Europa får sin nya Crypto Unicorn, Bitpanda

Av | mars 16, 2021


Europa får sin nya Crypto Unicorn, Bitpanda 101
Bitpanda grundare: Eric Demuth (CEO), Christian Trummer (CTO) och Paul Klanschek (CEO). Källa: Bitpanda

Den Wien-baserade digitala tillgångsplattformen Bitpanda sa att den värderades till 1,2 miljarder USD efter att ha samlat in 170 miljoner USD i en serie B-omgång.

Rundan leddes av Valar Ventures, med deltagande från partnerna i DST Global, sa företaget i ett mejlmeddelande. Valar Ventures, ett New York-baserat företag, medgrundare av Peter Thiel, grundare av PayPal, ledde också Bitpandas serie A-finansieringsrunda i september 2020, då plattformen tog 52 miljoner dollar.

“Investerare i detaljhandeln kommer snart att få tillgång till ett ännu större utbud av digitala tillgångar, och vi har redan planer på att ta vårt erbjudande till flera nya marknader”, citerades Eric Demuth, grundare och VD för Bitpanda, i ett meddelande. I april strävar de efter att erbjuda andelar och börshandlade fondrelaterade investeringsprodukter.

Företaget hävdar också att dess (ospecificerade) intäkter under de första två månaderna 2021 överträffade de totala intäkterna 2020, medan dess användarbas växte från 1,3 miljoner i september förra året till över 2 miljoner registrerade användare nu.

Bitpanda sa att det redan har expanderat till Frankrike, Spanien, Turkiet, Italien och Polen 2020 och kommer att gå in på ytterligare, ospecificerade europeiska marknader under 2021 “och de kommande åren.”

I december etablerade företaget ett innovationscentrum i Krakow, Polen och sa att det planerar att bilda tekniska nav och kontor i Madrid, Barcelona, ​​London, Paris och Berlin.

Företaget är också verksamt Bitpanda Pro, ett kryptoutbyte fokuserat på proffs och institutioner I skrivande stund översteg handelsvolymen 24 timmar på denna plattform 25 miljoner USD.

Bitpanda erbjuder sina användare Bitpanda Ecosystem Token (BEST). Det handlas till 1,03 USD och ökar med 5,5% på en dag (10: 1 UTC). Det samlades med 1 898% på ett år.

BÄSTA prisdiagram:

Europa får sin nya Crypto Unicorn, Bitpanda 102
Källa: coingecko.com

___
Läs mer:
– Bitpanda Eyes New Markets, tillgångar som regulatorer flyttar “in i rätt riktning”
– BlockFi värderat till 3 USD USD efter 350 miljoner USD
– Coinbase värderas enligt uppgift till 90 USD i en privat auktionSource link