Facebooks “Metaverse” -planer möter optimism och hån från Crypto-fans

Av | juli 23, 2021


Facebooks Metaverse-planer möter optimism och hån från Crypto Fans 101
Mark Zuckerberg. Källa: en videoskärmbild, Youtube, CNBC Television

De Facebook grundaren Mark Zuckerberg har blivit offentlig med sina ambitioner att förvandla sin sociala mediejätt till ett “metaversföretag”, ett drag som potentiellt kan påverka företagets Diem stablecoin-planer.

I en intervju med The Verge hävdade Zuckerberg att “en god vision för metaversen inte är en som ett visst företag bygger”, utan snarare en som har en “känsla av interoperabilitet och bärbarhet.”

Metaverse förklaras som ett kollektivt virtuellt delat utrymme, skapat av konvergensen av praktiskt taget förbättrad fysisk verklighet och fysiskt ihållande virtuellt utrymme, inklusive summan av alla virtuella världar, augmented reality och Internet.

Zuckerberg sa:

”Du har din avatar och dina digitala varor, och du vill kunna teleportera var som helst. Du vill inte bara sitta fast i ett företags grejer. […] Jag tror att för att detta ska fungera riktigt bra vill du att det ska vara väldigt bärbart och sammankopplat. ”

Han tillade att han föreställde sig ett “förkroppsligat internet”, som inte drivs centralt utan snarare drivs av ett antal olika spelare på ett “decentraliserat” sätt.

Per Business Insider, en Facebook-talesman bekräftade att Zuckerberg “inte trodde att metaversen var något ett företag kunde bygga eller styra ensam.” Istället noterade talesmannen “det är en samarbetsrörelse som måste ta hänsyn till utvecklare och skapargemenskaper för att lyckas.”

Metaverse förespråkare har länge spekulerat i vilken typ av roll som krypto, valutor i spelet, andra digitala tokens, blockchain-teknik och icke-fungibla tokens (NFT) skulle kunna spela i den framtida utvecklingen av rymden.

Och medan globala tillsynsmyndigheter redan har tvingat Facebook och dess Diem (tidigare Libra) -partners att döda sina bredare globala stablecoin-planer till förmån för en nedskalad version, kan den sociala mediejätten redan se ett nytt pris när metaversa arkitekter söker en dominerande digital valuta för användning i rymden.

På Reddit r / CryptoCurrency-sub uttryckte vissa tvivel, med en quipping att Facebook snabbt blev irrelevant eftersom det nu till stor del var befolkat av “giftiga Boomers skriker på varandra.”

En annan menade att det metabaserade budet “i slutändan skulle misslyckas” eftersom “nästa generation av internet inte kommer att köras på Facebook.”

Men inte alla var nayayers. En Redditor hävdade att Facebook “har de bästa utvecklarna i världen och det största teamet i världen som arbetar i [virtual reality] överlägset ”och tillade:

”De är så före spelet att jag inte tvivlar på att de kommer att kontrollera den första stora vanliga metaversen och med sina fickor kommer att ha exklusiva erbjudanden [with musicians and movie-makers]. ”

Under tiden, på Twitter, Miko Matsumura, grundaren av Evercoin kryptoutbyte och en allmän partner på Gumi Cryptos Capital, uppmanade också försiktighet.

En positivt sinnad kryptoentusiast hävdade att flytten oundvikligen var en “stor sak” för världen av NFT: er, Ethereum blockchain-protokollet som de flesta NFT: er lanseras på och “krypto i allmänhet.”

Men Matsumura skrev som svar att “det finns inte en” The Metaverse “som jag vill ha något att göra med.”

Han menade:

”En enda monolitisk metavers betyder en monopolist. Vi vill ha ett multiversum. En enda metavers är ett hinder för mänsklig frihet. Vi behöver alternativa platser där vi kan fly till om den “viktigaste” visar sig vara en bluff. “

___
Läs mer:
– Facebook för att öka betalningarna inför Diem Launch
– Kommer Facebooks Mark Zuckerberg att döda eller spara Bitcoin (geten)?

– 3 skäl till att Facebook borde köpa och hålla Bitcoin
– Varför denna Bitcoin-Believe Startup satsar på Facebooks Diem istället

Source link