Ethereum och Uniswap Tank Trots Optimism News

Av | juli 14, 2021


Ethereum och Uniswap Tank Trots Optimism News 101
Källa: Adobe / bankrx

Start av decentraliserad ekonomi (DeFi) Optimism har lanserat den efterlängtade Alpha-lager-två (L2) -lösningen för större decentraliserad utbyte (DEX) Uniswap (UNI) genom Optimistic Ethereum (OΞ) mainnet. Trots nyheterna sjönk både ethereum (ETH) och UNI tillsammans med resten av marknaden.

Med tanke på att Uniswaps transaktioner görs på Ethereum innebär det mycket höga avgifter, mycket rapporterade de senaste månaderna. Den nya lösningen förväntas sänka kostnaderna för användarna.

Men vid 7:43 UTC handlades ETH till 1 899 USD, efter att ha sjunkit 6,5% på en dag. Det föll också med 18% under den senaste veckan. UNI sjönk ännu mer på en enda dag – 12% och handlades nu till 17,17 USD. Det är också 23% mindre på en vecka.

Detta kommer när Uniswap tillkännagav Alpha-lanseringen av sin tredje iteration, Uniswap v3, på OΞ mainnet.

“Från och med idag kan vem som helst sätta in, handla och tillhandahålla likviditet med Uniswap V3 på OΞ”, säger Optimismens inlägg. Det tillade att “detta betyder inte att det är dags att apa in”, och säger att laget placerade uttryckliga skyddsåtgärder för att förhindra att användningen skjuter i höjden.

De varnade också för att det kommer att finnas både planerad och oplanerad stilleståndstid.

Användare kan använda Uniswap på OΞ genom att deponera sina L1-tillgångar i L2 och byta sin plånbok för att interagera med OΞ. Layer 1 (L1) är basprotokollet (Ethereum blockchain), medan Layer 2 (L2) är något protokoll som byggs ovanpå Ethereum.

Det omdesignade token-överbryggningssystemet överbryggar nya L1-tillgångar till L2, vid lanseringen som stöder ETH, DAI, wraped bitcoin (WBTC), tether (USDT), tether EUR (EURT) och synthetix network token (SNX), medan ett gränssnitt för att lägga till nytt tillgångar följer “snart”.

Sviten av nya infrastrukturintegrationer inkluderar Etherscan, Matamask, Coinbase plånbok, Imtoken plånbok, och andra.

Per Uniswap, under denna Alpha-period, kommer OΞ att stödja en initial genomströmning på 0,6 transaktioner per sekund (tps). Med tanke på att Uniswap v3 för närvarande är ett av få protokoll som distribueras till OΞ, “bör detta översättas till transaktionskapacitet ungefär i linje med L1”, sa de och tillade att “till skillnad från L1 bekräftar transaktioner på OΞ direkt.”

Med den här utgåvan, säger Optimism, tillämpar de också officiellt avgifter på Optimistic Ethereum och väljer “ett konservativt mål på 50 000 transaktioner per dag vid lanseringen, för att riktas mot en EIP 1559-liknande överbelastningsprissättningsmekanism, som ska ökas över tiden. ”

Uniswap tillade att, förutsatt att Uniswap v3 ser lika användning som L1, så skulle O offer erbjuda upp till tio gånger transaktionskostnadsbesparingar.

Ytterligare efterfrågan kommer att öka bensinkostnaderna, menade de, medan transaktionshastigheter kommer att öka under de kommande månaderna “när OΞ-infrastrukturen testas och optimeras i stor skala.” Enligt dem är slutmålet skalning för att fullt ut möta efterfrågan på lågkostnad, snabba DEX-handel.

Efter lanseringen av Uniswap är optimismens lagprioriteringar, enligt deras ord:

  • validering av systemstabilitet och tillhörande buggfixar;
  • öka tps-begränsningen när förtroende för stabilitet vinner;
  • förbereda Optimistic Ethereum för öppen distribution.

Uniswap tillade att Optimisms färdplan lovar ytterligare förbättringar inklusive ytterligare skalning, smarta plånböcker externt ägda konton (EOA) (inget behov av “godkänner” och gas kan betalas i någon symbol) och decentralisering av transaktionssekvenseringsoperationen.

Som rapporterat är Optimism en L2-skalningslösning som syftar till att hjälpa Ethereum-mainnet att vara “tyngd” från det stora antalet transaktioner som den har att bearbeta. Det använder optimistiska samlingar för att uppnå lägre avgifter och latens, samt större genomströmning jämfört med Ethereum L1 ensam. Teamet bakom det hade tidigare uppskattat att det skulle kunna lanseras den här månaden.
____
Läs mer:
– Tekniskt kapabelt Bitcoin har andra massanpassningsutmaningar att lösa
– Ethereum börjar testa Londons uppgradering – men “Justera dina förväntningar”

– Power Ledger migrerar till Solana men behåller sin symbol på Ethereum
– Vad EIP 1559 ger till Ethereum-tabellenSource link