Få en kant i krypto med handel på flera börser

Av | juni 7, 2021


Ansvarsfriskrivning: Industry Talk-sektionen innehåller insikter från kryptoindustrispelare och ingår inte i det redaktionella innehållet på Cryptonews.com.

Kryptovaluta

Investerare i kryptovaluta handlar vanligtvis på flera platser, oavsett om det är rena digitala tillgångsplattformar, fiat-till-kryptobörser eller andra variationer. Bland många fördelar gör det att de kan jämföra priser mellan olika marknader över flera handelsplattformar för arbitrage-vinst.

Priser på större kryptovalutor, altcoins och illikvida tokens hoppar upp och ner flera gånger om dagen. Således skulle en aggregerad plattform göra det möjligt för användare att dra nytta av marknadsmöjligheter som de flesta annars skulle förbises.

Med det sagt, att ha flera konton för kryptovalutahandel väcker många utmaningar som att spåra din portfölj eller utföra affärer på flera börser samtidigt.

Enligt senaste branschdata finns det totalt 365 utbyten av kryptovaluta online noterad på Coinmarketcap. Men det är bara en utvald lista på den största kryptodataaggregatorn. Faktum är att det finns många andra plattformar för handel med digitala tillgångar, och antalet växer bara på grund av den otroliga populariteten hos kryptovalutainvesteringar.

I praktiken är dock handel på flera kryptovalutabörser verkligen komplex. Några av anledningarna till detta är följande:

  • Varje gång du vill handla på en viss börs måste du logga in med dina egna kontouppgifter och gå igenom alla säkerhetsåtgärder på plats, till exempel 2-faktorautentisering.
  • Det är ett besvär att spåra prissättningen av de tillgångar du handlar på flera börser, analysera din portföljprestanda eller jämföra prisavvikelser för att upptäcka arbitragemöjligheter. Detta är ännu svårare när du handlar med olika digitala tillgångar.
  • Tänk också på att du måste agera så snabbt för att kunna dra nytta av de olika priserna för samma tillgång över olika plattformar. Prisavvikelser existerar under en mycket kort varaktighet, så sådana transaktioner bör utföras med en minimal fördröjning för att utnyttja den blinkande möjligheten. Risken för fel eller tekniska fel måste också minimeras.
  • Eftersom kryptobörser har kommit långt måste du vänja dig vid olika användargränssnitt, avgiftsstrukturer, instrumentpaneler, kontraktspecifikationer etc.
  • Du måste ha insättningar på alla börser du handlar med med många ekonomiska och tekniska komplexiteter som är involverade här.

Kryptoutbytesaggregat

Utöver alla hinder som nämns ovan är det mycket komplicerat att hantera den utvecklande lagstiftningsmiljön i olika jurisdiktioner.

Det är därför många nystartade har kommit på idén om en enhetlig plattform som ger kryptohandlare konsoliderade tjänster för att hantera utmaningar när det gäller användarupplevelse.

Idén är enkel, grundläggande. Det skulle vara enkelt om kryptoinvesterare kunde utföra alla handelsoperationer på ett enda gränssnitt utan att byta här och där.

Ett exempel på en av dessa lovande startups är Atani, som erbjuder ett omfattande kryptoekosystem som tillåter användare att hantera flera konton över 22 kryptobörser i ett gränssnitt.

Atani

Atanis API-anslutning till kryptovalutabörser gör det möjligt för användare att fortsätta handla på dessa platser även när den ursprungliga börsens plattform är nere. Detta ger ytterligare ett skydd för Atani-användare och gör det möjligt för dem att navigera och dra nytta av marknadspumpar och dumpningar.

Atani kombinerar också många funktioner som kryptoinvesterare behöver, som realtidsvarningar, TradingView-kartläggning, tekniska analysverktyg, avancerade ordertyper och en handelsräknare. Dessa handelsverktyg finns gratis på Atanis appar för Windows-, Mac OS- och Linux-enheter.

Saker har utvecklats ytterligare med många av dessa “allt-i-ett” -projekt som nu erbjuder ett inkluderande paket, från tillgång till flera börser, ett brett utbud av användbara verktyg, användarvänlig handelsupplevelse till inbyggda skatterevisionsrapporter. Portföljspårning, upptäckt av tillgångar, pris- och likviditetsanalyser, till och med scalpinghandel gjordes också enkelt under en enda applikation.Source link