Financial Giants State Street & Bank of America Double Down On Crypto

Av | juli 29, 2021


Financial Giants State Street & Bank of America Double Down On Crypto 101
Källa: iStock / E_Y_E

USA-baserade stora aktörer i världen av traditionell ekonomi fortsätter att integrera krypto i sina erbjudanden till befintliga kunder och / eller investera i kryptorelaterade företag.

Leverantör av finansiella tjänster State Street Corporation sa att det kommer att tillhandahålla digitala och kryptovaluta förvaltningsfunktioner för sina privata fondklienter, i samarbete med företagets kryptotillgångsdata- och programvaruleverantör Lukka.

Företaget kommer att stödja sina privata fondklienter med “insamling, standardisering, anrikning, avstämning, bearbetning och rapportering relaterade till krypto och andra digitala tillgångar” med “samma kvalitet och precision som traditionella tillgångar för privata fondförvaltare.”

Partnerskapet följer lanseringen av State Street Digital, en division fokuserad på branschens övergång till digital finansiering. State Street sa att det kommer att utnyttja Lukkas produktsvit, som inkluderar en mitten- och back office-datahanteringslösning byggd för blockchain- och kryptotillgångsdata, samt Lukka Reference Data och Lukka Prime Pricing Data.

“Detta gör det möjligt för State Street att konsumera kryptotillgångar som ingår i en privat kunds traditionella portföljer för alternativa investeringar,” tillade de.

Under tiden blockchain infrastrukturplattform Paxos (PAX) har meddelat tillägget av amerikanska banken (BofA), till listan över strategiska investerare i sin serie D-finansiering, tillsammans med Coinbase Ventures, Founders Fundoch FTX.

Detta följer på det första tillkännagivandet om USD 300 miljoner i serie D-finansiering i april, ledd av Ek HC / FT med deltagande från tidigare investerare Deklarationspartners, PayPal Ventures, Mithril Capital, och andra.

Paxos har hittills samlat in mer än 540 miljoner dollar till en värdering av 2,4 miljarder dollar.

Under tiden tidigare i juli godkände BofA enligt uppgift bitcoin (BTC) handel med futures för vissa kunder.
___
Läs mer:
– 3 biljoner Corporation State Street blir krypto
– JPMorgan ger sina kunder tillgång till Bitcoin, Ethereum och andra truster – Rapport

– Amerikas äldsta bank, BNY Mellon, dubblar på sin kryptostrategi
– Bank of America tycker inte om anonyma kryptovalutorSource link