Ethereum vänder kort på Bitcoin på Google, Dogecoin vänder dem båda

Av | maj 4, 2021


Ethereum vänder snart Bitcoin på Google, Dogecoin vänder dem båda 101
Källa: Adobe / Kindarts

Ett ögonblick överträffade sökintresset i ethereum (ETH) det i bitcoin (BTC) under den senaste dagen, men dogecoin (DOGE) förmörkade dem snabbt ett tag och kämpade fortfarande med ETH. Men världens andra kryptoasset som överträffar den första i ett antal mätvärden verkar inte överraska insiders som hävdar att BTC inte längre påverkar ETHs pris och att den senare kan slå priser högre än de nu prognostiserade 5 000 USD.

Googles trender såg ett ganska intressant spel den sista dagen mellan de tre mynten – eller snarare allmänhetens intresse för dem, för att vara exakt. Medan sökningen i termen ‘bitcoin’ var högre ett tag, började ‘ethereum’ att stiga, vid ett tillfälle och mycket kortare än sökintresset för det första myntet genom marknadsvärde.

Men underifrån “striden” mellan de två sköt dogecoin högre, först överträffade intresset för eterum ett par gånger och hoppade sedan över båda de översta mynten.

Den senaste dagen är sökintresset i ethereum och dogecoin i genomsnitt på samma nivå (representerat av värdet 40/100), medan bitcoin står något högre (värde 61).

DOGE har nyligen samlats, drivs av vissa kändisers tweets, och har på ett spektakulärt sätt gått in på topp 10-mynten med börsvärde, där den för närvarande ligger på femte plats. Den nådde en ny all-time (ATH) hög den 4 maj och nådde 0,45 USD. Det ökar med 16,5% på en dag och 63% på en vecka.

Allt detta kommer när priset på eterum gör starka steg uppåt också, och träffar en serie av alla tiders toppar, liksom att överträffa USD 3000-nivån och sedan slå USD 3450 på en dag. 7:30 UTC handlas den till 3 367 USD, efter att den uppskattat 7,5% på en dag och 32% på en månad. Mycket av denna uppskattning har tillskrivits det växande institutionella intresset, den fortsatta tillväxten av decentraliserade finansieringsapplikationer (DeFi) Ethereum och den kommande utvecklingen som EIP-1559.

“I alla fall växer Ethereum verkligen inte på grund av Bitcoins inflytande, eftersom världens största kryptovaluta fortfarande sitter fast i mitten av[USD]50 000-talet, som det har varit under ett tag nu, “globalt betalningsnätverk Mercuryo Medgrundare och VD, Petr Kozyakov, berättade Cryptonews.com.

Till skillnad från ETH och DOGE uppnådde bitcoin senast en rekordhög nivå den 14 april och sjönk från nästan 65 000 USD sedan, och förblev relativt stabil, för närvarande på 56 269 USD. Det minskar med 4% på en dag och ökar med 2,6% på en vecka. Det är också det enda bland de tre som har sett en nedgång under den senaste månaden.

Dessutom har det skett en förändring i rangordningen när det gäller handelsvolymen 24 timmar: bitcoin rankas för närvarande på 4: e plats, med en volym på 55,85 miljarder USD, medan ethereum tar 2: a plats, med 71 miljarder USD (bakom tether (USDT) – 155 miljarder USD) . Dogecoin följer de två och sitter på femte plats med 19,63 miljarder USD.

Å andra sidan överträffade ETH BTC på ytterligare ett sätt – likvidationer.

Under det senaste dygnet likviderades handelspositioner på BTC-derivatmarknaden till 444 miljoner dollar, jämfört med ETHs 523 miljoner dollar.

(Läs mer: Besatta amatörkryptohandlare är ‘oproportionerligt avvecklade’)

Berättelsen på 5 000 USD

Enligt BitBull Capital VD Joe DiPasquale, ETH: s potential för uppskattning kan bedömas genom att titta på ETH / BTC-paret, som fortfarande handlar långt under dess all-time high på över BTC 0,15.

Den senaste motståndsnivån på detta par på 0,05 har brutits, och det kan förväntas att ETH ska handla så högt som 0,07 innan det möter något signifikant motstånd, säger DiPasquale. Han noterade dock att en retracement mot 3000 USD sannolikt, med tanke på den snabba uppgången, innan ETH gör ytterligare ett steg upp.

“Med tanke på ETH / BTC ATH, skulle vi inte bli förvånade över att se en [USD] 5.000 ETH snart, säger VD.

Och det verkar som om DiPasquale inte är den enda som ser detta pris i ETHs diagram – och ganska snart. Nigel Green, VD och grundare av deVere Group, sa att ETH: s rally under de senaste månaderna har drivits av det stigande institutionella intresset och “växande erkännande att gränslösa digitala valutor är pengarnas framtid”, som MarketWatch rapporterade. “Denna fart kommer sannolikt att bygga vidare på kort sikt och jag tror att eter kommer att slå [USD] 5000 inom sju dagar, sade han.

Huruvida detta kommer att vara fallet och hur högt ETH kan gå “är någons gissning”, betonade Kozyakov. Efter 5 000 USD kan det “fortsätta att gå längre upp, det kan stanna i närheten av 5 000 USD, eller det kan korrigera till någon lägre punkt. Förutsägelser är många, och ETH har redan överträffat en hel del av dem, så alla som alla verkligen kan göra är att hålla ett öga på marknaden och se vad som kommer att hända härnäst. “

Under tiden, enligt Jeff Dorman, Chief Investment Officer (CIO) för USA-baserade investeringsförvaltningsföretag Arca, expanderar efterfrågan bort från BTC.

“Det sker en riktig, grundläggande och ihållande efterfrågan förändras just nu”, sade han. “Nya investerares pengar har flödat till digitala tillgångar sedan tredje kvartalet förra året, men investerarnas mål förändras” och har ändrats till “kan jag specifikt diversifiera mig från Bitcoin till Ethereum och andra digitala tillgångar?”

Enligt honom “Ethereum har nu korsat rubriken till mainstream, och trots svårigheterna att förstå det, hittar investerare av alla slag skäl att lägga till ETH i sina portföljer.”

Men andra varnar för en pågående spekulativ frenesi.

“Det vi ser just nu är definitionen av spekulativt överskott,” IG Markets berättade analytiker Kyle Rodda till Reuters. “Det kastas pengar på något i kryptorummet.”

Ändå Qiao Wang från DeFi Alliance accelerator twittrade om “en icke-noll sannolikhet för ETH-flippande BTC runt juli.” han Lagt till att han inte tror att sannolikheten är hög, “baserat på hur euforisk ETH-lägret är i svaren och hur utlöst BTC-sidan är.”

Även med den nya höga nivån i ETH, “finns det fortfarande ett gap på 725 miljarder dollar mellan det och BTC. ETH: s omkörning av BTC” flippening “är fortfarande långt borta, men ETH fortsätter att äta bort BTC: s dominans som nu står på under 50% (47% i skrivande stund) och ETH vid 15% av de totala kryptorna, säger Justin Chuh, Senior Trader på den reglerade digitala kapitalförvaltaren Wave Financial

När artikeln skrivs är skillnaden i marknadsvärde 665 miljarder USD per Coingecko.com-data.

Och när man talar om ETH- och BTC-lägren hävdar många att Bitcoin-maximalisterna är för beroende av “Ethereum är en bluff” -linje, medan ETH-lägret förlitar sig för mycket på berättelsen kring Ethereum 2.0.

_____

Andra reaktioner:

Ethereum vänder kort på Bitcoin på Google, Dogecoin vänder dem båda 102

__

Ethereum vänder kort Bitcoin på Google, Dogecoin vänder dem båda 103

__

__

__

__

__

____
Läs mer:
Bitcoins korrelation med Altcoins minskar igen. Vad betyder det?
– Ethereum Exchange Inflöden är mer koncentrerade, färre insiders dominerar

– Binance Chain är på ‘a Parabola’, som överträffar Ethereum i flera mått
– Ethereum gömmer sig inte från kvantdatorer bakom PoS-sköld

– Spelar Wall Street Giants spelet ‘Make-Bitcoin-Cheaper’ igen?
– ‘Uppfyllelse av Satoshis drömmar’ Ethereum får en nod från JPMorgan

Source link