Fler Latinamerikanska parlamentsledamöter strävar efter Bitcoin-lagar – inklusive en vice minister

Av | juni 9, 2021


Fler latinamerikanska parlamentsledamöter strävar efter Bitcoin-lagar - inklusive en statsminister 101
Källa: Adobe / Marek

Ledarna för latinamerikanska politiker som går med i den laserögda, bitcoin (BTC) adoptionstödande rörelsen börjar svälla – och medan majoriteten av publiken är unga, oppositionspartiets parlamentsledamöter, har gruppen nu åtminstone en regerings vice minister.

Medan rörelsen började på allvar under helgen, när presidenten för El Salvador Nayib Bukele uttryckte sitt stöd för adoption, har andra i regionen snabbt följt efter. Bukeles regim har drivit framåt med ett landmärkeräkning som kommer att se BTC antas som landets lagliga betalningsmedel – tillsammans med USD – som kommer att spridas om 90 dagar.

Men som tidigare rapporterats har ett litet men växande antal parlamentsledamöter i andra länder, såsom Paraguay, Argentina, Panama och Brasilien, också kommit ut för att genomföra liknande åtgärder i sina egna länder. Även om vissa har pratat om att lansera privata medlemsräkningar, har de flesta av dessa realistiskt liten chans att lyckas när saker och ting står.

Den ecuadorianska vice ministern för ekonomisk inkludering Julio Eduardo Clavijo är dock undantaget. Även om det bara är en juniorminister, är Clavijo exceptionell genom att han – till skillnad från de flesta andra hittills – är en medlem av sin nations regering och det regerande partiet. Som andra har han varit upptagen retweeting supportmeddelanden från regionala BTC-entusiaster.

Spänningen har också spridit sig till Mexiko, där den långvariga teknik- och blockchain-förespråkaren och Neovo Leon-senatorn Indira Kempis också Lagt till röda laserögon till hennes profilbild. Kempis – som de flesta andra i gruppen – är i 30-årsåldern och är medlem i ett mindre oppositionsparti: medborgarrörelsepartiet (nio av 128 platser i senaten och 28 av 500 platser i underhuset) .

Kempis är dock inte den enda mexikanska senatorn som går med i klubben – Eduardo Murat Hinojosa, en medlem av Mexikos gröna parti (Partido Verde Ecologista de México) har också uttryckt sitt stöd med laser ögon på Twitter, löften om en privat medlemsräkning och en uppsjö av pro-crypto-retweets. Partiet har sex senatorer och åtta platser i underhuset.

Nationens ledande kryptoutbyte, Bitso, var har en fältdag på Twitter, som skriver “Välkommen Indira” och frågar: “Vem är nästa?”

Det finns dock förslag på att trenden kan ha sina rötter i näringslivet. Ricardo Salinas Pliego, en kraftfull mexikansk miljardär med band till regeringen, publicerades förra året med nyheter om bitcoin-köp och råd om BTC-investeringar.

Tillbaka den 1 juni, långt innan historien om El Salvador bröt ut, Salinas Pliego Lagt till #bitcoin-hashtaggen till sin Twitter-profil och redigerade sin profil för att lägga till laserögon. Denna bild har sedan dess retweetats av några av parlamentsledamöterna, inklusive Carlos Rejala, den paraguayanska parlamentsledamoten som har lovat att lansera en privat medlemsräkning om BTC-antagande. Rejala kallade Salinas Pliego ”mästaren” – ett förslag kanske på att affärsguruen kan ha utlöst trenden i Latinamerika.

Många salvadoriska politiker – särskilt parlamentsledamöter från Bukeles styrande Nuevas Ideas-parti – har också spikat sina BTC-färger i masten. Dessa inkluderar bland annat Mónica Taher, chefen för regeringens tekniska och ekonomiska internationella avdelning – vars Twitter utfodra är nu full av direkta överklaganden till BTC-medlemmar när nationen försöker attrahera anpassning från internationella entreprenörer.

En annan anmärkningsvärd anhängare är Ruben Flores – El Salvadors yngsta parlamentsledamot på bara 25 år.

Ett preliminärt nytt kapitel skulle också kunna öppnas i Colombia, där den långvariga advokaten för BTC, tidigare vice minister för digital ekonomi och nuvarande rådgivare för digital transformation till president Jehudi Castro Sierra spännande frågade Jack Mallers, VD för Strejk (BTC-betalningsföretaget som har samarbetat med El Salvador om sin Bitcoin-räkning) för att “kontrollera” sina Twitter-direktmeddelanden (DM). Och medan deras ytterligare diskussion med Mallers inte är offentlig ännu, var Sierra också upptagen med att underhålla Bitcoiners och trolling den framstående BTC-skeptikern och guldfelet, Peter Schiff.

____
Läs mer:
Latinamerikanska parlamentsledamöter vidgar Overton-fönstret för Bitcoin
– Bitcoin är mer “offentliga” pengar än Fiat-valutor som utfärdats av centralbanker

– Förbered dig på “Uncertain Future of Money” – US Intelligence Center
– Bitcoin möter häcktest mitt i stigande inflationsproblem

– Post-COVID-19, Bitcoin & Co kan hjälpa Storbritannien att fly från Economic Funk
– En skulddriven ekonomisk kris och bitcoin: vad kan man förvänta sig?

– Inte bara Bitcoin-priset förändras under denna Bull Run
– Bitcoinmassadoption skulle gynna och skada den nuvarande ekonomin

Source link