Fidelity i att anställa spree som investerare öga Cryptoassets bortom Bitcoin

Av | juli 12, 2021


Fidelity i att anställa spree som investerare Eye Cryptoassets Beyond Bitcoin 101
Källa: Fidelity, Instagram

Fidelity Digital Assets (FDA), en kryptofokuserad arm av USA-baserade fondfonder Fidelity-investeringar, syftar till att lägga till cirka 100 arbetare, vilket ökar antalet anställda med cirka 70%, eftersom institutionella investerare i allt högre grad är intresserade av kryptotillgångar bortom bitcoin (BTC).

FDA erbjuder nu endast vårdnad, handel och andra tjänster för BTC och planerar att anställa nya anställda inom teknik och verksamhet i Dublin, Boston och Salt Lake City, rapporterade Bloomberg, med hänvisning till Tom Jessop, VD för Fidelity Digital Assets. Rapporten specificerade inte när det skulle kunna hända.

Pensioneringsrådgivare, företag ansluter sig till familjekontor och hedgefonder för att utforska kryptotillgångar, per Jessop. Han betonade att även om BTC har varit inträdet för många institutioner finns det en stor förändring i “mångfalden av intresse” från nya och befintliga kunder, enligt rapporten.

Företaget planerar också att erbjuda handel under hela veckan.

Som rapporterats, i juni, den stora brittiska baserade interdealer-mäklaren TP ICAP har samarbetat med Fidelity Investments och Zodia vårdnad för att starta en kryptohandelsplattform.

Nyligen sa Jessop att den dominerande berättelsen bland företagets kunder när det gäller BTC fortfarande är den digitala guldberättelsen. Ett mindre antal investerare börjar se på BTC ur tillgångsspecifika synvinkel, sade han, medan vissa ser det som en nätverkseffektmöjlighet.
___

Läs mer:
– Andreessen Horowitz säkrar 2,2 miljarder USD för dessa 5 kryptoområden
– PayPal, Visa och andra investerare fördubblar sina kryptoinvesteringar

– Cryptoverse får ännu en enhörning trots nedgången på marknaden
– Ledger värderad till USD 1,5 miljarder, planerar DeFi-lösningar, eget operativsystem

– BitDAO som bybit-backar tillkännager en finansieringsrunda på 230 miljoner USD till bränsleutveckling
– Solana rally på USD 314 miljoner investeringsnyheterSource link