Frågor och svar med Kirobo.io COO Michael Pearl

Av | juli 8, 2021


Texten nedan är en annonsartikel som inte skrevs av Cryptonews.com-journalister.

Michael Pearl

Michael Pearl är Chief Operating Officer för Kirobo, ett israeliskt blockchain-teknikföretag som försöker säkra risker för kryptovalutor och göra kryptohantering lika enkel och säker som internetbank.

Han svarar på några frågor om sitt jobb och hur Kirobos innovationer gör skillnad.

Hur gör ditt företag kryptovalutor lika enkla och säkra som nätbank?

Jag har en mycket stark tro på framtiden för kryptovaluta och på potentialen för den gradvisa övergången från fiat till krypto. Men tyvärr finns inte blockchain-teknik och krypto ännu. Vi befinner oss vid en liknande punkt som internet var på nittiotalet. Vi ser alla potentialen och njuter redan av vad den här fantastiska tekniken har att erbjuda, men vi är inte “all in” än.
Om vi ​​vill komma till det här skiftet som jag nämnde tidigare och nå massanpassning måste vi börja överbrygga klyftan mellan vad krypto är och vad det borde vara.
Det finns två huvudsakliga saker som måste hända för att komma dit: minska de vansinniga riskerna (som att förlora dina pengar, nycklar etc.) och skapa ett mer användarvänligt gränssnitt. Kirobo avser att ta itu med allt detta och mer.

Den fungerar genom att tillhandahålla en unik transaktionskod som måste anges av mottagaren för att få pengar från avsändaren.

Kirobo har också utvecklat en rad lösningar skräddarsydda för kryptoinnehavare och handlare, utformade för att ytterligare förbättra det decentraliserade finansekosystemet och för att ytterligare överbrygga detta gap.

Kirobo

Är Kirobos produkter riktade till kryptoanvändare ensamma eller har du allmänheten i åtanke?

Kirobos produkter riktar sig till proffs och nybörjare. Vi är väl lämpade för människor som bara kommer in i kryptovaluta och väl erfarna användare. Vi vill ge människor möjlighet att göra nästan vad de vill med sina kryptotillgångar – precis som de kan med sina onlinebanker. Kryptovalutor ses som en komplex fråga. Vi tänker förenkla det.
Utöver det arbetar vi med samarbeten med flera kryptoföretag, som plånböcker och börser för att integrera våra produkter. Detta gör det möjligt för oss att nå en ny, större publik.

Vårt mål är så småningom att ha ångra knappen en hushållsstandard för överföring av din krypto.

Har du haft obehagliga upplevelser under din tid i denna sektor

Personligen, nej. Men vi har haft att göra med människor som tappat så mycket pengar och stora tillgångar på grund av skadlig programvara och skrivit fel adress. Den som är bekant med kryptovalutor skulle också vara medveten om farorna med skadlig kod, swap-scam eller att förlora privata nycklar. Allt detta är alltför bekanta berättelser. 18% av kryptoanvändarna rapporterade att de förlorade pengar på grund av mänskliga fel. Detta är en av anledningarna till att vi brinner för vårt arbete på Kirobo.

Kan du dela med oss ​​några av dina prestationer på Kirobo?

Förutom att vi på kort tid etablerade oss som ett ledande blockchain-teknikföretag är vi den stolta mottagaren av två bidrag från den israeliska innovationsmyndigheten – vilket gör det till det enda blockchain-teknikföretaget som uppnår den milstolpen.
Men inte mindre viktigt, vi har precis nått en viktig milstolpe för att bearbeta mer än 250 miljoner dollar i transaktioner.

Enligt dina erfarenheter, vilka länder är de mest kryptovänliga i världen?

Jag skulle säga att de baltiska länderna, främst Estland och Litauen, har gjort de största framstegen inom finanslagstiftningen. Detta har gjort det lukrativt för att starta kryptoföretag. Estlands regeringsvapen anses till exempel vara en av de mest digitaliserade i världen.

Slovenien är också ganska kryptovänligt. Regeringen leder lagstiftning för att göra kryptoverksamhet mycket enklare. Slovenien är banbrytande på krypto-uttagsautomater, vilket gör kryptotillförsel mycket lättare för allmänheten.

Utöver det blir Förenade Arabemiraten ett stort Blockchain-nav. Det lockar en stor mängd kryptoinvesterare, påverkare och mer. Regleringen där blir också mer och mer vänlig.

Och naturligtvis har vi Israel, som alltid har varit en hotbed för innovation och kreativitet. Vi är stolta över att vara en del av det israeliska tekniska samfundet.

Vilka är de största utmaningarna kring kryptovaluta?

Som jag tidigare nämnde är kryptokurrency fortfarande riskabelt och komplicerat. Den senaste återhämtningen från kryptovinteren har introducerat nya kryptoinvesterare i massor. Men vad gör vi med de nystartade kryptorna? Om deras upplevelse är obehaglig kan de lätt förlora förtroendet och bli frustrerade.

Det är absolut nödvändigt att se till att kryptoupplevelsen blir positiv – som sammanfattar de viktigaste utmaningarna och de viktigaste ansträngningarna för kryptosamhället.

Vad tycker du om NFT? Det har nyligen skett en nedgång i försäljningen. Var det en modefluga eller är NFT-döda?

NFT är i huvudsak kryptoprodukter. Den senaste nedåtgående trenden som vi såg på kryptomarknaden skadade NFT-försäljningen.

Under de senaste två månaderna, eller så, fanns det en växande trend med frågor som ställdes om det så kallade “ägande” av NFT: er – både på teknisk och juridisk nivå. Människor som köper icke-svampbara tokens, förväntar sig att de ska vara, ja … icke-svampbara. Och om basebollkortet eller målningen som kostar miljoner dollar inte är ditt – kommer du vara ovillig att köpa det.

Människor börjar ställa frågor. Kanske erbjöds denna mekanism i ett mycket för tidigt skede och måste “mogna” – både tekniskt och juridiskt – för att uppfylla sitt mål.

NFT är inte döda, de mognar bara.

Ny teknik ger hype; hype ger förväntningar; förväntningarna medför besvikelser. Denna cykel är mer eller mindre oundviklig, och kraschen också.

Tekniken är dock här för att stanna.

Kommer reglering av Bitcoin att göra kryptovaluta säkrare?

Hela tanken bakom kryptovaluta är att låta människor vara sina egna banker. Det är skönheten bakom kryptos decentraliserade och relativt anonymiserade natur. Regler är naturligtvis exakt motsatsen.

Å andra sidan kan vi inte ignorera det faktum att det inte finns någon brist på förseelser och till och med helt enkelt gammal oaktsamhet från medlemmar och företag i samhället.
Jag tror att det finns utrymme för en minimal baslinje som kan förhindra de allvarligare problemen, med en minsta begränsning av kryptoanvändarnas friheter.

Det finns också en fråga om vad som är rätt sätt att reglera och tillämpa regler för en sådan decentraliserad och anonymiserad teknik. Ta Metamask och UniSwap, till exempel, användarnas anonymitet och bristen på KYC är en funktion, inte ett fel.Source link