Fintech Heavyweights Revolut, Robinhood Gun för mer kryptovinster

Av | april 9, 2021


Fintech Heavyweights Revolut, Robinhood Gun for More Crypto Gains 101
Källa: AdobeStock / Serg Zastavkin

Stora fintech-spelare intensifierar sitt kryptospel i ett uppenbart försök att locka nya kunder till sina plattformar, med Storbritannien-baserade Revolut lägga till stöd för ytterligare 11 mynt, inklusive cardano (ADA) och decentraliserade finanser (DeFi) som uniswap (UNI) – och USA-baserade Robin Hood påbörjar en ny kryptorekryteringsenhet.

Revolut, som driver en neobank, sparvalv, förbetalt betalkort och penningöverföringstjänster i Storbritannien, har tidigare öppnat en kryptoutbytesplattform med stöd för bitcoin (BTC), liksom större altcoins som litecoin (LTC), ethereum (ETH) och bitcoin-kontanter (BCH).

Men i ett nyligen inlägg hävdade det att efterfrågan hade varit hög på att lägga till fler mynt, så hade beslutat att leverera.

Förutom ADA och UNI kommer plattformen också att lista YFI, den ursprungliga token för Lust efter finans DeFi-initiativ, liksom synthetix (SNX), uma (UMA), bancor (BNT), filecoin (FIL), numeraire (NMR), loopring (LRC), orchid (OXT), och graf (GRT) -token.

Förutom filecoin och cardano, som fungerar i sina egna blockchain-nätverk, är resten byggda på Ethereum blockchain.

Företaget retade ytterligare antagande av krypto inför det som det kallade ”Revoluts kryptoår.” I ett blogginlägg stod det att 2021 skulle vara “ett helt år för att ge dig nya funktioner, nya tokens och några andra överraskningar på vägen.”

Crypto-affärer verkar blomstra på Robinhood. Trots kontroversiella senaste månader på sin kärnaktiehandel har företagets app sett en x6-ökning av antalet användare av sina Robinhood Crypto-tjänster under det första kvartalet av räkenskapsåret. Reuters rapporterade att 9,5 miljoner användare har gjort affärer på företagets app.

Företaget har tidigare meddelat att man vill lägga till kryptoinsättningar och uttag för överföringar till andra plånböcker i framtiden.

Och i ett eget blogginlägg uppgav företaget att det var ute efter att fylla “öppna roller” när det utvidgar sitt kryptoteam.

Tre typer av öppna positioner listas på en utsedd karriärsida, nämligen kontoservice-, handel- och avvecklings- och riskspecialiserade Crypto Operations-teamarbetare.

Företaget skrev,

”Sedan början av året har Robinhoods kryptoteam mer än tredubblats och vi fortsätter att växa. Vi har anställt fantastiska människor inom teknik, säkerhet och efterlevnad för att hjälpa oss att skala och bygga kryptouttag och insättningar snabbt och säkert. ”

Robinhood tillade att dess grundare är “fascinerade av blockchain-teknik” och “löftet det [holds] demokratisera tillgången till globala betalningar. ” Cryptos löfte om ett “öppet och decentraliserat globalt finansiellt system” är “starkt anpassat till Robinhoods uppdrag”, hävdade företaget och tillade att “demokratisering av kryptovalutahandel kändes som ett naturligt nästa steg.”

____

Läs mer:
– PayPal, Square, Revolut och Robinhood: A Crypto Comparison
– Revolut gör stora kryptoändringar, antyder nya “coola funktioner” (UPPDATERAD)
– Revolut ger Bitcoin utan privata nycklar till 10m + användare
– ‘Kryptovänlig bank’ blockerade dina pengar? Lycka till att återställa det
– Robinhood begränsar nu Crypto Trading Too
– Elon Musk frågade just Robinhoods VD dessa frågor – Här är hans svar
– En Reddit-armé suddar ut linjen mellan krypto och traditionell ekonomi
– DeFi ‘Genie Is Out’ och är inställd på tillväxt 2021Source link