Färre britter ser Crypto As Gamble, Public Kraken, Bybit Warned + Fler nyheter

Av | juni 17, 2021


Färre britter ser Crypto As Gamble, Public Kraken, Bybit Warned + Fler nyheter 101
Källa: en skärmdump, Instagram / krakenfx

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
_____

Antagande nyheter

 • I Storbritannien sjunker nivån på förståelse för kryptovalutor, vilket tyder på att vissa kryptoanvändare kanske inte helt förstår vad de köper, UK Financial Conduct Authority sade och presenterade sina forskningsresultat. “Vi finner dock att attityder har förändrats, eftersom kryptovalutor verkar ha blivit mer normaliserade – färre kryptoanvändare ser dem som ett spel (38%, ned från 47%) och fler ser dem som ett alternativ eller komplement till vanliga investeringar, med hälften av kryptoanvändarna säger att de tänker investera mer, tillade de.
 • Landon Cassill blir den första NASCAR förare betalade helt i kryptovaluta i ett 19-loppssponsoravtal med Voyager som börjar vid Nashville Superspeedway i helgen, rapporterade AP och tillade att Cassill sa att Voyager betalar “marknadsränta” för sponsringen men medlen kommer att fördelas i krypto. Han sa att betalningen är en “portfölj av digitala tillgångar” som inkluderar litecoin (LTC) och bitcoin (BTC) prissatta till marknadspriser, enligt rapporten.
 • Fireblocks sa att den har integrerats Crypto.com in i Fireblocks Network, ett digitalt tillgångsöverföringsnätverk för institutioner. Denna integration gör det möjligt för Crypto.com att utöka sin räckvidd till över 400+ institutionella deltagare via nätverket, som inkluderar “några av de största globala bankerna, likviditetsleverantörer, [over-the-counters], hedgefonder och kapitalförvaltare, “tillade de.

Utbyter nyheter

 • USA-baserade Kraken kunde offentliggöras inom 12 till 18 månader, berättade VD Jesse Powell till Bloomberg TV. Han sa att företaget “gör allt förberedande arbete” för att bli ett offentligt företag, även om han vägrade att ge en målvärdering. Han förutspår också att BTC kommer att nå en ny rekordhög nivå i år.
 • En 30-årig japansk YouTuber har utfärdats med en varning från den japanska topptillsynsmyndigheten Byrån för finansiella tjänster (FSA) för att ha “marknadsfört” Singapore-baserade Omloppsbana utbyta. Bybit varnade också, enligt en rapport från Tokyo Sports (via Yahoo Japan), eftersom FSA har bestämt att utbyten baserade utanför Japan inte får rikta sig mot japanska invånare med reklamkampanjer utan att ha fått föregående driftstillstånd. YouTuber, som heter Hiraku, har nästan 4,4 miljoner prenumeranter och nämnde enligt uppgift i en video att han hade öppnat ett konto på Bybit-plattformen efter att ha fått BTC som en födelsedagspresent.

Investeringar nyheter

 • Audacity Capital LLC kommer att investera i kryptovalutarelaterade startups som leds av entreprenörer av svart och afrikansk härkomst, rapporterade Bloomberg. Det Los Angeles-baserade företaget har tagit upp ett oupplyst belopp från investerare inklusive IDEO CoLab Ventures och Electric Capital. Fonden planerar att investera upp till 100 000 USD vardera i så många som tre nystartade företag per kvartal, enligt rapporten.
 • Kryptovalutans kontantnätverk Coinme sa att det har samlat in 10 miljoner USD i en finansieringsrunda från befintliga investerare och att det kommer att spendera det nya kapitalet på produkt- och marknadsexpansion, enligt ett pressmeddelande per mejl.
 • Decentraliserad spelgild av spelare, Yield Guild Games (YGG), har samlat in 4 miljoner USD i en serie A-investering som leds av riskkapitalföretag BITKRAFT Ventures, säger det meddelade pressmeddelandet. GG är på uppdrag att påskynda fenomenet “play-to-earn”, som är inställt på att göra det möjligt för spelare att tjäna pengar på sin speltid.
 • Decentraliserad kreditplattform för kryptolån utan säkerhet Steglits, har samlat in 11 miljoner USD i en finansieringsrunda som leds av Andreessen Horowitz (a16z-krypto).
 • Decentraliserat derivatutbyte SynFutures har samlat in 14 miljoner dollar i en serie A-finansieringsrunda som leds av en digital investeringsfond Polychain Capital, enligt ett pressmeddelande. Plattformen syftar till att ge näringsidkare tillgång till alla tillgångar de vill handla, inklusive kryptotillgångar med stort kapital, traditionella aktier, guld, index eller andra, för att sänka inträdesbarriären på derivatmarknaden.
 • TRM Labs, ett underrättelseföretag för blockchain, sa att det har stängt en finansieringsrunda i serie A på USD 14 miljoner, ledd av Bessemer Venture Partners med ytterligare deltagande från PayPal Ventures, Blockchain Capital, ospecificerade chefer från Google, och andra. TRMs plattform integreras med mer än ett dussin blockkedjor och analyserar miljarder virtuella tillgångstransaktioner för att upptäcka tecken i realtid på bedrägerier och ekonomisk brottslighet som penningtvätt, säger företaget.
 • Globalt utgivare av värdepappersindex MSCI tittar på lansering av index för kryptotillgångar, rapporterade Reuters, med hänvisning till VD Henry Fernandez. Han gav inga detaljer om vilka tillgångar något index skulle fokusera på eller någon tidslinje för deras introduktion och MSCI avslog senare en Reuters-begäran om att utarbeta sina kommentarer.
 • Ryssland-baserad stor metallproducent Nornickel erbjuder blockchain-baserade tokens tillsammans med traditionella certifikat för sina börshandlade råvaror (ETC) baserat på deras metall. ETC: erna är på nickel och koppar och kommer att lanseras på Londonbörsen och Borsa Italiana.

Regulationsnyheter

 • Indonesisk centralbank Bank Indonesien har förbjudit indonesiska finansinstitut att ta emot kryptovaluta som betalningsmedel eller andra verktyg för finansiella tjänster, enligt Tempo. Förbudet är baserat på befintliga lagar och banken kommer att mobilisera tillsynsmyndigheter för att se till att banker och finansinstitut följer det, heter det.
 • De US Securities and Exchange Commission (SEC) har återigen försenat beslutet om att tillåta en Bitcoin (BTC) börshandlad fond (ETF), och uppgav i en ansökan att de kommer att söka mer offentlig kommentar om Chicago Board Options Exchange (CBOE) förslag. De flesta av deras bekymmer kretsar fortfarande om regleringen har förändrats tillräckligt för att tillgången ska vara säkrare för investerare, samt om företaget har en plan för att förhindra bedrägeri och manipulation.
 • En undersökning som genomfördes i Sydkorea har visat att 73% av respondenterna säger att de vill att offentliga tjänstemän ska tvingas deklarera sina kryptobestånd. Per NewsTomato genomfördes undersökningen bland 500 män och kvinnor i åldern 18 år och äldre av den politiska och ekonomiska forskaren Realmeter. Medan 20% uppgav att de motsatte sig idén, sa resten att de “inte visste” hur de upplevde tanken.
 • Offentliga tjänstemän i Ryska republiken Tatarstan kommer att vara tvungna att deklarera sina kryptobestånd, rapporterade Realnoe Vremya, där ett presidentdekret har föreskrivit att alla tjänstemän måste göra årliga förklaringar om sina innehav, liksom för alla anhöriga, såsom makar och barn i deras vård. Dekretet innehöll inga hänvisningar till kryptogruvdrift, även om experter hävdade att åtgärder för att polisera sektorn skulle komma.

DeFi-nyheter

 • Ethereum (ETH) -baserade DeFi-protokoll Behåll nätverket och NuCypher sa att de har gått med på att gå samman i “den första decentraliserade nätverksuppgraderingen på nätet som kombinerar två protokoll.” Det nya projektet heter KEANU och kommer att arbeta för att förena “det bästa av båda nätverken”, inklusive insatser och utvecklingsinsatser, sa de.

NFTs nyheter

 • Den icke-fungibla token (NFT) -byggande plattformen Enjin (ENJ) sa att den samarbetar med Virtuella världar, ett företag som specialiserat sig på att digitalisera historiska artefakter, för att producera en begränsad upplaga av NFT som representerar ikoniska egyptiska monument som pyramiderna i Giza och den stora sfinxen i Egypten. Detta samarbete kommer att vara den första instansen av att tillämpa NFT på digitaliserade historiska landmärken, medan den första fasen av samarbetet kommer att skapa skattejakter där spelare kan göra anspråk på NFT-artefakter i 3D-miljöer.
 • Ölmärke Stella Artois utfärdar en serie NFT av digitala tävlingshästar som en del av deras 3D-racerbaneprojekt, där spelare kommer att kunna bjuda på att äga exklusiva hästar, enligt Adweek. Budgivare tävlar om en av 50 Genesis NTH-racinghästar som kommer att säljas till 10 hästar per dag, medan varje vinnare kommer att få en samling tillgångar inklusive tre NFT, en NFT Stella Artois konst, en Genesis-racehäst NFT och en märkeshud , med totalt fem samlarobjekt.

Karriär nyheter

 • BitMEX sa att den anställde Marc Robinson som chef för vårdnad. “Marc ansluter sig till BitMEX med mer än 20 års erfarenhet, varav mycket fick med traditionella finansiella tjänsteföretag i Japan,” tillade företaget.Source link