Ex-SEC-ordförande för Bitcoin-reglering, ny BTC-ETF, N koreanska Crypto Hackers + fler nyheter

Av | april 2, 2021


Ex-SEC-ordförande för Bitcoin-reglering, ny BTC-ETF, N-koreanska Crypto Hackers + Fler nyheter 101
Källa: iStock / pichet_w

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn av dagens krypto nyheter.

Regulationsnyheter

 • Före detta US Securities and Exchange Commission (SEC) ordförande Jay Clayton, som nu ger råd One River Asset Management på kryptovaluta, berättade för CNBC att bitcoin (BTC) inte var en säkerhet innan han gick med i SEC, men att det inte betyder att det inte borde regleras, och att reglering av tillgången kommer. “Där digitala tillgångar landar i slutet av dagen […] kommer att drivas delvis av reglering, både nationellt och internationellt, och jag förväntar mig – och jag talar som medborgare nu – att reglering kommer inom detta område både direkt och indirekt, sade han.

 • En spansk finansiell tillsynsmyndighet har klämt fast på bitcoin- och kryptoannonser i det offentliga rummet efter att en serie kampanjer hittat sig på skyltar i större städer, inklusive huvudstaden Madrid. Per Forosocuellamos, den Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV), den spanska marknadsregulatorn, har uttryckt sitt missnöje med annonsörerna och har fått stöd från finansdepartementet. Framöver kommer kryptoannonsörer att få CNMV-godkännande för sina reklamaktiviteter eller drabbas av böter på upp till 353 000 USD. En inhemsk kryptobörs har nyligen genomfört en skyltkampanj med slagordet: ”Revolutionen har precis börjat. Välkommen till bitcoin. ”
 • De Amerikanska nätverket för verkställighet av finansiella brott (FinCEN) sa att dess direktör Kenneth A. Blanco avgår från FinCEN den 9 april, efter att ha varit organisationens chef sedan december 2017. Michael Mosier, tidigare FinCEN biträdande direktör och nuvarande rådgivare till statens biträdande sekreterare, återvänder till FinCEN som tillförordnad direktör. Mosier arbetade tidigare på kryptovaluta-analys, efterlevnad och utredningsföretag Chainalysis, där han var teknisk chefsjurist.

Investeringsnyheter

 • Kanadensisk digital kapitalförvaltare 3iQ Corp. och värdepappersföretag CoinShares meddelade att de kommer att lansera en ny börshandlad fond (ETF). 3iQ CoinShares Bitcoin ETF kommer att erbjudas i Kanada och Torontobörsen har villkorligt godkänt noteringen av fondens andelar. 3iQ kommer att fungera som investerings- och portföljförvaltare för ETF som förväntas börja handlas i början av april 2021. CoinShares avslöjade också en strategisk investering i 3iQ.
 • Sydkoreanska åklagare har sålt av sig ett bitcoin-drag som de hade haft sedan en byst 2017. Per Chosun och Asia Kyungjae ökade försäljningen över 10,8 miljoner USD, men medlen – några BTC 191 – hade varit värda bara några tusen dollar när de beslagtogs. Staten tvingades hänga på tokens eftersom det – fram till förra månaden – inte fanns några lagliga medel för att avyttra kryptoinnehav som beslagtogs i brottmål. De brottsbekämpande myndigheterna, i Suwon, nära Seoul, hade beslagtagit medlen under en byst på en olaglig distributionsring för pornografi.
 • De Tezos Foundation har investerat i fintech venture studio Draper Goren Holm. Studion tillkännagav planer på att inkubera och påskynda startups byggda på Tezos blockchain, medan stiftelsen också blir en officiell begränsad partner till Draper Goren Holm med tonvikt på nästa generation av Tezos-baserade startups.
 • Mark Palmer, globalt finansföretag BTIGs verkställande direktör och finansiell teknikanalytiker, inledde täckning av företagsinformation Mikrostrategi på torsdag med ett “köp” -betyg och ett prismål på 850 USD, rapporterade MarketWatch. Palmer sa att hans värdering baseras på en summan av delanalysen av företaget och en hausseutsikter på bitcoin, med en prisuppskattning på 95 000 USD vid utgången av 2022. Aktierna i företaget ökade med 84% under hittills, medan vinsterna ökade med 530% på 12-månadersbasis.

Utbyter nyheter

 • Nordkoreanska hackare höll den sydkoreanska kryptobörsen Bithumb att lösen över hackad data och kundfonder, har en säkerhetsrapport från USA hittat. Per Maeil Kyungjae, en rapport från amerikanska underrättelsetjänster, har dragit slutsatsen att ett dataintrång under sommaren 2017 som såg personlig information om cirka 30 000 exponerade Bithumb-klienter härstammar norr om 38: e parallellen – och involverade att skicka skadlig kod i e-post till Bithumb-anställda under en anställningssäsong . Hackarna rapporterades ha hotat att ”sälja eller förstöra” kundfonder såvida inte Bithumb kom med en lösenavgift.

Gruvnyheter

 • Bitcoin-gruvproblem, eller måttet på hur svårt det är att tävla om gruvbelöningar, har nått en ny heltidshöjd idag på 23,14 T, vilket steg 5,82% från den tidigare nivån som registrerades för två veckor sedan – något högre än uppskattat. Förändringen är också det näst högsta hoppet i år.

CBDC-nyheter

 • Vachira Arromdee, biträdande guvernör för koncernen för finansmarknadsverksamhet Bank of Thailand (BOT) avslöjade centralbankens strategi för utvecklingen av en detaljhandelscentralbankens digitala valuta (Retail CBDC) för allmänhetens allmänna användning och sökte feedback från allmänheten senast den 15 juni. BOT syftar till att ge medborgarna tillgång till mer bekväma och säkra finansiella tjänster, heter det, medan utvecklingen av en detaljhandel-CBDC kommer att stödja en teknikledd framtid som är effektiv och kostnadseffektiv, med potential att förändra den finansiella infrastrukturen och det finansiella landskapet.
 • Intresset för Kinas digitala yuan kan delvis drivas av det stigande priset på bitcoin, säger Wang Xin, den centrala Folkets Bank of China (PBoC) forskningsbyrå direktör, rapporterade CNBC. Xin sa enligt uppgift att det starka marknadsintresset för den digitala yuanen “är relaterad till att fler och fler centralbanker i världen deltar i utvecklingen av inhemska digitala valutor” å ena sidan, medan å andra sidan intresset “också kan relateras till den stora prisökningen på bitcoin. “

Dapps nyheter

 • Decentraliserad virtuell värld Decentraland (MANA) har lagt till användbarhet med Ethereum (ETH) Layer 2-projekt Polygon (tidigare Matic Network) för att ta itu med de höga gasavgiftsproblemen som plågar Ethereum, sa de. Decentraland dapps (decentraliserade appar) har nu en kontoportal där användare kan flytta sin MANA från Ethereum blockchain till Polygons Matic Network och tillbaka. När det är klart bör användare kunna göra anspråk på, köpa, sälja och byta bärbara produkter för sina avatarer helt på Polygon, utan transaktionsavgifter.

Source link