Finance Guru ‘Loves’ Bitcoin, Ethereum Improvement Agreement, McAfee Hit Again + Fler nyheter

Av | mars 5, 2021


Finance Guru 'Loves' Bitcoin, Ethereum Improvement Agreement, McAfee Hit Again + More News 101
Suze Orman. Källa: En skärmdump, suzeorman.com

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn av dagens krypto nyheter.

Investeringar nyheter

 • I en intervju med Yahoo Finance betonade den privata finansguruen Suze Orman (1,4 miljoner följare på Twitter) styrkan hos bitcoin (BTC) som ett investeringsmedel men kritiserade det som ett alternativ till fiatvaluta och tillade att kryptovalutan är “riskabel” och dess investerare bör vara beredda att förlora sina pengar. “Jag älskar bitcoin. Jag gillar det allmänna. Jag gillar att det bara är där och det finns företag som investerar i det … Jag gillar det som en möjlig ersättning för guld som en investering,” sa hon.
 • Ett av de mest hausseartade icke-kryptoföretagen, USA-baserad programvaruutvecklare MicroStrategy, har köpt ytterligare BTC 205 för cirka 10 miljoner USD till ett genomsnittspris på 48 888 USD per BTC, meddelat VD Michael Saylor idag. Från och med den 5 mars innehar företaget några BTC 91 064 (4,3 miljarder USD) som förvärvades för 2,196 miljarder USD till ett genomsnittspris på 24119 USD per mynt.
 • Matter Labs, teamet bakom Ethereum (ETH) skalningslösning, zero-knowledge samlad (ZK-samlad) -driven zkSync, har meddelat en serie A-runda för zkSync. Enligt tillkännagivandet leddes omgången av Union Square Ventures, en tidig investerare i Twitter, Cloudflareoch Coinbase, bland annat, medan det också inkluderade befintliga investerare: Platshållare, 1kxoch Trollslända. Teamet avslöjade inte den upphöjda summan.

Ethereum nyheter

 • John David McAfee, grundaren av McAfee antivirusprogramvaruföretag, och Jimmy Gale Watson Jr., som fungerade som verkställande rådgivare för McAfees så kallade kryptovalutateam (“McAfee Team”), anklagad för konspiration för att begå råvaror och värdepappersbedrägeri, konspiration för att begå värdepapper och utrota bedrägeri, konspiration med trådbedrägerier och materiella trådbedrägerier och penningtvätt konspirationsbrott som härrör från två system som rör bedräglig marknadsföring till investerare av kryptovalutor som enligt federal lag kvalificeras som råvaror eller värdepapper, USA justitiedepartementet (DoJ) meddelade. Watson arresterades i går kväll i Texas, medan McAfee för närvarande hålls kvar i Spanien på separata straffrättsliga anklagelser som lämnats in av USA: s justitieministeriets skatteavdelning.
 • Portugisiska myndigheter kan ställas in för att inleda en utredning om inhemska krypto-YouTubers och sociala medier som påverkar råd om kryptoinvesteringar online. Enligt nyhetsuttaget Expresso undersöker landets Polícia Judiciária (rättslig polis) påståenden som har uppmärksammats av en online-framställning, som för närvarande har nästan 14 000 underskrifter. Framställningen hävdar att webbaserade ”bedragare” försöker främja ”bedrägerier” och att ”lurare” leder oskyldiga medborgare på avvägar. Polisen säger att de undersöker anklagelserna efter att en av YouTubers anklagade tycktes erkänna fel och lovade att återbetala tittare som skickat honom pengar för att investera.
 • Sohrab Sharma, a / k / a “Sam Sharma” dömdes till åtta års fängelse i samband med sin ledande roll i ett system för att få offer att investera mer än 25 miljoner dollar i digitala medel i Centra Tech, ett företag i Miami han grundade och som påstods erbjuda kryptovalutarelaterade finansiella produkter, meddelade DoJ.
 • En svensk affärsman har erkänt sig skyldig till anklagelser efter att han anklagats för att ha påstått att han tappat 3575 offer av över 16 miljoner USD i ett pensionsbaserat, kryptotema investeringssystem. Mannen, Roger Nils-Jonas Karlsson (47), som frontade Eastern Metal Securities företaget, drabbades av anklagelser i början av 2019, efter att polisen grep honom i Thailand och utlämnade honom till USA för att ställas inför rättegången. Enligt ett släpp från DoJ har Karlsson anklagats för värdepappersbedrägeri, bankbedrägeri och penningtvätt.

Utbyter nyheter

 • I februari ökade spotvolymerna på kryptobörser med 172% till 2,74 USD USD, enligt leverantör av kryptomarknadsdata CryptoCompare. Volymerna från Top-Tier-börserna ökade med 35% till 2,4 ton USD, medan lägre nivåer minskade med 36% till 381 miljarder USD. Top-Tier-börserna representerar nu 86% av den totala volymen, jämfört med 74,5% i januari.
 • Gemini har meddelat lanseringen av ett nytt globalt erbjudande som heter Gemini Fund Solutions. Målet är att förse fondförvaltare med vårdnad, clearing, handel och andra kapitalmarknadstjänster skräddarsydda för börshandlade fonder (ETF), slutna fonder och andra fondmedel.
 • Singapore-baserat kryptoderivatutbyte Omloppsbana kommer att avbryta tjänsterna för sina kunder i Storbritannien. Enligt tillkännagivandet uppmanas invånare i Storbritannien och medborgare att stänga alla positioner och ta ut alla kontosaldon senast den 31 mars 2021. Nya registreringar med UK-nummer och / eller IP-adresser har begränsats omedelbart, tillade det. Börsen sa att de kommer att “söka dialog med tillsynsmyndigheter för att utforska alternativ” och kanske betjäna sina brittiska kunder igen i framtiden.

Gruvnyheter

 • Cipher Mining Technologies Inc., en nybildad USA-baserad Bitcoin-gruvdrift av Bitfuryoch Good Works Acquisition Corp., ett amerikanskt börsnoterat specialförvärvsföretag, meddelade idag att de har ingått ett slutgiltigt avtal för ett företagsförvärv. När transaktionen avslutas kommer det kombinerade företaget att namnges Cipher Mining Inc. och förväntas listas på Nasdaq utbyte under den nya tickersymbolen “CIFR”, sa de och tillade att det kombinerade företaget värderades till ett företagsvärde på 2 miljarder USD.

Crypto adoption nyheter

 • Krusning har “kunnat fortsätta att växa verksamheten i Asien och Japan eftersom vi har haft tydlig reglering på dessa marknader”, säger VD Brad Garlinghouse till Reuters och erkänner att dess stora juridiska kamp med USA säkerhet och utbytesprovision “har hindrat aktivitet i USA.”

Blockchain nyheter

 • En Shenzhen-baserad filial till den kinesiska teknik- och underhållningsjätten Tencent har lämnat in patent för en blockchain-innovation som syftar till att lösa problem med blockchain-konsensusmekanismer. Enligt en rapport från Sina lämnades ansökan in i november förra året och offentliggjordes av det kinesiska patentverket den här veckan. De tekniska anteckningarna i applikationen visar att innovationen, som involverar en hårdvaruenhet, är avsedd att göra det möjligt för ingenjörer att återställa status quo på konsensusnoder vid avstängning i händelse av nodfel.

Karriär nyheter

 • Huobi Global har meddelat utnämningen av Vincent Lau till företagets nya verkställande direktör, rapporterade flera medier. Han arbetade tidigare på stora kryptobörser Bitfinex och OKEx, liksom för globala företag utanför krypto / blockchain-utrymmet. Det sägs att Lau kommer att ha till uppgift att övervaka företagets internationella expansion, strategiska utveckling och lokaliserade verksamhet.
 • Matthias Voelkel blir ledamot i styrelsen Vereinigung Baden-Wuerttembergische Wertpapierboerse eV, Boerse Stuttgart Groupmoderbolag, från och med den 1 juni 2021, säger företaget i ett pressmeddelande per e-post. Han kommer att leda den digitala affärsverksamheten i Boerse Stuttgart Group och kommer att bli Chief Operating Officer. Han kommer också att bli ordförande i styrelserna för Boerse Stuttgart Digital Holding GmbH – moderbolaget för den digitala verksamheten – och av Boerse Stuttgart Digital Ventures GmbH. Voelkel flyttar från McKinsey, där han är global ledare för kapitalmarknadsinfrastruktur och utbyte.

Source link