First Bank Caps Remittances in Bid to Block Kimchi Premium Opportunists

Av | april 20, 2021


First Bank Caps Remittances in Bid to Block Kimchi Premium Opportunists 101
Källa: Adobe / Monica

En av Sydkoreas största affärsbanker, Woori, har fallit i linje med regeringens ansträngningar för att begränsa flödet av pengar utomlands i kryptoköp genom att införa gränser för överföringar till individer och företag baserade i Kina.

Woori var den första som blinkade efter att regeringen och de finansiella tillsynsmyndigheterna hade krissamtal med bankirer i slutet av förra veckan. Seoul hävdar att sydkoreanska inhemska kryptobörs-kunder köper krypto främst från Kina-baserade säljare och sedan handlar dessa tokens på plattformar som Upbit och Bithumb för att dra nytta av den så kallade kimchi-premiumen.

Det sistnämnda är ett fenomen där ökad efterfrågan har drivit upp priserna på inhemska börser över det globala genomsnittet. Under de senaste veckorna har skillnaden stigit till 12% -18% och per Scolkg-data är prisskillnaden för bitcoin (BTC) på Upbit och Binance plattformar är för närvarande cirka 6 900 USD – vilket innebär att det är cirka 12% dyrare att köpa BTC i Sydkorea än i de flesta andra länder.

Per Yonhap och Chosun driver Woori för närvarande en snabb överföringsplattform med UnionBank, en av Kinas största affärsbanker. Tidigare tillät denna plattform Woori-kunder att betala 5 000 USD i fiat per dag med en årlig gräns på 50 000 USD. Men nya åtgärder som träder i kraft omedelbart innebär att överföringar begränsas varje månad till 10 000 USD.

Plattformen för snabba överföringar kräver inte att kunder besöker filialer för att överföra pengar till utlandet. Och medan Woori fortfarande tillåter utländska överföringar på mer än 10 000 USD till Kina, kommer kunder nu att komma till filialer och bevisa varför de behöver göra överföringar och kommer inte att kunna använda plattformen för snabb överföring för att skicka dessa medel.

En banks talesman citerades för att det nya systemet skulle tillåta “anställda att kontrollera misstänkta transaktioner” och att taket på snabba överföringstjänsten “förväntades förhindra mest misstänkta transaktioner relaterade till kryptovaluta.”

Woori tillade att flytten skulle “filtrera bort ett betydande antal olagliga transaktioner.”

Andra banker har ännu inte följt efter, men överföringsgränser – enligt gällande sydkoreanska bankregler – införs helt efter enskilda bankers gottfinnande.
_____

Läs mer:
– ‘Alarm’ ringer som kryptohandel överträffar aktiemarknaden i Sydkorea
– Ny sydkoreansk krypto ‘Crackdown’ inte ‘Bluster’ som banktips
– Kimchi Premium försvinner och återvänder sedan när bankemissioner verkar ha slagit sig
– Fler s koreanska utbyteskunder i nervös jakt för deras krypto
– Crypto Moms tar nu Bitcoin-köptips från sina barnSource link