Ett annat världsberömt Meme kapitaliserar på NFT Hype

Av | april 28, 2021


Ett annat världsberömt Meme utnyttjar NFT Hype 101
Källa: Imgflip

Först var det ‘Overly Attached Girlfriend’, och nu är det ‘Disaster Girl’ – ansiktena bakom de världsberömda memerna återvinner ägandet av dem genom att förvandla de virala bilderna till icke-fungibla tokens (NFT) och göra bank.

Det är säkert att säga att intresset för NFT-tekniken snabbt sprider sig utanför kryptosfären. Zoe Roth, vars bild-vände-meme från 2005 fick sitt globala erkännande som den snuskiga “katastrofflickan”, har förvandlat sin berömmelse till 180 ethereum (ETH) i en auktion av en NFT med hennes bild.

När den berömda bilden togs framför en kontrollerad eld var den lilla flickan – nu en 21-årig kvinna – bara fyra år gammal. I flera år hade hon inget sätt att tjäna pengar på den globala “berömmelsen”.

“När katastrof inträffar … Hon är där”, sa beskrivningen på fundament plattform.

NFT myntades den 16 april. 24-timmarsauktionen som följde började med ett bud på ETH 1 och vann av multimedieföretaget 3F musik – som betalade motsvarande mer än 470 000 USD per pixeltid (10 am UTC) för NFT.

Roth berättade för The News & Observer att hon uppmuntrades att sälja viralfotoet som en NFT med en potentiell sexsiffrig vinst i februari förra året. Hon tvekade ursprungligen innan hon sökte råd från andra meme-kändisar, inklusive Laina Morris, populärt känd som “Overly Attached Girlfriend”.

Tidigare denna månad sålde Morris en NFT som skildrade sitt ikoniska, läskiga leende för ETH 200, eller mer än 524 000 USD.

NFT myntades den 1 april och tre dagar senare plockades också upp av 3F Music, som äger en större och varierad samling.

”Du har verkligen ingen aning om hur det här kommer att förändra mitt liv. Jag menar det. Jag är så otroligt tacksam och också fortfarande bara BLOWN AWAY, den nu 29-årige twittrade.

Någon bransch källor uppskattar att NFT-marknadsvärdet översteg USD 2 miljarder förra kvartalet, vilket indikerar att de kommande månaderna sannolikt kommer att öka antalet kändisar som hoppar ombord på den stigande trenden.

När som helst NFT köps ska Roth och hennes far få 10% av framtida försäljning. NFT är den första källan till pengar hon någonsin har fått från sin berömmelse på nätet, enligt ‘Disaster girl’.

“Att kunna sälja det visar oss bara att vi har någon form av kontroll, någon form av byrå under hela processen”, sa Roth. ”Är det tur? Är det öde? Jag har ingen aning. Men jag tar det, sa hon.

David Yermack, professor och ordförande för ekonomiavdelningen vid New York University, sa att blockchain är “en revolution inom redovisning”, vilket gör att endast en person kan ha “skryterätten” till en digital tillgång. “Jag tror att det faktum att människor börjar samla digital konst verkligen speglar generationen som har vuxit upp online”, sa han.

____

Läs mer:
– Nytt WWF-projekt för att använda NFT för att rädda djur
– NFT-explosionen kommer under de kommande två åren och kommer att skapa jobb, säger insiders
– Varför NFT är inte bara för konst och samlarföremål
– NFT Performance Art: Företag kan dra nytta av protest
– Varför skulle någon köpa NFT – en länk till en JPEG-fil?
– Kontrollera dessa 4 Gör dina egna NFT-plattformar
– Icke-fungible 2021: Förbered dina NFT: er för deFi, staking och delning
– Överlevererad NFT-marknad ser intresse och försäljningssteg
– Proof-Of-Bitcoin behövs som kritiker och konkurrenter förenar sig för att spela klimatkort

Source link