Europeiska kommissionen klargör vad det betyder med “Anonyma kryptoplånböcker”

Av | juli 21, 2021


Europeiska kommissionen klargör vad det betyder med
Källa: Adobe / VanderWolf Images

Europeiska kommissionen (EG) bekräftade att deras planerade nya uppsättning lagförslag gäller kryptoasset-konton som tillhandahålls av leverantörer av virtuella tillgångstjänster (VASP), såsom utbyten, men inte icke-förvaringsplånböcker, t.ex. Wasabi eller Samourai.

“I själva verket kommer icke-förvaringsplånböcker med öppen källkod inte att omfattas av förbudet”, sa en talesman vid EG Cryptonews.com.

Detta beror på att ramverket mot penningtvätt (AML) bygger på aktörer “som är portvakterna för vårt finansiella system och måste tillämpa AML-regler för att skydda det från olagliga medel” – och i fallet med kryptoassets, VASP, inklusive finansiella enheter som tillhandahåller virtuella tillgångar (VA) -tjänster, per talesman.

“Men detta krav gäller inte oplacerade plånböcker som behålls av användarna själva”, tillade talesmannen.

Som rapporterades igår meddelade EG “ett ambitiöst paket” med lagstiftningsförslag. Den föreslagna reformen skulle utvidga EU: s regler för AML / finansiering av terrorism (CFT) till att omfatta hela kryptosektorn, kräva att alla tjänsteleverantörer utför omsorg om sina kunder, möjliggör fullständig spårning av kryptoöverföringar och förbjuder ‘anonyma kryptotillgångsplånböcker’.

Detta förslag är relaterat till Financial Action Task Force (FATF) förordningar. Enligt ett 20 juli-förslag till “Europaparlamentets och rådets förordning om information som åtföljer överföringar av medel och vissa kryptotillgångar”,

“Detta förslag överensstämmer med de senaste ändringarna av rekommendationerna från kommissionen [FATF], och i synnerhet i förhållande till utvidgningen av enheter som omfattas av AML / CFT-krav till att omfatta leverantörer av virtuella tillgångstjänster och minskning av risker som följer av deras verksamhet. “

Därför hävdar de att betaltjänstleverantörer (PSP) som är inblandade i överföringen av pengar redan har haft plikten i flera år nu att inkludera information om avsändaren och mottagaren av varje överföring med varje överföring av medel, samt ” för att hålla denna information tillgänglig för behöriga myndigheter. “

Dessa skyldigheter att dela information i samband med banköverföring kallas ofta reseregeln. Under de senaste åren, på grund av växande oro för penningtvätt och terrorismfinansieringsrisker i samband med virtuella tillgångar, beslutade internationella standarder och särskilt FATF att “anpassa det öppenhetssystem” som redan utvecklats för leverantörer av betaltjänster för överföring av medel till VASP: er som behandlar överföringar av virtuella tillgångar.

Således står det att,

“Det här förslaget syftar till att i EU-lagstiftningen införa dessa nya krav i VASP: erna, genom att tillhandahålla en skyldighet för dessa aktörer att samla in och göra tillgänglig information om upphovsmännen och mottagarna av överföringarna av virtuella eller kryptotillgångar de driver.”

Under tiden har USA sett sin prisandel av en debatt om så kallade “icke-placerade plånböcker”.

Det hela började i december 2020, när oro uppstod att den dåvarande finansminister Steven Mnuchin skulle stå i spetsen för en uppsättning självhushållsplånboksrelaterade förordningar under de sista veckorna av Donald Trump-administrationen – potentiellt stoppa igenom “utan granskning av kongressen, och utan meningsfullt branschengagemang. “

Många insiders från industrin, kryptofans och politiker höjde sin röst mot det. Amerikanska kryptobörser startade också en kamp mot förslagen som skulle försöka tvinga amerikanska handelsplattformar att rapportera vissa transaktioner till en statligt utsedd övervakare och tillämpa samma typ av Nätverk för ekonomisk brottsbekämpning (FinCEN) regler som det kräver att konventionella finansinstitut följer, nämligen att rapportera alla transaktioner över ett visst monetärt värde.

Sedan har de kontroversiella förslagen tydligen överlämnats till Joe Biden-administrationen. För FinCEN är “ohostade plånböcker” bara vanliga kryptoplånböcker som styrs av kryptoanvändare, medan Bitcoin (BTC) -utbildare och entreprenör Andreas M. Antonopoulos beskrev dessa termer som “propaganda med olycksbådande avsikt.”

I slutet av januari tillkännagav Biden att han skulle frysa alla aktiva byråförslag, inklusive den oskickade plånboken.
____
Läs mer:
– Taproot, CoinSwap, Mercury Wallet och State of Bitcoin Privacy 2021
– EU-förordningen kan skada små kryptospelare, Stablecoin-användare och Elon Musk

– ECB startar digitalt europrojekt med tvåårig utredning och Bitcoin-basning
– ‘Stora nyheter i global kryptopolitik’ eftersom FATF sparkar burken mot oktoberSource link