” Förvirring ” som regulatorns klockor i mitt sydkoreanska avnotering

Av | juni 18, 2021


'' Förvirring '' som regulatorns chimes i mitt sydkoreanska avnotering Spree 101
Källa: Adobe / Shawn Hempel

Crypto-investerare har lämnats “förvirrade” efter att en rad avnoteringar av altcoin på stora sydkoreanska börser har eskalerat till den punkt där tillsynsmyndigheten har gått in med ännu fler regler för handelsplattformar under eld.

Redan från att tävla för att anta en lång lista med efterlevnadsåtgärder i tid för en tidsfrist den 24 september, måste utbyten nu svara på Financial Service Commission (FSC) vid listning och avnotering av vissa mynt på deras plattformar.

Per Channel A och Yonhap News TV har utbyten fått veta att de inte längre kan lista de tokens som de har utfärdat, eller mynt som drivs av projekt de är associerade med. Men händelserna under de senaste dagarna tycks visa att utbytena får vind på FSC: s politik i förväg – och verkar avnotera poletter med iver före officiella tillkännagivanden, möjligen i ett försök att få gynna tillsynsmyndigheten.

Som Cryptonews.com rapporterade, den här veckan som GDAC och Huobi Korea har föregått FSC genom att meddela avnotering av alla utbytesteckningar.

Andra, som Upbit, har gått ännu längre och avnoterat fem mynt “plötsligt” förra veckan och tappat 25 till för yxan.

En kryptohandlare efternamn Lee (förnamn kvarhållen), berättade Cryptonews.com,

”Politiker har kallat kryptoindustrin” Vilda västern ”. Tja, den förvirring som de orsakar nu är mycket mer kaotisk än så. Jag antar att regeringen inte bryr sig om oss. Kanske kommer de att ångra det när vi nästa gång får chansen att rösta. ”

Sydkoreanska allmänna val är planerade till våren 2022.

Men en annan kryptoinvesterare, efternamnet Kim (förnamn också nekad), var mer stoisk och berättade Cryptonews.com:

”Allt detta var oundvikligt från det ögonblick att regleringen tillkännagavs. Tillsynsmyndigheter kommer att kämpa ett tag och utbyten också. Och det kommer att bli mer omvälvning före den 24 september, och kanske bortom det. Men så småningom kommer dammet att sätta sig och en ny, mer stabil verklighet kommer att dyka upp. Fram till dess kan vi bara välja att HODL eller fortsätta handla och acceptera osäkerheten. ”

Överträdare av FSC: s senaste edikt kommer att få böter på upp till 88 500 USD och affärsuppskov, med tillsynsmyndigheten som lovar att utrota “intressekonflikter.”

Kanal A uppgav att en grupp investerare nu “förbereder en rättegång” mot ett kryptobörs som avnoterade ett mynt.

Och samma medieuttag citerade investerare som hävdade att en del har sett kaoset som en chans att köpa tokens till sänkta pris, med vissa prisfall på upp till 80% på inhemska plattformar.

Det tillade att vissa prognosmakare hade förutspått att “kaoset på kryptomarknaden” skulle “förvärras” av regeringens lagstiftningstryck, utbytenas svar och investerarnas känslor “fram till september.”
____
Läs mer:
– Regulator förlänger sydkoreanska Crypto Exchanges AML-fönster med 6 månader
– Koreanska börser som slutar på alternativ när fler banker säger nej till Crypto
– S koreanska regulatorn håller ett “betydelsefullt” möte med 20 Crypto-utbytenSource link