Forked DEX On Binance Chain Tests Uniswap & Legal Limits

Av | juni 7, 2021


Forked DEX On Binance Chain Tests Uniswap & Legal Limits 101
Källa: Adobe / hikdaigaku86

Större decentraliserat utbyte Uniswap (UNI) har testats igen, eftersom kryptoindustrin väntar på hur plattformen kommer att reagera på sin kopia som har dykt upp i Binance Smart Chain (BSC).

“Holaswap är 100% gaffel av Uniswap V3 på BSC som ägs och styrs till 100% av samhället”, sa den nya spelaren.

Enligt projektet har det totalt 10 990 USD låst (TVL) från 7:43 UTC på måndag, med en 24-timmars volym på 1 400 USD.

Uniswap v3, eller den tredje versionen, har distribuerats till Ethereum mainnet den 5 maj. Teamet bakom projektet betonade att “Uniswap v3 Core kommer att lanseras under Business Source License 1.1 – faktiskt en tidsfördröjd GPL-2.0-eller senare licens. Licensen begränsar användningen av källkoden v3 i en kommersiell eller produktionsinställning i upp till två år, vid vilken tidpunkt den kommer att konverteras till en GPL [General Public License] licens till evighet. “

Därför väntar Cryptoverse nu på att se hur Uniswap reagerar på detta, med tanke på att svaret “kommer att skapa ett prejudikat under kommande år”, som Nansen analytiker Ling Young Loon sa.

Hur skulle Uniswap hindra ett anonymt projekt från att kopiera det, och vilka är de juridiska konsekvenserna för både de som kopierar det och de som innehar symbolen för ett sådant potentiellt olagligt projekt – är bara några av frågorna debatterade och väntar på svar i denna framväxande bransch.

Andra fokuserar på decentralisering och hur licenser som Uniswap passar in i det konceptet.

“Vi älskar Uniswap V3”, sa det påstådda teamet bakom Holaswap för fyra dagar sedan. Att tillhandahålla likviditet på V3 är “roligt och lönsamt, men det är bara för valar”, hävdade de, medan de stigande gasavgifterna på Ethereum, i kombination med tillväxten i ETH-priset, “dödar affären i genomsnitt [decentralized finance] DeFi-användare (som vi). ”

Det finns inga investerare, teamandel, tokenförsäljning eller protokollavgifter, sa inlägget, medan dess skapare “inte tar något ägande av protokollen.”

Teamet sa att de inte är valar och sade att deras mål är att göra DeFi mer överkomligt för genomsnittliga användare och skapa en chans för alla “att dra nytta av äkta öppna DeFi-protokoll utan att oroa sig för gasavgifter.”

Holaswap tillåter användare att byta tokens, skapa pooler och dynamiskt optimera sin position, med låga gasavgifter på BSC – cirka 0,25 USD för en “typisk swap” jämfört med c. 30 USD på Ethereum, hävdar de. I går var dock medianavgiften på Ethereum 1,6 USD.

Cryptonews.com nås till Uniswap Labs för kommentar.

Rankat 6: e per DeFi Pulse, TVL i Uniswap är 6,67 miljarder USD.

Rankat 10: e efter marknadsvärde, UNI handlas för närvarande till 26 USD. Det är oförändrat på en dag och ökar med 2% på en vecka. Det är också en minskning med 42% jämfört med sin högsta nivå den 3 maj på USD 44,92 (per Coingecko).
____
Läs mer:
– Decentraliserade börser ska påskyndas 2021
– Jämförelse av automatiserade marknadsförare (AMM) 2020

– Ethereum måste försöka svårare för att behålla sin dominans i en multikedjad framtid
– Ytterligare två Binance Smart Chain-projekt lider av Flash-lånattacker

Source link