Fler yrkespersoner litar på krypto än vill betala för det

Av | mars 4, 2021


Fler yrkespersoner litar på krypto än vill betala i det - undersökning 101
Källa: Adobe / Chanakon

Medan populärt intresse för kryptovalutor ökar över hela världen på grund av bitcoin (BTC) s rally i år, visade en enkät denna vecka att 50% av de tillfrågade yrkesverksamma litar på kryptovaluta, men endast 39% skulle acceptera det som en del av deras kompensation.

Undersökningen genomfördes av anonyma professionella nätverk Blind mellan den 1 och 3 mars, samla in svar från mer än 1800 användare och peka på en märklig avvikelse mellan respondenternas förtroende för kryptovaluta och deras vilja att acceptera det som betalning för deras tjänster.

Medan hälften av de tillfrågade yrkesverksamheterna förklarar att de litar på kryptovalutor och ännu högre andel, 57%, säger att de för närvarande äger den. Förtroende för kryptovalutor är robust bland anställda vid äldre finansinstitut som JPMorgan Chase & Co. och Goldman Sachs, med 90% respektive 70%. För Kredit Karmaoch Kapitel etts personal är denna andel också hög, 75% respektive 70%.

I Credit Karmas fall sträcker sig förtroendet för kryptovaluta till den personliga nivån. På frågan om de skulle acceptera kryptovaluta som en del av sin kompensation sa hela 80% av de tillfrågade anställda som arbetar för det privata finansföretaget att de skulle hålla med. Credit Karma följdes av Airbnb, med 50% av plattformens undersökta personal gick med på att få en del av sin ersättning i krypto, följt av Adobe, med 46%, och ServiceNow, med 45%.

Däremot de som är anställda av finansiell mjukvaruaffär Intuit var anmärkningsvärt tveksamma till att acceptera kompensation i krypto, på 10%, på samma sätt som NVIDIApersonal med 17% samt Walmart och eBay, båda med 20%.

För några av de företag som utvecklar kryptofokuserade projekt, t.ex. PayPal och Facebookvar andelen högre men fortfarande överraskande låg, 38% respektive 39%. För Twitter, vars vd är den välkända BTC-bullen, Jack Dorsey, var andelen positiva svar något högre, 42%, men fortfarande lägre än andelen Microsoftvid 44%.

Detta sagt, Twitters personal är ledande när det gäller kryptoägande, med 75% som förklarar att de innehar lite krypto. I att investera i krypto knuffades kanske några av dem av Fyrkantbeslut i oktober förra året att köpa 4 709 BTC till ett sammanlagt inköpspris på 50 MUSD och sedan spendera ytterligare 170 MUSD på BTC i februari i år. Som framgår av undersökningen följs Twitters personal av ServiceNow, med 73%, Airbnb med 70% respektive Salesforce, med 65%.

Bland de 58% av Facebooks anställda som förklarar att de har sådana investeringar är en personal som sa, som citeras av Blind:

”Halva min rikedom [is] i krypto – det är pengarnas framtid, och du kommer förmodligen göra det för en dag. Är det riskabelt? Ja. Men jag är mycket säker på att det kommer att löna sig. ”

I skrivande stund (11:35 UTC) handlas BTC till 49 239 USD och sjunker med 5% på en dag och 1% på en vecka. Det ökar fortfarande med 47% på en månad.
____
Läs mer:
– Ekonomiska yrken måste vara avgörande för att avvärja teknologisk utrotning
– Stora utbyten anställer: Här är vad data säger
– BitPay lanserar massutbetalningstjänst för företag som inte äger krypto
– Blockchain jobblön i mars i Kina
– Hur nära är ryssarna att få betalt i Crypto?Source link