Förbered dig på ‘Uncertain Future of Money’ – US Intelligence Center

Av | april 9, 2021


Förbered dig på 'Osäker framtid med pengar' - US Intelligence Center 101
Källa: Adobe / narvall

Amerikas National Intelligence Council, ett mitt- och långsiktigt strategiskt planeringscenter, har utfärdat en varning till USA och dess allierade om ”hot” mot dollarn och euron från stabila myntprojekt och ”privatemitterade digitala valutor.

I sin senaste fyraårsrapport, med namnet “Global Trends 2040: A More Contested World”, hävdade organet att mynt från den privata sektorn och andra icke-statligt utgivna tokens “kunde öka komplexiteten i genomförandet av penningpolitiken genom att minska ländernas kontroll över deras växelkurser och penningmängd. ”

Rapportens författare noterade också att Kina sannolikt skulle framstå som Amerikas största rival med “större tävling” i butik på “alla nivåer” – inklusive industri 4.0-teknik.

Även om författarna inte nämnde kryptoassets som bitcoin (BTC) vid namn, gjorde de namnkontroll “FacebookDet föreslagna Libra ”-projektet (nu Diem) – ett stablecoin-projekt som ännu inte kommer att realiseras efter brott i lagstiftningen i USA och på andra håll. Den kinesiska digitala yuanen fick också en namnskontroll, liksom andra centralbankprojekt för digital valuta (CBDC).

I ett avsnitt med namnet ”den osäkra framtiden för pengar” skrev författarna,

”Den finansiella sektorn är inte immun mot de tekniska förändringar som förändrar andra branscher. Digitala valutor kommer sannolikt att få större acceptans under de närmaste två decennierna som antalet [CBDCs] öka.”

De tillade att om Facebook och andra länder lyckas med utbyggnad av token, skulle detta “ytterligare driva acceptans av digitala valutor, men visade att tillsynsmyndigheter kunde spela en avgörande roll.

De skrev,

“I vilken utsträckning privatemitterade digitala valutor kommer att ersätta användningen av nationella eller regionala fiatvalutor, inklusive US-dollar och euro, för att reglera transaktioner beror på de regler som fastställs.”

Och dessa “privatemitterade digitala valutor”, författarna påpekade, “kan lägga till komplexitet i genomförandet av penningpolitiken genom att minska ländernas kontroll över deras växelkurser och penningmängd.”

Det fanns också andra varningar inom finanssektorn. Under de närmaste två decennierna tillade de att “flera globala ekonomiska trender” skulle kunna plåga internationell enhet, “inklusive stigande statsskuld, en mer komplex och fragmenterad handelsmiljö, den globala spridningen av handel med tjänster, nya sysselsättningsstörningar och den fortsatta ökningen av kraftfulla företag. ”

Även i prognosen var följande:

  • stater kommer att uppleva minskad ekonomisk flexibilitet när de navigerar över större skuldbördor
  • handelsreglerna kommer att diversifiera
  • offentligt tryck för att hantera utmaningar inklusive demografiska förändringar och klimatförändringar kommer att öka
  • Asiatiska ekonomier kommer att fortsätta årtionden av tillväxt – men i långsammare takt
  • högre tillväxt i Asien kan hjälpa länder att undvika medelinkomstfällor

Rapportens känslor upprepade tänkarnas känslor Varlds ekonomiskt forum i Davos tidigare i år, där världsekonomiska ledare varnades att inte ta den ekonomiska statusen ”för givet för de kommande decennierna.”

Och finansiella experter på Internationella valutafonden (IMF) skrev i januari att ”osäkerhet [has] nådde oöverträffade nivåer ”under koronaviruspandemin, med smittsamma utsläpp från vissa inflytelserika nationer som hotade att orsaka ytterligare ekonomisk instabilitet under de kommande åren.
___
Läs mer:
– Bitcoin utvecklas från tulpaner till ett geopolitiskt vapen som USA varnat igen
– Ökningen av kryptovalutor kan begränsa den amerikanska makten
– Det är officiellt: Kinas digitala yuan som riktar sig till amerikansk dollarnas dominans
– Ryssland vill använda den digitala rubeln för att driva sin USD-rensning
– Digital Yuan kommer ” knappt att sätta en bucke ” i USD-dominans, säger expert
– Washington varnade: Starta Digital Fiat eller Say Goodbye to USD Dominance
– Offentliga och privata pengar kan samexistera i den digitala tidsåldernSource link