Fintech-veteranen James Taylor avgår BNY Mellon, går med i Unizen Exchange

Av | juni 11, 2021


Ansvarsfriskrivning: Avsnittet Industry Talk innehåller insikter från kryptoindustrispelare och ingår inte i det redaktionella innehållet på Cryptonews.com.

James Taylor

Att ge Tradfi-expertis till Unizen, CBD för Unizen James Taylor. Bildkälla: FX-Markets

BNY Mellons globala chef för elektronisk valutaförsäljning går vidare till nya betesmarker. James Taylor, som tidigare varit verkställande direktör på JPMorgan Chase, har gått med i Unizen Smart Exchange Ecosystem som Chief Business Development Officer.

För fintech-veteranen Taylor representerar rollen en första razzia i den blomstrande världen av kryptovalutor. Den nyskapade positionen kommer att utmana Taylor att driva upp institutionellt intresse för Unizen, en plattform som kombinerar element från centraliserade och decentraliserade börser för att förse handlare med djupare likviditet och stramare spreadar.

Institutionellt intresse värms upp

Enligt amerikanska utbytet Coinbase, institutionella kryptoinnehav steg med 170% under första kvartalet när stora aktörer flyttade för att lägga till Bitcoin i sina balansräkningar. En av de största berättelserna i krypto gällde Teslas beslut att köpa 1,5 miljarder dollar i Bitcoin, även om Goldman Sachs, BlackRock och till och med BNY Mellon också gjorde positiva ljud om att följa efter.

Unizen är en av många framväxande kryptolokaler som vill se till att den institutionella trenden fortsätter. Binance Cloud-baserade börs är anmärkningsvärt för sin höga grad av regelefterlevnad och konkurrensutsatta listor, och utgör en one-stop-shop för handlare som stöder allt från kedjebyten och begränsar order till otrolig handel och avkastning.

Man kan undra vad som lockade Taylor till den ökända flyktiga världen av kryptovalutor. Bankindustrins experts CV innehåller stora aktörer, från Deutsche Bank och Barclays Capital till Salomon Brothers. Enligt Taylor var hans nya kollegor en stor del av hans beslut att lämna BNY Mellon efter nästan fyra år.

“Utan tvekan är laget högklassigt när det gäller talang – men det som imponerar mig mest är den moraliska filosofi som jag ser tillämpas av alla”, säger Taylor, som syftar till att föra Unizen till en mycket bredare publik.

“Jag är mycket upphetsad över vår ambition att vara den universella och enhetliga gateway genom vilken traditionella finansmarknadsaktörer får tillgång till nya digitala tillgångsmarknader.”

Uppenbarligen kommer Unizen inte att bli svårt att sälja för institutionella investerare: plattformen nyligen samarbetade med globalt överensstämmande decentraliserad kapitalmarknad AllianceBlock, ett protokoll som leds av ett erfaret team av före detta JP Morgan, Barclays, BNP Paribas och Goldman Sachs investeringsbanker. Det specifika partnerskapet stärker Unisens vision att ansluta traditionell finansiering (tradfi) med sin decentraliserade motsvarighet (defi), varvid ett resultat är förbättrade KYC / AML-procedurer för alla defi-moduler.

Crypto-utbyten anställer högsta talang

Även om Unisens utnämning av Taylor är ganska kupp, återspeglar det en växande sedvänja bland digitala handelsplattformar, vars HR-strävanden har gått i överdrift de senaste 12 månaderna. Förra året utnämnde kryptobetalingslösningen Zumo nyligen Barclaycard-chefen Dagmara Alridge och Coinbase anlitade den tidigare SEC-direktören Brett Redfearn kommer att driva sin kapitalmarknadsavdelning.

När fler institutionella investerare börjar delta i kryptokonomin är sannolikheten att kryptostartups kommer att fortsätta pochera erfarna chefer från världen av traditionell ekonomi i syfte att utnyttja sina professionella nätverk och skapa kontakter med institutioner. Taylors utnämning till Unizen följer nyheten om att John Dalby, CFO i världens största hedgefond Bridgewater Associates, går med i Stoneridge Bitcoins dotterbolag NYDIG.

Vem blir nästa tradfi OG som hoppar skepp?Source link