EU-stödd fond retar investeringsdrivande investeringar i digitala tillgångar i en överraskning

Av | juli 29, 2021


EU-stödda fonden retar investeringsdrivande digitala tillgångar i ett överraskningsdrag 101
Källa: iStock / richterfoto

En fond som stöds av EU – organ som Europeiska investeringsbanken (EIB) och Europeiska kommissionen kommer att stödja ett projekt “specialiserat på blockchain-teknik” som kommer att “investera i traditionellt kapital samt mjukvarutoken och andra digitala tillgångar.”

I ett pressmeddelande från fonden meddelar Europeiska investeringsfonden (EIF) hävdade dess operatörer att de hade undertecknat 30 miljoner USD tillsammans med Luxembourg Future Fund vid den första avslutningen av ett initiativ som drivs av Tyg Ventures. Den sistnämnda beskrevs som en “Europabaserad riskkapital vars kärnuppdrag är att stödja grundarna för den öppna ekonomin över hela världen”, liksom den “första EIF-stödda fonden som har mandat att investera i digitala tillgångar.”

Fabric Ventures-fondens (130 miljoner USD totalt) stödjare innehåller stora namn från kryptorummet, inklusive chefen för Digital valutagrupp, Huvudbok, Mike Novogratz Galaxy Digital och mer.

EIB äger över 61% av EIF: s aktier per webbplats, med Europeiska kommissionen som äger nästan 31% och resten ägs av ”finansinstitut från EU-länder, Storbritannien och Turkiet.”

EIF tillade att fonden ”kommer att investera i traditionellt kapital samt mjukvarutoken och andra digitala tillgångar som är inbyggda i dessa nya inkluderande och samarbetsvilliga nätverk och applikationer.”

Det förklarade:

”Dessa stöds alla av den senaste uppfinningen av digital brist och därmed ägande. Grundarna av den öppna ekonomin har ofta det uttryckliga målet att leverera lösningar på många av mänsklighetens mest grundläggande utmaningar. ”

Europeiska kommissionen verkar ha dragit stopp i ett försök att slå ner krypto de senaste åren. Föreställningen om EU-organ som stöder en fond som gör kryptoköp av tokens som bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) verkar i bästa fall fantasifulla – men den vaga karaktären av termer som “programvarutoken” och “digitala tillgångar” innebär att alla kanske inte som det verkar här.

Oavsett har Fabric Ventures en tydlig kryptotema-rekord. Tidigare namngiven Firestartr, det har investerat i sådana som Polkadot (DOT), Så ovanlig, den amerikanska jätten för kryptobörs Coinbase och Axie Infinity-utvecklaren Sky Mavis. Det är också en gång Tagomi och Bitstämpel investerare som har köpt BTC och ETH.

EIF: s verkställande direktör Alain Godard citerades:

“Detta partnerskap syftar till att ta itu med detta behov och låsa upp finansieringsmöjligheter för entreprenörer som är verksamma inom blockchain-teknik – ett område av särskilt strategisk betydelse för EU och vår konkurrenskraft på den globala scenen.”

Cryptonews.com har kontaktat EIF och Fabric för kommentarer.
____
Läs mer:
– Europeiska kommissionen klargör vad det betyder med “Anonyma kryptoplånböcker”
– EU-förordningen kan skada små kryptospelare, Stablecoin-användare och Elon Musk

– DeFi-sektorn kan möta hot från nya EU-kryptobestämmelser – undersökning
– ECB startar digitalt europrojekt med tvåårig utredning och Bitcoin-basningSource link