‘Exponentiell’ ökning av kryptoskattförfrågningar i Spanien när övervakningen intensifieras

Av | juli 26, 2021


'Exponentiell' ökning av kryptoskattförfrågningar i Spanien när övervakning intensifierar 101
Källa: iStock / Zerbor

Bokföringsjätten PwC säger att man har sett en “exponentiell” ökning de senaste månaderna i förfrågningar om skatteförklaringar från kryptoinnehavare i Spanien – där nya kryptoregler har trätt i kraft.

Spaniens finansavdelning har redan skickat ut tusentals varningsbrev till medborgarna som de misstänker för handel med krypto, och varnar dem för att om de misslyckas med att deklarera sina inkomster korrekt, kan de få böter. Och en kontroversiell ny lag har också trätt i kraft och tvingar ägare av krypto i plattformar utomlands att förklara tokens.

Per El Pais har allt detta lett till en omfattande oro bland kryptohandlare i landet, särskilt förvärrat av det faktum att nationen tidigare denna månad har antagit en svepande ny bedrägerilag som kommer att ha en direkt inverkan på kryptohandlare.

Lagen om bedrägeribekämpning, som publicerades i Boletín Oficial del Estado, regeringens officiella tidning, den 10 juli, ålägger spanska kryptobörser att förse regeringen och dess byråer med information om bankaktiviteter och saldon för kryptotillgångshållare. som transaktioner som genomförs i krypto.

Medieföretag citerade ”källor från skatteverket” som säger att medan agenter tidigare var tvungna att göra merparten av benarbeten själva när det gällde att jaga efter kryptoägande skatteundandragare, nu kommer de att få ”en permanent och homogen tillhandahållande av information. ”

Ännu mer information kan ställas till agenternas förfogande om EU får sin mening. Källorna tillade att de nya spanska lagarna inte var “relaterade till” andra tillsynsmyndigheters planer som “nu diskuteras i EU.”

PwC citerades som att en ökning av kryptorelaterade förfrågningar hade varit “exponentiell”, vilket antydde att kryptoinvesteringar ökar i Spanien. María Sanchiz, en partner på företaget, sa att de rekommenderar kunder med kapitalvinster på mer än 118 000 USD.

Sanchiz tillade att företagets kunder inkluderade många som “investerat för länge sedan och har uppnått mycket stora vinster”, liksom många som hade vänt sig till “kryptovalutor som ett alternativt sätt att diversifiera sina portföljer.”

Hon avslutade:

“Vi rekommenderar våra kunder att tillhandahålla så mycket bevis som möjligt för att visa att medlen inte härrör från olaglig verksamhet och för att motivera kapitalvinsterna.”

En annan PwC-expert citerades under tiden att de hävdade att många av företagets kunder med “mycket stora” kryptobestånd främst var intresserade av att hitta sätt att säkerställa att deras tokens skulle överföras säkert till sina närstående när de dödade.

På andra håll söker sydkoreanska skattebyråer också att stänga nätet för kryptoskatteundandragare: Reuters rapporterade att Seoul “kommer att se till att skärpa en motverkan på skatteundandragande från kryptovalutainvesterare och höginkomsttagare” i ett försök att finansiera “stigande välfärdskostnader . ”

Finanscheferna sa att de skulle be parlamentet att ändra skattekoden för att låta skattemyndigheterna “beslagta kryptotillgångar som innehas av skatteundvikare även om deras kryptovalutor lagras i digitala plånböcker” från 2022.
____
Läs mer:
Tax Haven Citizenship Loophole för US Crypto Folk kanske inte är öppet länge
– Bidens Crypto Tax Evasion Crackdown kan också drabba icke-amerikanska handlare

– El Salvador ger nytt globalt pussel – Vad är Bitcoin och hur man beskattar det?
– Global skatteavtal blir närmare

– Sydkoreanska tulltjänstemän stänger nätet för “Kimchi Premium” -förbrytare
– Ny Crypto Tax Law kommer att antas på hösten säger den ryska policychefenSource link