Förlikning är mest sannolikt resultat i fallet Ripple vs. SEC

Av | april 9, 2021


Förlikning är mest sannolikt resultat i Ripple vs. SEC-fall - Advokat 101
Källa: Adobe / zimmytws

Medan XRP har muskulerat sig tillbaka till de fyra bästa kryptoasseterna genom marknadsvärde som Krusning gjorde en viktig seger i domstolen, den juridiska striden med US Securities and Exchange Commission (SEC) är långt ifrån över och kommer sannolikt att sluta med en förlikning per advokat.

Enligt Andrew Hinkes, advokat vid Carlton Fields och adjungerad professor vid NYU School of Law och NYU Stern School of Business, Ripples förmåga att vinna upptäckt, vilket lämnade SEC att betjäna “omstridda dokument” på bitcoin och eter till blockchain-uppstarten, var “betydande”.

”Ripple kommer att ta emot tidigare okända material som ger inblick i SEC: s syn på bitcoin och eterum, som båda hittills inte har ansetts vara värdepapper. Ripple har hävdat att det är berättigat att se dessa material för att förstå varför SEC anser Ripples uppförande för att bryta mot säkerhetslagarna, men varför de inte anser att beteendet i samband med bitcoin och eterum har brutit mot samma lagar. Informationen bör vara informativ, särskilt om Ethereum, som liksom Ripple sålde tokens för att distribuera sina tillgångar vid starten, säger Hinkes.

Medan Ripple-chef Brad Garlinghouse, som utnämns som svarande i stämningen tillsammans med verkställande ordförande Chris Larsen och Ripple Labs, tycktes bemyndigas av den lagliga nicket, han är inte ute i skogen än.

”Ripple har stora ekonomiska resurser och har anställt ett exceptionellt juridiskt team, inklusive flera tidigare höga SEC-tjänstemän. Till skillnad från många stora projekt som har stämts av SEC verkar de ha resurser för att ta målet till dom och överklagande, betonade Hinkes.

En av dessa tjänstemän är Mary Jo White, tidigare ordförande för SEC. I slutet av 209 lockade Ripple också 200 miljoner USD till kassan i riskkapital, med en värdering på 10 miljarder USD.

Men per Hinkes är det alldeles för tidigt att handikappa deras fall.

“Hittills har SEC: s tolkning och tillämpning av värdepapperslagarna på erbjudanden och försäljning av digitala tillgångar stöttats av domstolar i nästan alla fall”, sa han.

Det mest troliga resultatet, enligt advokaten, kommer att bli en förhandlad förlikning.

“Det är det vanligaste resultatet i tvister med höga insatser”, sa han.

Som rapporterades i februari sa råd för SEC, Ripple och två av dess chefer den gången att de “inte tror att det finns utsikter till förlikning just nu.” “De tilltalade instämmer i uttalandet, men notera att tidigare förlikningsdiskussioner ägde rum under en tidigare administration och i huvudsak var med relevanta divisionsdirektörer som sedan har lämnat SEC”, tillade Ripple och dess chefer då.

Meddelandeapp Kik Kämpade också en liknande strid med SEC, en som kostade företaget 5 miljoner USD, för att inte tala om juridiska avgifter.

I båda fallen, medan det fortfarande finns många vändningar som sannolikt kommer att spelas ut under tvisterna, är det en sak som är tydligt att det står mycket på spel, och inte bara för Ripple.

”Om målet prövas till en dom och domen överklagas, kommer överklagandet att gå till domarna för den amerikanska hovrätten för den andra kretsen. Avgörandena om juridiska frågor från 2nd Circuit skulle vara den första bindande lagen som specifikt fokuserade på tillämpningen av värdepapperslagarna på tokenemissioner. Hela branschen tittar på detta fall, säger Hinkes.

14:42 UTC handlar XRP för 0,99 USD och ökar med 3% på en dag och 74% på en vecka. Det fördubblades nästan på en månad och steg med 397% på ett år.

___
Läs mer:
– XRP ansåg att en säkerhet inte skulle skada Ripple, men kan skada USA: s VD
– Garlinghouse Backtracks på BTC som Ripple Gains Ground på SEC & XRP Soars
– Brad Garlinghouse: SEC-stämning mot krusning är ‘mot krypto i stort’
– Ripple går till M&A i Asien mitt i laglig strid i USA
– Bekräftad rapport från domstolsförhandling kan ha gett XRP-rally
– SEC listar 3 skäl för att söka Ripple Execs ekonomiska information om XRP-erbjudanden
– SEC slår ut på Ripples ‘Brist på vederbörlig process’ i brev till domare
– Faktiskontroll av Ripples påstående att ‘Många G20-regeringar’ kallar XRP för en ‘valuta’

Source link