Euforiutmattning & FUD bakom massiva likvidationer

Av | april 19, 2021


Bitcoin Sell-off Postmortem: Euforiutmattning & FUD bakom massiva likvidationer 101
Källa: Adobe / snowing12

Medan ingen tydlig anledning är uppenbar för den skarpa korrigeringen av bitcoin (BTC) den senaste helgen, verkar analytiker inte ha varit förvånade, och vissa tycker att det är “oundvikligt.” För orsaken bakom likvidationsvågen, som gjorde försäljningen ännu värre, citerar många euforiutarmning, icke-verifierade rapporter om penningtvätt, och ett strömavbrott i Kina – eller deras kombination – medan andra inte håller med.

“Kryptovärlden vaknar upp med lite ont i dag,” Nexo Medgrundare Antoni Trenchev berättade för Bloomberg. “Eufori var i luften. Och vanligtvis i kryptovärlden finns det ett pris att betala när det händer.”

Plötsliga, relativt stora droppar är långt ifrån ovanliga på kryptomarknaden. Nyligen föll BTC nästan 17% i slutet av februari, liksom 11% i mitten av mars.

När detta inträffade avvecklades handelspositioner på 9,9 miljarder dollar på marknaden för kryptoderivat på 24 timmar.

Och medan vissa, som makroinvesteraren Raoul Pal ser stora likvidationer av hävstångslängder på krypto som en marknadsrensning, där det står “Jag har faktiskt kontanter att lägga till mina positioner”, många var nyfikna på vad som ledde till kraschen.

Det hände när flera altcoins såg dubbla eller till och med tresiffriga demonstrationer, det totala börsvärdet överträffade 2,25 USD USD mitt i ett frenesi av efterfrågan på allt krypto i uppgången till Coinbases direkta notering förra veckan.

Galaxy Digital grundare Mike Novogratz sa att med “i efterhand var det oundvikligt. Marknader blev alltför glada över COIN direkt notering. Grunden blåste ut, mynt som BSV, XRP och DOGE pumpade. Allt var tecken på att marknaden blev för en väg.”

Han noterade att marknaden “kommer att bli bra” på medellång sikt eftersom institutionella investerare fortfarande kommer till rymden. Som rapporterats uppskattar analytiker att institut sannolikt kommer att ha ett mer stabiliserande inflytande på bitcoinmarknaden än detaljhandlare, varav många använde hävstångsaffärer och inte kan absorbera fall i samma utsträckning som stora fonder och företag.

Några pekar också på påståenden från ett populärt anonymt konto på Twitter om att de inte finns US Treasury kan bekämpa penningtvätt med kryptovalutor. Under den senaste fredagen förbjöd Turkiets centralbank användning av kryptotillgångar vid betalningar från och med den 30 april och hävdade att polletter medför betydande risker på grund av volatila marknadsvärden, oåterkalleliga transaktioner och kan användas för att finansiera olagligt beteende.

Men förutom dessa “obestämda” spekulationer sa Trenchev att faktorer för nedgångarna kan ha inkluderat “överskottshävstång, Coinbase-insiders dumpar eget kapital efter den direkta noteringen och ett massavbrott i Kinas Xinjiang-provins som slår Bitcoin-gruvarbetare.”

Per den populära kryptoforskaren och analytikern Willy Woo, den 18 april såg “den enskilt största 1-dagars nedgången i gruvhashastigheten sedan november 2017. Hastigheten på nätverket halverades i huvudsak och orsakade kaos i BTC-priset när det kraschade.”

Medan Xinjiang-strömavbrottet var känt, var det en första försäljning på grund av förväntan på att gruvarbetare skulle gå offline. Säljtrycket var tillräckligt för att utlösa likvidation av kortsiktiga spekulantpositioner – som kombinerade tvingade priser “våldsamt” ned, säger Woo.

Han tillade att de långsiktiga grunderna är starka, och att väldigt lite säljkraft finns kvar om inte investerare vill sälja med förlust.

Som rapporterat slog gruvsvårigheten en ny ATH den 15 april. Woo noterade att kinesiska gruvarbetare gick offline 3 timmar in i svårighetsjusteringen.

Men analytiker Adam Cochran skrev att “idén att ett strömavbrott i går kväll i en gruvregion i Kina ledde till dopp i BTC är fullständigt nonsens.” Matematik stöder inte argumentet att det finns en korrelation mellan gruv hashrate och BTC: s prisfall, sade han och tillade:

“Nu är det inte att säga att en del av individerna i mycket korta ögonblick valde att eftersom priset sjönk skulle de stänga av sina gruvdrift. Men det betyder att * FAR * oftare än inte hash och gruvpriset är inte relaterat. “

VD för större Crypoasset Exchange Binance, Changpeng Zhao, chimade också in:

Klockan 10:04 UTC handlar BTC till 56 837 USD och ökar med 3% på en dag, vilket minskar sina veckoförluster till 5%. Ethereum (ETH) hoppade med 5% på en dag och 4% på en vecka och nådde 2 235 USD. Andra mynt från topp 10-listan ökade med 4% -16% på en dag, medan DOGE ökade med 32% till 0,4 USD.
___

Andra reaktioner:

__

__

____
Läs mer:
Institutioner och detaljhandeln konkurrerar om Bitcoin – vars händer är starkare?
– Dags att bli utbildad ‘: Morgan Stanley ger BTC-medel till rika kunder
– Inflationen är här och Bitcoin kommer att träffa 115 000 USD ‘Ahead of Target’ – Pantera
– Handlare utfärdar varningar när Altcoins växer och Bitcoin konsoliderar
Till skillnad från Bitcoin drivs Ethereums ATH av relativt liten efterfrågan – analytiker
– Coinbase Listing hjälper inte Bitcoin Price – Analytiker
– Bitcoin är värt miljoner år 2023, ETH över 2 000 USD 2022 – Kraken VD

Source link