT genom att distribuera dem bland 25 av de 115 nominerade i årets ceremoni.

Som en del av initiativet kommer tjugofem Hollywood-insiders att få tre icke-fungibles vardera, per Nomine (eth). Token kommer att prydas med namnen på de som nominerats i deras respektive kategorier som kommer att inkludera bästa skådespelare, bästa skådespelerska, bästa biroll, bästa biroll och bästa regissör. Bland pjäserna finns en NFT skapad som hyllning till den sena amerikanska skådespelaren Chadwick Boseman, mest känd för sin roll som Black Panther i 2018-filmen. Intäkterna från Boseman-hyllningen NFT kommer att gynna New York-baserade Colon Cancer Foundation.

Dessutom marknadsplats för sällsynta digitala samlarobjekt Project Ark – lanserades av uppstart av greentech Kolbas och den Världsnaturfonden (WWF) Panda Labs division – tillkännagav ett partnerskap med HiVive Agency för att få NFT till de nominerade till Oscar-utmärkelsen, med intäkterna till Panda Labs. Kändisar kommer att kunna interagera med 3D-modeller av utrotningshotade djur, med videoklipp som kan förvandlas till NFT till salu.

Grammy nominerade skaparen Steve Aoki och den digitala artisten Maciej Kuciara har samarbetat med Tom Bilyeu från Impact Theory Studios för att släppa en hybrid-NFT-samling, Neon Future av Steve Aoki x Maciej Kuciara, med inspiration från Aoki och Bilyeus Neon Future-sci-fi-serier. Samlingen av 2D-animekonst och 3D-tekniker med originalmusik komponerad för detta projekt kommer att släppas på NFT-marknaden Nifty Gateway den 27 april.

“Steve Aokis andra NFT-nedgång bygger på Dream Catchers framgång, som nådde över 4 miljoner USD i försäljning och ett rekordbud på 888 888 USD,” sa Impact Theory Studios och tillade att 10 NFTs skulle göras tillgängliga.

Du kan titta på en video på Cerealia här:

____

Läs mer:
– NFT-explosionen kommer under de kommande två åren och kommer att skapa jobb, säger insiders
– Varför NFT är inte bara för konst och samlarföremål
– NFT Performance Art: Företag kan dra nytta av protest
– Varför skulle någon köpa NFT – en länk till en JPEG-fil?
– Kontrollera dessa 4 Gör dina egna NFT-plattformar
– Icke-fungible 2021: Förbered dina NFT: er för deFi, staking och delning
– Överlevererad NFT-marknad ser intresse och försäljningssteg

Source link