Facebook för att öka betalningarna före Diem Launch

Av | juli 16, 2021


Facebook för att öka betalningarna före Diem Launch 101
Källa: AdobeStock / natanaelginting

De sociala medierna tungvikt Facebook fortsätter med fler Facebook Pay-innovationer inför lanseringen av sitt stablecoin-projekt Diem (tidigare Libra).

Per The Verge ska den nya Facebook Pay-lösningen utvidgas bortom Facebook-ekosystemet, som inkluderar plattformar som WhatsAppoch på tredjepartsplattformar. Flyttet börjar med Shopify köpmän, som kommer att vara “först i raden för att lägga till systemet på sina webbplatser, med andra att följa.”

Lanseringen kommer att äga rum i augusti.

Facebook har varit tvungen att radikalt modernisera sina Diem-planer efter att många av dess stora partners stöttat sig ur projektet och företaget själv stod inför ett stort huvud från tillsynsmyndigheter och politiker över hela världen. Men företaget har istället svarat genom att flytta längre in i betalningsutrymmet.

Som tidigare rapporterats har jätten på sociala medier skapat Facebook Financial, som leds av sin blockchain-ledare David Marcus.

Företaget hade ursprungligen försökt utveckla betalningslösningen för att hålla användarna på sin plattform under längre perioder, liksom de av dess dotterbolag Instagram, budbärareoch WhatsApp. Det hoppas också kunna prioritera lanseringen av betalningslösningar för WhatsApp i Indien och Brasilien.

Företaget har också testat QR-kodade betalningslänkar för användning med Facebook Pay. Dessa skulle tillåta amerikanska användare att skicka och begära pengar från varandra – och tillåta användare att dela Facebook Pay-adresser utanför Facebook-ekosystemappar.

Facebook skrev på sin Facebook Pay-webbplats,

“Facebook Pay rullas ut till en liten uppsättning länder och appar först med avsikt att överföra den här tjänsten till fler människor.”

Tillbaka i maj tillkännagav Diem-projektet ett partnerskap med den USA-baserade kryptospelaren och den chartrade banken Silvergate som en del av vad den kallade ett “strategiskt skifte till USA” – en stor nedgång från dess höga tidigare mål att i huvudsak skapa det första någonsin verkligt globala, tech-gigant-anslutna stablecoin.

Silvergate är inställd på att utfärda Diems token och hantera Diem-gruppen av företags USD-reserver. Diem har hävdat att det fortfarande arbetar med planer på att utveckla ett globalt betalningsnätverk – och det verkar som att Facebook Pay så småningom kan bli en del av detta ekosystem.

Gruppen tillade att en “Diem USD-pilot” förbereddes, även om inga preliminära lanseringsdatum ännu har nämnts.
____

Läs mer:
– Facebooks nya Stablecoin syftar till en ‘Big Comedown’ från Grand Libra Plans
– Facebooks Vågen har förändrats. Men det kan fortfarande vara en vinst för Bitcoin

– Varför denna Bitcoin-Believe start satsar på Facebooks Diem istället
– Från Vågen till Diem: Föreningens nya kläder för ‘lämplig autonomi’

– Förbered dig på ‘Uncertain Future of Money’ – US Intelligence Center
– Experter varnar för stramare polisering framåt för stablecoinsSource link