Fox tar annonsörer till NFTs med ny serie av Rick & Morty Mastermind

Av | maj 18, 2021


Fox tar annonsörer till NFTs med ny serie av Rick & Morty Mastermind 101
Källa: Adobe / nikkimeel

Fox Entertainment ser ut att blåsa nytt liv i den icke-fungibla token (NFT) -sektorn med en ny animerad serie framför skaparen av hitprogrammet Rick och Morty – och lansera ett dedikerat NFT- och blockchain-dotterbolag.

Det nya företaget kommer att kallas Blockchain Creative Labs, Bekräftade Fox, enligt Hollywood Reporter, och dess första serie kommer att kallas Krapopolis, som den beskrev som en animerad komedieserie i en värld av antika grekiska myter och “centrerad på en bristfällig familj av människor, gudar och monster som försöker köra en av världens första städer utan att döda varandra.”

Fox säger att den nya showen skulle vara den “första animerade serien någonsin curated helt på blockchain,” och tillade att fans av Krapopolis kommer att kunna köpa NFT: er baserat på karaktärerna och inställningarna i serien.

Dessutom kommer företaget att försöka skapa en marknadsplats som ”kommer att kuratera och sälja digitala varor, allt från NFT-filer av enastående karaktär och bakgrundskonst, och gifs, samt tokens som ger exklusiva sociala upplevelser att engagera och belöna superfans. ”

Krapopolis kommer att mötas av en Dan Harmon, känd för samskapande Rick och Morty, en utbrytning slog på Vuxen simma. Han vann också berömmelse för att skapa och producera NBC komediserie gemenskap. Showen produceras av Bento Box Entertainment, känd för att producera serien Bob’s Burgers (även för Fox) och The Netflix serier Paradise PD.

Samma mediauttag citerade FOX-vd Charlie Collier som sa:

”Som ett annonsörsfokuserat, artist-first och animation-besatt företag kommer Fox att ta annonsörer till en värld av blockchain-drivna tokens, inklusive NFT. Och precis som vi gör detta för vår egen animation hjälper vi också dina varumärken att få kontakt med fans och entusiaster via NFT. ”

Och NFT-sektorn kommer sannolikt att välkomna nyheterna efter en svag de senaste veckorna. Enligt NonFungible-data krympte dagliga försäljningssiffror från högst över 34 000 i början av maj till ett lägsta under 13 000 den 13 maj. Försäljningsvärdet har också sjunkit från högst 176 miljoner dollar till drygt 32 miljoner dollar – med sekundärmarknadsförsäljningen också avtagande efter en stark start på månaden.

Sociala medarbetare tog nyheterna med en nypa salt – och njöt av chansen för lite aktuell humor. På Reddit var en affisch vaxad lyrisk med en grekisk mytologi-smaksatt riff,

”För länge sedan bodde de fyra bästa kryptotoken tillsammans i harmoni. Sedan förändrades allt efter att DOGE-nationen attackerade. ”

Och Bloomberg-journalisten och författaren Matt Leising kom också in med ett ironiskt tungt bidrag och svarade på frågan om vad en serie som “skapades på blockchain” egentligen menade med frågar:

”Du menar att han bara kunde ha använt en databas? Det är okej; Jag ser mig själv ute. ”

____
Läs mer:
– K-pop Stars-funktionen i nyligen släppt Crypto-film “Twenty Hacker”
– En GameStop-film kommer – och Winklevoss kommer att producera den
– Varför NFT är inte bara för konst och samlarföremål

Source link