Fler användare flockar till Crypto i Argentina, Peru

Av | april 21, 2021


Fler användare flockar till Crypto i Argentina, Peru 101
Källa: Adobe / jesuschurion57

Antagandet av krypto ökar i Sydamerika, där argentinare har öppnat minst två miljoner kryptohandelskonton, medan peruanska handlare har brutit ny mark.

Per Infobae rapporterade ett “antal branschkällor” att argentinerna har ökat sitt kryptoköp under de senaste månaderna.

Emellertid noterade media att experterna var överens om att marknaden befann sig i ett “experimentellt skede” som innebar att “två miljoner konton inte motsvarar två miljoner aktiva kunder.”

Medieuttaget citerade Andrés Ondarra, VD för Bitso Argentina, som säger att företagets argentinska verksamhet har sett 375 000 kunder gå med sedan det började fungera för ett år sedan.

Ondarra tillade att koronaviruspandemin hade lett till “antagandet av kryptovalutor av stora företag, liksom nya, olika kundprofiler.” Han tillade: “Mycket likviditet har börjat genereras.”

VD hävdade att bitcoin (BTC) -pesomarknaden under de senaste månaderna har stigit till att bli ”motsvarande hälften av vad Buenos Aires-börsen flyttade ”under samma period.

Rapportens författare noterade att medan en stor del av investerarna fortfarande är människor som vill undkomma peso-hyperinflationen genom att “dollarisera” sin fiat via BTC-inköp, diversifierar bilden.

Försäljningen i USD är fortfarande begränsad i banker och valutadiskar, även om handeln med svarta marknader fortsätter att öka i större städer. Istället sägs en växande del av investerarna vara de som har blivit utan rätt till det traditionella finansiella systemet – medan “bitcoinfeber” har fångat upp många nyare handlare.

Samtidigt har Gestión någon annanstans i regionen försökt svara på frågan: Vilka är Perus mest populära tokens förutom BTC och ethereum (ETH)?

Vanliga medier rapporterade att en Statista Global Consumer Survey-rapport som publicerades förra månaden visade att “Peru leder Sydamerika med en högre andel kryptoanvändare (16%)” än någon annan nation på kontinenten.

Medieföretaget uppgav att de peruanska kryptoanvändarna under de första två månaderna i år överförde tokens till ett värde av 16 miljoner dollar, en siffra som de noterade överstiger det totala värdet av kryptotransaktioner som genomfördes under 2020.

Gestión citerade Gastón Krasny, teknikchef för det argentinska riskkapitalföretaget SeSocio, som säger att Perus mest populära tokens utanför de två stora var cardano (ADA), stjärnlumen (XLR), litecoin (LTC), XRP och EOS.
____
Läs mer:
– Colombias Banco de Bogotá börjar Crypto Pilot
– Över 70% av de undersökta argentinerna “intresserade” av Crypto
– Bitcoin Pay får dragkraft i Venezuela medan Crypto samlar tempo i Argentina
– Peruvian Regulator Says COVID-19 Won’t Delay Crypto Regulation PlansSource link