Fler s koreanska utbyteskunder i nervös jakt för deras krypto

Av | april 16, 2021


Fler s koreanska utbyteskunder i nervös jakt för deras Crypto 101
Källa: Adobe / PRPicturesProduction

De sydkoreanska medierna har fler rapporter om kryptobörser som försenar sina kunders uttagsförfrågningar – och i vissa fall inte svarar på kunderna helt och hållet eftersom investerarnas oro över säkerheten för deras medel intensifieras.

Som tidigare rapporterats har kryptoinnehavare med tokens och fiat på ett antal mindre handelsplattformar varnats av den finansiella tillsynsmyndigheten om att deras tokens kanske inte är säkra på börser som inte har satt ut penningtvätt (AML) och autentiserad bank med riktigt namn. förfaranden i praktiken.

En lag som utfärdades förra månaden har gjort den sydkoreanska kryptosektorn till en av de mest tätt poliserade i världen när det gäller kontroller på börser. Alla operatörer har dock till och med den 24 september att slutföra efterlevnadsförfaranden som en del av en sexmånadersfrist.

Och efter bilder förra månaden visade att TV-reportrar knackade på dörrarna till kryptobörskontor som hade varit stängda i flera veckor och missnöjda kunder dykt upp för att kräva sina medel, verkar det som att eleverna för mindre kryptobörser har fördjupats.

Per MBN har kunder från ett antal namnlösa kryptobörser sedan rapporterat att kundtjänstcentraler verkar ha stängt eller “frusit”, vilket gör att de inte kan nå handelsplattformarna.

I en videorapport visade medierna kunder samlade i grupper om tre och fyra utanför kontoren för ett kryptobörs i centrala Yongsan-distriktet i Seoul. En del klagade på att de hade väntat i två veckor eller till och med en månad på att höra tillbaka från kundtjänstmedarbetare. Andra uppgav att de hade försökt nå företagen via telefon och chattapp innan de så småningom beslutade att komma personligen till kontoren.

En berättade att han hade rest över 320 km från Busan till Seouls kontor för att möta företagets tjänstemän.

En icke namngiven tjänsteman vid en icke namngiven handelsplattform uppgav, i ett telefonsamtal med en MBN-reporter, att den var “mycket medveten” om att kunderna hade “haft svårigheter med uttag.”

Tidigare rapporter har sett liknande scener på andra kontor i olika delar av huvudstaden, med vissa som hävdar att deras uttagsbegäran från början av januari fortfarande inte har uppfyllts. Vissa börser har hävdat att dessa förseningar beror på säkerhetskontroller och protokoll mot röstfiske. Men andra investerare säger att de har ännu mindre tur.

Det reglerande Financial Services Commission har varnat kunder som är osäkra på deras fonders status för att söka uttag så snart som möjligt och antyder att vissa plattformar kan fortsätta att svara.

Vissa klagande har tagit sina ärenden till polisen, rapporterar media.
____
Läs mer:
– Minst 10 sydkoreanska kryptoutbyten ” Survival Not Guaranteed ”
– Upbit-operatören kan följa Coinbase med Nasdaq IPO Bud – analytiker
– Mitsubishi, Banking & Telecom Giants investerar USD 62 miljoner i DeCurret
– Uppdaterade FATF-riktlinjer för krypto fortfarande “Predikerad för centraliserad kontroll”
– Crypto-utbyten kan komma runt 100 000 nya användare per dag – analytiker
– Binance Undersökt av CFTC i USA – Rapport
– Crypto-utbyten för att spendera 2021 med fokus på DeFi, UX och nya tjänsterSource link